Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Custom Campaign
Sylar
Nie wiem od jak dawna, ale na serwerze rozwojowym pojawił się dodatek "Custom Campaign" zdefiniowany jako modyfikacja (nowy typ dodatku). Nazwa może trochę mylić, otóż dodatek jest raczej modyfikacją normalnej rozgrywki, nie kampanii, a jego działanie można opisać tak: tworzysz frakcję wybierając ze wszelkich możliwych jednostek na jakimkolwiek poziomie (uwaga: również z każdego dodatku, jaki zainstalujesz!) i tak powstałą frakcją z wybranym bohaterem możesz grać dowolnie wybrane mapy dopóki twój bohater nie zginie. A więc dla czego ten dodatek jest zwany kampanią? Pewnie dla tego, że uwaga: jednostki oraz bohater przechodzą do kolejnych rozgrywek Smile
Dodatek jakiś czas leży już w moich plikach ale dopiero dzisiaj znalazłem trochę czasu żeby mu się przyjrzeć. Muszę przyznać że cała operacja tworzenia i edycji frakcji może być na początku dość skomplikowana, jednak po pewnym czasie zabawy z tworzeniem w końcu łapiemy z czym to się je. Do wyboru mamy dwa tryby gry: single oraz multipalyer. Jeśli już graliście w ten dodatek to mam do was pewne pytanie dotyczące trybu multiplayer. Sprawdzając jak działa multi najpierw wybrałem dwóch graczy na jednym komputerze i każdemu przydzieliłem jedną ze stworzonych frakcji (w tym dodatku zwanych 'armiami'Wink. Pokonany gracz nie stracił bohatera na zawsze, ok. Ale moje pytanie które trochę mi się właśnie przeciągnęło, brzmi: czy można grać w ten sposób przez sieć? Tzn. czy mogę użyć mojej armii żeby zmierzyć się z armią innego gracza w sieci? Wie ktoś, a może pomógłby mi to przetestować? W razie potrzeby mogę dodać wskazówki jak stworzyć armię.

Guurahk
Dzięki za zwrócenie na niego uwagi. Chętnie przetestuję Grin
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Piko
Brzmi to ciekawie. Smile Także jestem chętny.

Sylar
W takim razie jak stworzycie jakieś armie i będziecie mieli trochę czasu to dajcie znać. Ustali się jedną godzinę żeby wam pasowało.

Edit: pierwsza istotna uwaga dotycząca "niespodzianek" w dodatku: lepiej grać daną armią cały czas na tym samym poziomie modyfikatora doświadczenia. Przekonałem się o tym jak zobaczyłem że jedna z moich jednostek miała 60 pd do awansu podczas gdy jej drugi poziom miał wymagane mniej pd także ostrzegałem Wink
Edytowane przez Sylar dnia 21-10-2013 22:19

Husarz
Ja, mając chyba prawie wszystkie dodatki na kompie (nie wiem, jak znalazłem na to czas;D) przestrzegam- na etapie tworzenia, laguje się... Strasznie.

Ale za moja armia: połowa Kalifatu i trochę nieumarłych z EoMy wymiata;D

Badek
Zaciekawił mnie ten dodatek. Gra mi się właśnie ściąga(nie jestem nowicjuszem tylko miałem format dyskuFrown). Jeżeli internet mi pozwoli to go ściągnę, a jeśli zdążę ogarnąć go szybko to też mogę zagraćSmile.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.07
10,822,272 unikalne wizyty