Udało mi się partyzancko dżinami zatłuc przywódcę przeciwnika (nic się nie stało), a do tego czasu tych ...onych hydr jest tyle, że nie jestem w stanie ich pokonać.
Poza wszystkim one się pojawiają, jak zauważyłem, po 4 na turę.
Nie jestem w stanie rozwalać ponad czterech hydr na turę i jednocześnie walczyć z tymi Tharis z północy.
Czuję się sfrustrowany już tą misją bo nie bardzo widzę jak daje się ją przejść...
Trzeba różowych wytłuc pomimo hydr, czy dojść gdzieś czy WTF ?
Edytowane przez AxeFighter dnia 02-11-2014 10:02
Ta misja jest akurat imo jedną z trudniejszych, ale przy dobrej taktyce da się przejść. Do jeziorka po prawej wyślij kilka żywiołaków wody, najlepiej wysokopoziomowych. Mają tam +6hp na turę, i jeszcze +8hp od deszczu (chyba, nie jestem pewien), a na dodatek spowalniają wręcz, więc uda im się raczej te hydry przetrzymać na jakiś czas. Resztą jedziemy na Tharis, pamiętając o zatruwaczach i nietoperzach, a także o bagnach, które są niekorzystne dla nas, a dla wrogów - jak najbardziej. Gdy już ubijemy ich przywódcę, możemy zająć się hydrami - szukamy odpowiedniej pozycji obronnej i po kolei ubijamy wszystkie nadciągające fale, aż braknie im posiłków. Wygrywamy w chwili zabicia ich ostatniej jednostki.
Btw, EoM = Era of Myths, EoMa = Era of Magic, więc nie myl tych określeń. Poza tym, na forum mamy wyodrębniony dział dla tej ery, więc następne tematy tego typu zakładaj właśnie tam.
Też o tym myślałem, ale zarzuciłem ten pomysł na rzecz pozornej obrony i rajdu dżinami na północ po dowódcę Tharis.
Szkoda trochę, że wypalenie mu łba okazało się niewystarczające do zwycięstwa.
Co do zakładania tematów to okej, mi jest absolutnie egal. Po prostu w opisie działu stoi: "[...] problemy z przejściem kampanii" (czy jakoś podobnie) więc pomyślałem, że to właściwy dział.
Za błąd w akronimie przepraszam, nie zauważyłem.
Zaraz wypróbuję tą strategię, dzięki za radę.
[EDIT]
Żywiołaki wody działają super! A jak ładnie levelują
Warto też dodać, że jednostką, która absolutnie wymiata są Przywoływacze (czyli poziom 2)
Kontrują przyzwoicie ataki czarowników (2 ataki za ponad 10 jeszcze z 80% szansą trafienia - miodzio), no a poza tym mają solidny atak łapką więc dają radę przy kontratakach na hydry Edytowane przez 4rlekin dnia 09-01-2013 22:44