Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
Nagrody w turnieju za czy przeciw ?
Jestem za turniejem o nagrody pieniężne. Jestem za turniejem o nagrody pieniężne. 39%[7 głosów]
Jestem przeciw turniejowi o nagrody pieniężne. Jestem przeciw turniejowi o nagrody pieniężne. 28%[5 głosów]
Nie ma to dla mnie znaczenia. Nie ma to dla mnie znaczenia. 33%[6 głosów]
Głosów ogółem : 18
 Drukuj temat
TURNIEJ POSZUKIWACZA - Nagrody finansowe w turnieju RANKINGOWYM.
Druid
Ponieważ w planach mam organizację kolejnego turnieju pod nazwą TURNIEJ POSZUKIWACZA wracają kontrowersje i prośba o Wasze opinie w kilku sprawach. Na marginesie mam nadzieję, że tym razem sordan będzie dla mnie bardziej wyrozumiały przy tym temacie. Grin Ale do rzeczy :
1. Jak Wam się podoba nazwa turnieju i jakie Wy macie pomysły na nią po przeczytaniu 2 punktu.
2. W turnieju najprawdopodobniej będą nagrody finansowe. Co Wy na to ? W woli wyjaśnienia będzie najprawdopodobniej 2 organizatorów. Uwaga finaliści będą musieli podać konto bankowe do wypłaty nagrody (wysyłka pocztą odpada). Wiem spora grupa osób gra dla dobrej zabawy, dlatego jest też opcja zrezygnowania z nagrody finansowej wtedy jego wygrana zostanie przekazana na utrzymanie naszego serwera. Wysokość nagród według mnie powinna kształtować się na poziomie miesięcznego kieszonkowego ucznia szkoły podstawowej czy gimnazjum. Jakie macie propozycje bo moje na początek to 1 miejsce 100 zł, 2 miejsce 70 zł, 3 miejsce 40 zł. Pamiętajcie, że to są jedynie propozycje mogą być nieznacznie większe lub sporo mniejsze. Wink
3. Termin to też temat do negocjacji jednak zaznaczam że nie będzie to w najbliższych tygodniach.
Edytowane przez AxeFighter dnia 02-11-2014 08:53
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Ariu
4 głosy przeciw po jednym dniu dużo. Szkoda, że bez uzasadnienia. Zgaduję, że przynajmniej połowę z tych głosów oddały osoby, które nie biorą udziału w turniejach, ale mają dużo do powiedzenia na ten temat. Grin Co do jednego przeciw mógłbym nawet zaryzykować zakład. Wink Żeby nie było nie kwestionuję ich prawa do tego. Ja jestem za. Dlaczego ponieważ uważam, że podniesie to poziom adrenalinki w turnieju i jest szansa, że wpadnie trochę pieniążków na utrzymanie serwera. Dodatkowo może przyciągnąć nowych graczy, którzy potrzebują małej motywacji żeby zrobić pierwszy krok. W końcu za takie nagrody można zorganizować fajną imprezkę w gronie znajomych lub zrobić sobie fajny prezencik. Kwoty nagród ja by nieznacznie podniósł. Na koniec pytanko, wie ktoś do jakiej kwoty nie ma potrzeby odprowadzać podatku za nagrody w turniejach internetowych ?
Ariu

Husarz
Ja zagłosowałem przeciw, ale po przemyśleniu nie ma to dla mnie znaczenia. I tak nie będę uczestniczył;P
@Arius- chyba 760 zł, NIE JESTEM PEWNY.

Rene
@Druid
1. Nazwa turnieju jest w porządku, a w szczególności jeśli będzie znowu jakiś "kraś poszukiwacz" do wygrania. Smile

2. Nagrody finansowe są jak najbardziej w porządku a ich wysokość powinna być uzależniona tylko od hojności potencjalnych sponsorów. Grin
Tak jak napisał Ariu - inaczej się gra o pietruszkę a inaczej o coś nawet stosunkowo drobnego ale jednak wartościowego.
Zresztą tak jak napisałeś to zawsze można potencjalną wygraną przeznaczyć na utrzymanie stronki lub po protu jej nie przyjąć. ;P

3. Mimo, że termin to dosyć odległa kwestia to miło byłoby znać jakiś z grubsza oznaczony okres czasu kiedy może się odbyć ten turniej. Chodzi mi głównie o to, żebym dał radę nagrywać filmiki z turnieju, a nie dał ciała jak przy ostatnim turnieju. Sad

@Ariu
Jeśli chodzi o podatki to już z Druidem mocno zgłębiliśmy temat i nie masz się o co martwić. Smile

Brak odbioru.

Druid
@Ariu. Wygrane w konkursach i grach organizowanych i emitowanych (ogłaszanych) przez środki masowego przekazu, takich jak m.in. prasa, radio, internet są zwolnione z opodatkowania do określonego limitu. Korzystają one ze zwolnienia, jeżeli jednorazowa wartość tych wygranych nie przekracza kwoty 760 zł. Tak wynika z art. 21 ust. 1 pkt 68 ustawy o pdof (dokładniej Ustawa z dnia 26.07.1991 r. o pdof - można ja znaleźć w Dz. U. z 2010 r. nr 51, poz. 307 ze zm.). Grin
@Rene. Termin wstępnie na październik ale to zależy od kilku rzeczy. Zapisy planuję ogłosić jeszcze we wrześniu.
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

Rene
@Druid
Hehe dokładne masz te dane ;D
To w sumie już za chwilę, także najwyższy czas zacząć szlifować formę. Smile
Brak odbioru.

Ariu
Druid napisał/a:
Korzystają one ze zwolnienia, jeżeli jednorazowa wartość tych wygranych nie przekracza kwoty 760 zł. Tak wynika z art. 21 ust. 1 pkt 68 ustawy o pdof (dokładniej Ustawa z dnia 26.07.1991 r. o pdof - można ja znaleźć w Dz. U. z 2010 r. nr 51, poz. 307 ze zm.)

No tak czyli nagroda na zakup Lamborghini Sesto Elemento tym razem pewnie nie wystarczy. Grin Wracając do realiów, to już dawno nie widziałem tak wyrównanej ankiety. Podoba mi się jednak jak jeden z słupków nabrały rozpędu. Smile Oby tak dalej. Wink
Edytowane przez Ariu dnia 06-09-2013 13:50
Ariu

sordan
Ok, jak wspominalem wczesniej moge ufundowac nagrody pieniezne w nastepnym turnieju organizowanym przez Druida. Moja ostateczna oferta to:
100zl - I miejsce
50zl - II miejsce
20 zl - III miejsce
Nagrody bede wysylal przelewem bankowym z mojego prywatnego, polskiego konta po zakonczeniu turnieju.
Oczywiscie decyzja bedzie nalezec do wygranego czy nagrode bedzie chcial przyjac czy tez nie, czy moze bedzie chcial przekazac na utrzymanie strony itp. Na sile nikomu pieniedzy wysylac nie bede, wiec ci co glosowali przeciw nagrodom pienieznym w ankiecie, a zajma miejsca nagradzane w turnieju nie musza sie niczego obawiac i na zyczenie takim osobom pieniedzy wysylac nie bede.

Caly turniej oczywiscie bedzie organizowany przez Druida, ja absolutnie nie bede w ogole wspolorganizowal ten turniej. Bede tylko i wylacznie sponsorem. Jednak mialbym kilka sugestii:
- chcialbym zeby Druid normalnie wystartowal w turnieju (jeden dobry gracz wiecej znacznie podwyzszy poziom turnieju), co do organizowania turnieju jednoczesnie biorac w nim udzial osobiscie absolutnie nie mam nic przeciwko
- chcialbym zeby wszystkie gry (grupowe i te pozniejsze) byly rozgrywane na losowej mapie (bedzie bardziej interesujaco), rase wybrac oczywiscie mozna samemu
- chcialbym by byl system walkowerow, ten o ktorym wspominalem kiedys we wczesniejszym watku, by uniknac problemow jakie byly w poprzednim turnieju
- chcialbym by nie bylo timera albo przynajmniej zostal zmieniony z 5 na 6 minut (oczywiscie szczerze watpie by ta prosba w ogole zostanie wzieta pod uwage Pfft)
Edytowane przez sordan dnia 19-09-2013 01:39

Rene
To się gruby turniej szykuje. Smile

Pozwolę sobie odnieść się do twoich sugestii sordan:

- też jestem za udziałem Druida w turnieju,
- losowa mapka faktycznie powinna podnieść poziom turnieju,
- jak najbardziej muszą być walkowery (nie da się uniknąć nie poważnych ludzi w turnieju),
- znasz moje zdanie na temat licznika Smile ale podniesienie go do 6 minut nie byłoby raczej problemem (w sumie premia tury może być maksymalnie ustawiona na 5 minut także można tylko podnieść początkowy czas i zasób czasu, który może przejść z jednej tury na drugą).
Brak odbioru.

Ariu
sordan napisał/a:
Ok, jak wspominalem wczesniej moge ufundowac nagrody pieniezne w nastepnym turnieju organizowanym przez Druida. Moja ostateczna oferta to:
100zl - I miejsce
50zl - II miejsce
20 zl - III miejsce
Nagrody bede wysylal przelewem bankowym z mojego prywatnego, polskiego konta po zakonczeniu turnieju.
Oczywiscie decyzja bedzie nalezec do wygranego czy nagrode bedzie chcial przyjac czy tez nie, czy moze bedzie chcial przekazac na utrzymanie strony itp. Na sile nikomu pieniedzy wysylac nie bede, wiec ci co glosowali przeciw nagrodom pienieznym w ankiecie, a zajma miejsca nagradzane w turnieju nie musza sie niczego obawiac i na zyczenie takim osobom pieniedzy wysylac nie bede.

Caly turniej oczywiscie bedzie organizowany przez Druida, ja absolutnie nie bede w ogole wspolorganizowal ten turniej. Bede tylko i wylacznie sponsorem.

He he wymagania widzę są Wink a od pracy przy organizacji się miga. Grin Myślę jednak, że wymagania nie są specjalnie z kosmosu i do negocjacji. Jeżeli chodzi o nagrody to też coś mogę dołożyć (w formie finansowej lub jakiś gadżetów związanych z BfW żeby była pamiątka Wink). Zobaczymy, w jakim kierunku się rozwinie dyskusja. Wtedy coś konkretniej. Moje uwagi:
- uważam, że taki turniej powinien jednak mieć sędziego, który nie będzie bezpośrednio powiązany z korzyściami i do niego będzie można mieć pretensje za niesprawiedliwości tego świata. Grin Tam gdzie jest kasa lubią rodzić się niezdrowe emocje. Ostatecznie jak się sordan uprze przy Druidzie w turnieju ja mogę zrezygnować z gry i zająć się organizacją i arbitrażem. Myślę, że w tej kwestii z Druidem się dogadam. Wink
- mapy losowe jestem za ale tylko na etapie gier grupowych potem powinna być możliwość wyboru z pewnej puli przez graczy naprzemiennie. Zwłaszcza jeżeli będziemy grali do 2 zwycięstw,
- system walkowerów jak najbardziej. Gra się w końcu nie będzie toczyła tylko o pietruszkę, zresztą temat już był wałkowany przy okazji ostatniego turnieju.
- by nie było timera Grin przy sordanie Grin ta widzę że humor dopisuje. Grin Jestem za timerem może być 6 minut, ale po co komu aż tyle czasu ? Shock A tak, tak już sobie przypomniałem po co sordanowi tyle czasu. Grin
Ariu

sordan
To nie chodzi o to, ze sie uparlem by Druid gral, uparlem sie by bylo +1 do graczy uczestniczacych w turnieju wiec jak ty zrezygnujesz to w ogole nie wyjdzie nic na plus. Ja jednak bylbym za tym, zeby bylo bez sedziego, wierze w to ze wszyscy beda grzeczni Smile Po za tym czasami ciezko sie zgadac w dwoch kiedy ma byc rozegrany pojedynek, a co dopiero w trzech. Bo jesli ma byc w kazdym meczu sedzia to wszyscy trzech musza sie zgadac idealnie co do godziny co jak wiadomo raczej realne nie bedzie i bedzie tylko niepotrzebny bigos bo zawsze przynajmniej jednej osobie nie bedzie pasowac.

Druid
Pierwsze punkty chwał jaka miła perspektywa. Grin Zobaczymy jeszcze jak to się dalej potoczy. Ktoś jednak musi trzymać to w ryzach bo sami wiecie, że w poprzednich turniejach były pewne zgrzyty i ktoś musiał podejmować te mniej popularne decyzje. Ariu tutaj ma racje co do sędziego, może nie w każdym meczu ale przynajmniej w tych wyznaczonych gdzie będą przyznawane walkowery. Co do nagród to chyba przy pierwszym naszym turnieju z nagrodami pieniężnymi nie ma co szaleć. Propozycja sordana co do ich wysokości jak dla mnie wydaje się być ok. W końcu my dopiero będziemy przecierać szlaki i nie wiadomo co nam wyskoczy po drodze. Wink A co Wy na to ?
Dingo napisał:

Rene
Oczywiście nic na siłę także jeśli wolisz pozostać mistrzem ceremonii Druid to do niczego nie będziemy cię zmuszać. Smile A zamiana Druida za Ariu to zdecydowanie nie to o co nam chodzi.
Nagrody jak na pierwszy raz są w porządku i myślę, że lepiej coś zostawić na następne razy. Grin
Brak odbioru.

sordan
Tak swoja droga to ta ankieta bawi mnie do lez. Co to w ogole ma byc, jakies jaja? Trzeba sie ludzi pytac czy moga dostac za darmo pieniadze i czy nie maja nic przeciwko temu, ze zostana obdarowani za frajer pieniedzmi? Jakby byl pomysl, zeby zbierac wpisowe od kazdego gracza, ktory uczestniczy w turnieju, a pozniej gralo by sie o te pieniadze to jak najbardziej zrozumialbym taka ankiete i ogolne rozwazania i dyskusje na temat grania o nagrody pieniezne jak to jest w temacie ankiety. Oczywiscie ankieta jest zle sformulowana. Powinno byc jak juz pytanie: `Czy jak zajme miejsce 1-3 to nie bede mial nic przeciwko temu jak dostane za darmo pieniadze`.

Przeciez kazdy choc troche ogarniety doskonale wie, ze ci co glosowali na: `Jestem przeciw turniejowi o nagrody pieniezne`, albo nigdy nie zagraja w turnieju, albo sa na szarym koncu w polskim rankingu i doskonale wiedza, ze i tak nigdy nie wywalczy miejsca 1-3, bardziej ich odpowiedz na `nie` to z zazdrosci niz z rozsadku. Patrze na ta ankiete to mi sie niedobrze robi. Czlowiek chce pokazac klase i absolutnie bezinteresownie za `dziekuje` ufundowac nagrody to ma wrazenie, ze jeszcze sie o to musi prosic by czasem kogos nie urazic. Co to w ogole ma byc ja sie pytam? Czy wy w ogole zarty sobie stroicie, nie macie co robic czy wasza zazdrosc jest az tak mocna? Pytanie kieruje do ludzi, ktorzy zaglosowali na `nie` i ci ktorzy sa wstrzasnieci i zbulwersowani, ze w turnieju mozna wygrac pieniadze bez nawet groszowego wkladu wlasnego.

Cerber24
sordan napisał/a:
Przeciez kazdy choc troche ogarniety doskonale wie, ze ci co glosowali na: `Jestem przeciw turniejowi o nagrody pieniezne`, albo nigdy nie zagraja w turnieju, albo sa na szarym koncu w polskim rankingu i doskonale wiedza, ze i tak nigdy nie wywalczy miejsca 1-3, bardziej ich odpowiedz na `nie` to z zazdrosci niz z rozsadku.

A że tak się spytam skąd masz pewnosc?
Jestem na ostatnim miejscu w rankingu i zamiast jak to jest w twojej wersji oddac glos na opcje nr 2, dałem na ostatnią, ponieważ wiem, ze i tak nigdy nie dojde do finału i jest dla mnie to obojętne.
A nie pomyślałes, że
sordan napisał/a:
odpowiedz na `nie` to z zazdrosci niz z rozsadku.

mogło kogoś urazic?
Pzdr
Kontakt:
e-mail: cerber2424@gmail.com
[img]imageshack.us/a/img10/6536/00ij.png[/img]

Piko
Tak samo jak powyższy. Przecież to właśnie jest opcja dla ludzi zazdrosnych, którzy nigdy nie wywalczą sobie nagrody. Facepalm

Cerber24
@Up
Dlaczego od razu zazdrosnych?
Kontakt:
e-mail: cerber2424@gmail.com
[img]imageshack.us/a/img10/6536/00ij.png[/img]

Piko
Bo takiego wyrażenia użył sordan? Pfft

sordan
Cerber24: Pytanie kierowalem do ludzi, ktorzy zaglosowali na: `Jestem przeciw turniejowi o nagrody pieniężne.`, a nie do ludzi ktorzy zaglosowali na: `Nie ma to dla mnie znaczenia.`.
Skoro czujesz, ze nie zajmiesz miejsca 1-3 i zaglosowales na trzecia opcje to nie mam absolutnie zadnego zastrzezenia do ciebie. Po za tym nie napisalem, ze WSZYSCY ktorzy nie czuja wygranej od razu glosuja na druga odpowiedz, tylko napisalem ze te 5 osob, ktore zaglosowaly na `nie` nigdy nie wywalcza miejsca 1-3 albo nie wystartuja w turnieju. Prosze, czytaj ze zrozumieniem.
Edytowane przez sordan dnia 21-09-2013 19:34

Dingo
Czyli każdy kto zagłosował na opcje drugą w tej ankiecie, to zazdrośnik, który nigdy nie zdobędzie 1-3 miejsca i jest na szarym końcu rankingu? No to po co w ogóle ta ankieta? Kogo obchodzą jacyś zazdrośnicy... Liczy się tylko opinia graczy z najwyższych miejsc. Wink Też mnie ta ankieta bawi do łez. Ostatnia opcja jest niepotrzebna. Albo nie głosujesz albo głosujesz za. Proste.

A nawiązując do:
Druid napisał/a:
Wiem spora grupa osób gra dla dobrej zabawy, dlatego jest też opcja zrezygnowania z nagrody finansowej wtedy jego wygrana zostanie przekazana na utrzymanie naszego serwera.

A co jeśli pewnego razu kiedy będziecie chcieli zorganizować taki turniej a nie starczy pieniędzy na utrzymanie serwera? I turnieju nie będzie. A wy odkładaliście nagrodę dla zwycięzcy. No ale przecież w końcu mógł przekazać ją na ten serwer. Mógł. Wiem, taka czarna wizja, ale głupio tak robić turniej na pieniążki, kiedy na serwer kasa potrzebna. A przekazanie tych pieniążków na niego to tylko ewentualność. Gotów na hejty. Grin
Edytowane przez Dingo dnia 21-09-2013 20:54

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.36
10,821,493 unikalne wizyty