Witam. Szukałem na forum ale nie umiałem znaleźć więc przepraszam jeśli już gdzieś było to pytanie.
Otóż grałem w kampanie krasnoludzką w wersji wesnoth 1.8 Teraz jest wersja 1.10 czy mogę jakoś dokończyć swoją kampanię? Co mogę zrobić aby skonwertować stary save?
I pytanie drugie. W jaki sposób zmienić erę gry? Wszędzie widzę ze są różne ery ale nigdzie nie napisane jak ją załadować.
Cóż... Jeżeli się nie otwierają, to innego wyjścia niestety nie ma. Ewentualnie możesz spróbować odpalić save z początku scenariusza, oczywiście jeżeli próbowałeś na utworzonym w trakcie.
Cóż próbowałem ściągnąć wersje 1.8 na mojego OpenSUSE lecz niestety wszędzie jest już tylko wersja 1.10
Zabrałem się wiec za kompilowanie ze źródeł. Po ok 2 godzinach walki z ręcznym uzupełnianiem paczek napotkałem na błąd podczas make:
home/mariusz/wesnoth-1.8.6/src/cavegen.cpp:358:71: error: narrowing conversion of ‘(loc.map_location::x + ((int)gamemap:efault_border))’ from ‘int’ to ‘size_t {aka long unsigned int}’ inside { } is ill-formed in C++11 [-Werror=narrowing]
I niestety nie udało mi się skompilować gry. Czy ktoś może mi pomóc? Może ma ktoś binarkę wesnoth 1.8 albo umie doradzić jak skompilować ze źródeł ?