Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Turniej o tytuł Krasnoludzkiego Powiernika
Druid
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/1/banerpowiernik620.jpg[/img] is not a valid Image.

Ogłaszam zapisy do "Turnieju o tytuł Krasnoludzkiego Powiernika". Wyniki gier turniejowych zostaną uwzględnione w POLSKIM RANKINGU GRACZY BfW. Dlatego zgłoszenie udziału przez nowych graczy będzie traktowane jednocześnie jako zgoda na ujęcie ich w rankingu. Jest to pierwszy turniej, w którym zwycięzca poza chwałą otrzyma nagrodę rzeczową w postaci figurki krasnala (widocznego poniżej) oraz specjalnie przygotowaną na te okazje płytę CD (której zawartość do pewnego stopnia będzie niespodzianką). Dziękuję sponsorowi i zgodnie z umową nie ujawniam nicku (i tak większość pewnie wie o kogo chodzi). Wink Dodatkowo każdy z aktywnych uczestników turnieju otrzyma punkty chwały (uwzględniane w rankingu). Ich ilość zostanie ustalona gdy będzie znana ostateczna liczba zgłoszonych graczy.

Zasady:

1. Uczestników turnieju obowiązują szeroko pojęte zasady fair play.
2. Gramy na:
- stabilnej wersji gry BfW opatrzonej początkowym symbolem 1.10.
- erze domyślnej,
- oficjalnym serwerze.
3. Faza grupowa mapy: Przesmyk Weldyn, Jaskinia Bazyliszka, Wioski, Wolne ziemie, Kryjówka Onisa (do wyboru przez graczy).
4. Faza grupowa punktacja
- 3 pkt za zwycięstwo,
- 1 pkt za przegraną,
- minus 1 pkt dla gracza, który nie stawi się na pojedynek wyznaczony przez organizatora w dodatkowym terminie,
W grupach gramy każdy z każdym po jednym pojedynku. Z każdej grupy zostanie wyłonionych 4 graczy z największą ilością zgromadzonych punktów. Przejdą oni do następnej fazy.
5. Ćwierćfinały, półfinały i finały gramy na mapach: Ruiny Sulli, Pustkowia Wyjących Upiorów, Przeprawa Silverhead, Jezioro Spadającej Gwiazdy, Delta Sablestone - wybrane na przemian przez finalistów.
6. Ćwierćfinały, półfinały a następnie finały gramy do 2 zwycięstw.
7. Gramy z timerem ustawionym na 300 sekund (czyli pięć minut na turę) - chyba, że obaj gracze wyrażą zgodę na grę z innymi ustawieniami. W takim wypadku informację o tym fakcje należy zamieścić rozpoczynając rozgrywkę (podczas 1 tury).
8. Po rozegranym meczu powtórka powinna zostać zamieszczona przez zwycięzcę na zewnętrznym serwerze. Tak aby można ją było bezproblemowo pobrać. Następnie informację o zwycięstwie należy zgłosić na forum zamieszczając link do zapisu rozgrywki. Informacja powinna zawierać nicki graczy, kto wygrał, która grupa lub która faza (ćwierćfinał, półfinał, finał) rozgrywki.
9. W turnieju może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik tego serwisu, jest tylko jedno ograniczenie z jednego adresu IP można dokonać tylko 1 zgłoszenia.
10. Tytuł gry turniejowej na lobby musi zawierać adres strony naszego serwisu czyli wesnoth.com.pl z dopiskiem tournament (przykład: Tournament - wesnoth.com.pl).
11. W przypadku, gdy nastąpi rozłączenie jednego z graczy, drugi zapisuje grę i czeka na powrót przeciwnika (minimum cztery minuty). Jeśli przeciwnik nie wróci, zachowujemy zapis i grę dokończymy w późniejszym terminie. W przypadku, gdy gra nie zostanie dokończona w terminie z pkt 12, zostaje uznana za przegraną przez zawodnika, który miał dc.
12. Terminy :
- zapisy trwają od dnia 27 kwietnia 2013 r. do godziny 18:00 dnia 10 maja 2013 r.
- mecze fazy grupowej powinny być rozegrane w przedziale czasowym od dnia 11 maja 2013 r. do dnia 26 maja 2013 r. Uwaga zawodnicy między sobą ustalają i rozgrywają pojedynki w terminie do 24 maja 2013 r. (termin podstawowy). W terminie dodatkowym tj. 25-26 maja 2013 godzinę pojedynku ustala organizator. Nie stawienie się w tym terminie skutkuje przyznaniem punktów ujemnych (patrz pkt 4 regulaminu). W przypadku gdy po zakończeniu rozgrywek grupowych gracze będą posiadali taką samą ilość zdobytych punktów o tym kto zajmie wyższą pozycje do awansu zadecyduje jego pozycja w rankingu. Tabelka dostępna tutaj: http://www.rankin...nking.html
- mecze ćwierćfinałowe powinny być rozegrane w przedziale czasowym od dnia 27 maja 2013 r. do dnia 9 czerwca 2013 r.
- mecze półfinałowe powinny być rozegrane w przedziale czasowym od dnia 7 czerwca 2013 r. do dnia 20 czerwca 2013 r.
- mecze finałowe będą rozgrywane od dnia 15 czerwca 2013 r. do dnia 30 czerwca 2013 r.
13. Nieprzestrzeganie którejkolwiek z zasad grozi usunięciem z turnieju.
14. Organizator turnieju może zmodyfikować powyższe zasady w zależności od okoliczności. Informacje o ewentualnych modyfikacjach zostaną zamieszczone na forum.
15. Organizator posiada prawo do rozstrzygania wszelkich wątpliwości w całym turnieju, a jego decyzje są ostateczne.
16. Zapisanie się do turnieju jest jednoznaczne z zaakceptowaniem wyżej wymienionych zasad.

Piękna pamiątka i zarazem nagroda główna :

[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/1/pancerny450.jpg[/img] is not a valid Image.

-------------------------

Klasyfikacja końcowa:

miejsce 1 - Poliuks
miejsce 2 - sordan
miejsce 3 - Ariu

Rozgrywki finałowe:

sordan - Poliuks (0 : 2) - rozgrywka o 1 miejsce.
Ariu - Dunno (2 : 0) - rozgrywkę o 3 miejsce wygrał Ariu.

Rozgrywki półfinałowe:

sordan - Dunno (2 : 1) do rozgrywek finałowych o 1 miejsce przechodzi sordan, pojedynki o 3 miejsce stoczy Dunno
Ariu - Poliuks (0 : 2) do rozgrywek finałowych o 1 miejsce przechodzi Poliuks, pojedynki o 3 miejsce stoczy Ariu

Rozgrywki ćwierćfinałowe:

sordan - kdwww (2 : 0) - do rozgrywek półfinałowych przechodzi sordan (para A1B4)
Ariu - Codename (2 : 1) - do rozgrywek półfinałowych przechodzi Ariu (para B1A4)
Rene - Poliuks (1 : 2) - do rozgrywek półfinałowych przechodzi Poliuks (para A2B3)
Piko - Dunno (0 : 2) - do rozgrywek półfinałowych przechodzi Dunno (para B2A3)

SKŁADY GRUP TURNIEJOWYCH:

Aktualizacja na dzień 27 maja 2013 godz. 10:00

GRUPA A

1. sordan - 15 punktów (rozegrane 5 gier)
2. Rene - 13 punktów (rozegrane 5 gier)
3. Dunno - 6 punktów (rozegrane 4 gry)
4. Codename - 5 punktów (rozegrane 3 gry)

5. Guurahk - 3 punkty (rozegrane 3 gry)
6. TomaszK2000 - 2 punkt (rozegrane 2 gry)
7. Kokos.

GRUPA B

1. Ariu - 15 punktów (rozegrane 5 gier)
2. Piko - 9 punktów (rozegrane 5 gier)
3. Poliuks - 8 punktów (rozegrane 4 gry)
4. kdwww - 8 punktów (rozegrane 4 gry)

5. Lisinio - 6 punków (rozegrane 4 gry)
6. axtman.
7. AxeFighter.
-. Dark__Gunner - 2 punkty (rozegrane 2 gry) - uwzględniono zgłoszoną rezygnację

Ilości przyznanych punktów chwały:

1 pkt dla każdego gracza, który zgłosił się do turnieju i rozegrał przynajmniej jedną walkę.
1 pkt dla każdego gracza który przeszedł do gier ćwierćfinałowych.
1 pkt dla każdego gracza który przeszedł do gier półfinałowych.
2 pkt dla gracza który zajął 3 miejsce w turnieju.
4 pkt dla gracza który zajął 2 miejsce w turnieju.
6 pkt dla gracza który zajął 1 miejsce w turnieju.

Informacja dotycząca pojedynków ćwierćfinałowych.

Zwycięzca grupy A gra z graczem, który zajął 4 miejsce w grupie B (para A1 B4)
Zwycięzca grupy B gra z graczem, który zajął 4 miejsce w grupie A (para B1 A4)
Gracz który zajął 2 miejsce w grupie A gra z graczem który zajął 3 miejsce w grupie B (para A2 B3)
Gracz który zajął 2 miejsce w grupie B gra z graczem który zajął 3 miejsce w grupie A (para B2 A3)

Informacja dotycząca pojedynków półfinałowych i finałów.

Zwycięzca pary A1 B4 gra ze zwycięzca pary B2 A3 - wygrany przechodzi do finału i gra o miejsce 1, 2 pokonany gra o miejsca 3, 4.
Zwycięzca pary B1 A4 gra ze zwycięzca pary A2 B3 - wygrany przechodzi do finału i gra o miejsce 1, 2 pokonany gra o miejsca 3, 4.

Powodzenia Wink
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-09-2014 21:39
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Rene
Będzie kolejna turniejowa playlista na moim kanale. Smile

Zgłaszam swoje uczestnictwo.

Z uwag:

1. Dałbym timer 5 min - jest to bardziej standardowe, a na większych mapach może braknąć tych 30 sekund.

2. Nie przyjmowałbym zgłoszeń od osób, które w poprzednim turnieju się zapisały, a potem były całkowicie nieaktywne.

3. Prosiłbym, żeby osoby, które nie życzą sobie, abym nagrywał filmiki z ich gier dały mi o tym znać wcześniej (na PW lub w tym temacie - axtman o tobie pamiętam Smile)

A tak na marginesie
Ten kraś jest jakoś przymocowany do jakiejś podstawy?
Edytowane przez Rene dnia 26-04-2013 21:24
Brak odbioru.

Piko
To logo na samej górze wygląda trochę jakby było zrobione na odwał. ;P Ale dobra, nie będę się czepiał. Zapisz mnie jutro.

Druid
Rene - ad1) a ja myślałem że na timer to sordan mi zwróci uwagę Wink i specjalnie tam zamieściłem "chyba, że obaj gracze wyrażą zgodę na grę z innymi ustawieniami". Masz jednak racje zmieniam na 5 minut.
Ad2) zobaczymy ile osób się zgłosi ja bym ich jednak nie skreślał (wezmę jednak to pod uwagę ustalając składy grup).
Piko - masz racje z logo trochę na szybcika robione ale chętnie przyjmę pomoc może ktoś ma propozycje ? Jak nikt się nie zgłosi to sam postaram się mu poświęcić więcej czasu.
Edytowane przez Druid dnia 26-04-2013 22:06
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

Axtman
Rene-jako wyraz mojej wdzięczności wysyłam ci uśmieszek Smile.
Jak i odwołuję ciebie z listy graczy i uważam to zgłoszenie za nie ważne.
Czytamy zasady CZYTAMY!
kontakt:
axtman5@o2.pl

Druid
Zapisy co prawda od dzisiaj ale jest mi niezwykle przyjemnie że zgłoszenia pojawiły się już wczoraj. Lista uczestników liczy więc już 2 graczy. Axtman co ty za długo z Piko przebywałeś, że taki czepialski. O zgłoszeniach nic nie ma w regulaminie a tylko o zapisach. Tego się nauczyłem od Ciebie. Grin Chcesz wyeliminować Rene znam prostrzy sposób ograj go w turnieju. Wink
Edytowane przez Druid dnia 27-04-2013 20:39
Dingo napisał:

Rene
Druid bardzo ładnie wyjaśniłeś niuanse regulaminu. Smile Dziękuję za zapisanie mnie zgodnie z regulaminem.
Pozdrawiam axtmana. Pfft
Brak odbioru.

Poliuks
Zapisuję się. Czy będzie coś w stylu rozstawienia? Uniknęlibyśmy w ten sposób sytuacji, że np. Ariu i Rene spotykają się już w grupie - co daje małe szanse mniej doświadczonym graczom na przejście dalej. No i nie ukrywam, byłoby to dla mnie korzystne... ^^ Czy gry turniejowe będzie można zgłaszać jako normalne rankingowe?

kdwww
Zgłaszam chęć udziału w turnieju Wink

RzeznikDusz
Zgłaszam sie do turnieju

Dunno
Ja się zgłaszam, piękny krasnal Grin
Już czwarty rok bez podpisu!

Axtman
Dobra zgłaszam się.
RENE MASZ WYGRAĆ CHCĘ JAK NAJSZYBCIEJ Z KLANAMI WYSTARTOWAĆ!
Edytowane przez Axtman dnia 27-04-2013 21:04
kontakt:
axtman5@o2.pl

Druid
Poliuks - co do rozstawienia to oczywiście najlepsi gracze zostaną rozstawieni. Pod uwagę będą brane punkty chwały, rankingowe, i rozegrane gry w ramach rankingu. Czyli do rozpoczęcia turnieju można jeszcze sporo zyskać. Wink
Co do zaliczenia gier do POLSKIEGO RANKINGU to chyba nie doczytałeś info Grin
Druid napisał/a:
Wyniki gier turniejowych zostaną uwzględnione w POLSKIM RANKINGU GRACZY BfW. Dlatego zgłoszenie udziału przez nowych graczy będzie traktowane jednocześnie jako zgoda na ujęcie ich w rankingu.

Rene - krasnal póki co jest przygotowany do zawieszenia, ale już kilka osób się pytało o możliwość postawienia na półce. Oj będzie się działo krasnal jeden a już kilka osób robi miejsce na niego. Pfft Co Wy wolicie - napiszcie. Jak wygra opcja postawienie na półce to muszę komuś głowę pozawracać czy by jeszcze nie załatwił do niego jakiejś podstaweczki i pewnie z napisem co ? Cool
Edytowane przez Druid dnia 27-04-2013 21:19
Dingo napisał:

Rene
axtman
Tak z ciekawości co ma moja wygrana do klanów?

Druid
Myślę, że kraś wyglądałby lepiej na stojąco. W sumie wolałbym bez napisów.
Edytowane przez Rene dnia 27-04-2013 22:52
Brak odbioru.

AxeFighter
Fajny krasnal, zgłaszam się.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Piko
Ciekawi mnie ile jeszcze osób się zapisze. I ile z tych osób będzie aktywnie uczestniczyć w rozgrywkach... No ale raczej będzie ciekawie - obecnie jest aktywnych dosyć dużo dobrych polskich graczy, gdy niecały rok temu był tylko jeden Axtman. Pfft

Co do krasnala - myślę że nie nadaje się on na stojącą figurkę, chociaż nie wiem jak dokładnie wygląda. Ale domyślam się, że z profilu i z tyłu raczej i tak nie wygląda nazbyt dobrze...

Rene
Piko
Nie wiem o jaką aktywność tobie chodzi ale wydaję mi się, że zdecydowanie więcej ludzi było aktywnych niż jeden axtman. Smile

Co do figurki to pewnie masz rację ale ja właśnie jeśli taką wygrałbym to wolałbym ją sobie gdzieś postawić, a zrobiłbym tak, żeby profil i tył nie rzucały się w oczy (jakoś w rogu pokoju czy coś podobnego).
Brak odbioru.

Axtman
Rene
Jesteś pierwszy w rankingu i masz najbliżej do 3 poziomu jak go osiągniesz ja ruszę sprawę klanów. Więc zobaczysz.

Piko
Nie byłem jedyny, grało jeszcze kilka osób.

kontakt:
axtman5@o2.pl

Druid
Piko aktualnie 2 dzień zapisów i z 8 uczestników znam 7 od dobrej strony. Mogę nawet zaryzykować tezę że każdy z nich rozegra swoje pojedynki. Ciebie również zaliczyłem do tej grupy. Wink Co do krasnala to druga strony też jest zrobiona. Minusem jest jedynie otwór w hełmie zrobiony w takim miejscu aby prosto wisiał. Według minie śmiało można by było zrobić postument. Figurka jest u mnie i całkiem fajnie się prezentuje stojąc na półce oparta o książki. Ciężko mi się będzie z nią rozstać. Sam bym wystartował w turnieju i zawalczył o nią ale jako organizator chcę uniknąć posądzeń np. o ustawienie grup pod siebie. Pewnie pojawią się też jakieś inne kontrowersyjne sytuacje wymagające bezstronnego podejścia. Czyli znowu nie dostane punktów chwały Sad ale przynajmniej z własnego wyboru. Pfft

Rene w jakim rogu pokoju Shock według mnie nadaje się na umieszczenie w centralnym miejscu. Wink Chyba do grupy będę Ci musiał dodać Janitora, Cackfienda i Dauntlessa aby krasnalek miał szanse znaleźć sobie odpowiednie miejsce. Grin Swoją drogą tacy gracze w naszym rankingu na spodzie drabiny to by było coś. To teraz pozostaje mi tylko poczekać na ich zgłoszenia. Grin
Edytowane przez Druid dnia 28-04-2013 12:00
Dingo napisał:

Guurahk
Wpiszcie mnie Wink Stęskniłem się za turniejami, a nóż widelec znowu dojdę daleko. O ile nie natrafię na axtmana, rzecz jasna Grin Z każdego turnieju mnie wywalił ;_;

@Rene - nie mogę się doczekać filmiku z moim udziałem Wink

@axtman - czekam na klany z niecierpliwością Wink

PS. Nie znoszę timerów, nie można wtedy pogadać :<

PS2. Co z tą płytką?
Edytowane przez Guurahk dnia 28-04-2013 12:28
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.52
10,821,329 unikalne wizyty