Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Konwersja starych save'ow na nowe
MariuszRob
Witam. Szukałem na forum ale nie umiałem znaleźć więc przepraszam jeśli już gdzieś było to pytanie.

Otóż grałem w kampanie krasnoludzką w wersji wesnoth 1.8 Teraz jest wersja 1.10 czy mogę jakoś dokończyć swoją kampanię? Co mogę zrobić aby skonwertować stary save?

I pytanie drugie. W jaki sposób zmienić erę gry? Wszędzie widzę ze są różne ery ale nigdzie nie napisane jak ją załadować.

Dziękuję za pomoc.

Insip
Erę wybierasz zakładając grę wieloosobową z listy tuż pod mini mapą.
Edytowane przez Insip dnia 02-06-2013 12:47

Piko
Savy mogą działać ale nie muszą. Zależy czy w granym scenariuszu był jakiś przestarzały kod.

MariuszRob
Tzn że jak chce sobie pograć w savy z wersji 1.8 to nie ma innego wyjścia jak zainstalować z powrotem wersje 1.8 ? (Na wersji 1.10 się nie otwierają)

A podobno postęp jest przydatny Smile

Piko
Cóż... Jeżeli się nie otwierają, to innego wyjścia niestety nie ma. Ewentualnie możesz spróbować odpalić save z początku scenariusza, oczywiście jeżeli próbowałeś na utworzonym w trakcie.

MariuszRob
Cóż próbowałem ściągnąć wersje 1.8 na mojego OpenSUSE lecz niestety wszędzie jest już tylko wersja 1.10
Zabrałem się wiec za kompilowanie ze źródeł. Po ok 2 godzinach walki z ręcznym uzupełnianiem paczek napotkałem na błąd podczas make:

home/mariusz/wesnoth-1.8.6/src/cavegen.cpp:358:71: error: narrowing conversion of ‘(loc.map_location::x + ((int)gamemap:Grinefault_border))’ from ‘int’ to ‘size_t {aka long unsigned int}’ inside { } is ill-formed in C++11 [-Werror=narrowing]

I niestety nie udało mi się skompilować gry. Czy ktoś może mi pomóc? Może ma ktoś binarkę wesnoth 1.8 albo umie doradzić jak skompilować ze źródeł ?

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.09
10,820,113 unikalne wizyty