Drugi Turniej Ery Magii
Dwa Złote Sejmitary
Legendy. Wiele z nich bywa jedynie zmyślonymi historiami babek. Niektóre jednak kryją w sobie ziarnko prawdy, a jeśli dobrze poszukać, znajdzie się i kilka takich, które w całości są prawdziwe. Taką właśnie legendą jest historia o dwóch złotych sejmitarach.
Powiadają, że co kilka lat piaski pustyni odkrywają ukryty zazwyczaj grobowiec, gdzie spoczęły szczątki dwóch rahm. Rahmie te były przyzwane przez Przywoławcza zwanego Kalep, który zasłynął ze swoich nieludzkich umiejętności władania sejmitarami.
Wiele lat zajęło Kalepowi szkolenie swoich rahm, jednak pewnego dnia przewyższyły one swojego mistrza i stały się niepokonane. Uradowany tym Przywoływacz zainwestował fortunę w wykucie dla nich dwóch bliźniaczych, złotych sejmitarów.
Co stało się z Kalepem? Dlaczego szczątki rahm zostały pochowane w zaklętym grobowcu? O tym legenda już nie wspomina... Mówi się tylko, że dwójka towarzyszy, która zabierze z grobów rahm złote sejmitary, posiądzie niewyobrażalną moc.
Szkoda tylko, że nie jedna para wyruszała do grobowca.
NAGRODY
Póki co w konkursie nie ma żadnych nagród rzeczowych. Oczywiście, można pochwalić się tytułem posiadacza Złotego Sejmitaru, do czego serdecznie zachęcam.
DRUŻYNY
Nazwa do ustalenia (AxeFighter, Piko) Uczennice Gandalfa (axtman, Guurahk)
REGULAMIN
1. Gramy na stabilnej wersji Wesnoth oraz na aktualnej wersji Ery Magii. Mogą one zostać zmienione w trakcie trwania turnieju, wówczas gracze dowiedzą się o tym.
2. Gramy na mapach standardowych, przeznaczonych dla czterech graczy, gdzie teren gracza A jest lustrzanym odbiciem gracza B (zachowana została symetria).
3. Mgła, całun i obserwatorzy według upodobań graczy. W razie kłótni całun ma zostać zdjęty, a mgła pozostawiona.
4. Nie mamy sędziego. Po walce zwycięska drużyna dodaje tutaj powtórkę meczu oraz ogłasza jej wynik. Powtórki będą przeze mnie sprawdzane.
5. Po ogłoszeniu listy meczów, drużyny mają dwa tygodnie na ich rozegranie. Datę i czas rozegrania meczu muszą ustalić między sobą.
6. Jeśli na podany mecz nie stawił się jeden z graczy, jednorazowo może on zostać zastąpiony przez SI.
7. Jeśli na podany mecz nie stawił się jeden z graczy, drużyna przeciwna może (ale nie musi) zgodzić się na rozegranie meczu w innym terminie. Jeśli jednak drużyna nie wyrazi na to zgody, należy skorzystać z punktu 6 regulaminu (gdy punkt 6 został już wykorzystany bądź gracz nie chce rozegrać meczu bez swojego towarzysza, wówczas traktuje się to jako walkower).
8. Za wygrany mecz drużyna otrzymuje jeden punkt, za przegrany zero punktów, natomiast za walkower -1.
9. Do momentu rozpoczęcia trzecich meczy możliwa jest zmiana jednego zawodnika w drużynie, w przypadku, gdy ten nie stawił się na oba poprzednie mecze.
10. Od umówionej przez graczy godziny rozpoczęcia meczu, należy zaczekać 20 minut na dołączenie wszystkich graczy, jeśli ci jeszcze się nie zjawili. Gdy po tym czasie dalej brakuje jednego zawodnika należy zastosować się do punktów 6 i 7.
11. W razie problemów, pytań, niedopowiedzeń, należy zgłosić swoje wątpliwości w tym temacie.
KARTA ZGŁOSZENIOWA
Kartę zgłoszeniową wysyła jeden z członków drużyny. Drugi musi napisać posta, w którym zaakceptuje Kartę towarzysza i pokaże, że także weźmie udział w turnieju. W karcie powinny znajdować się następujące informacje:
1. Nazwa Drużyny- wybór dowolny, byle nie wulgarny bądź niemoralny.
2. Członkowie Drużyny- wasze nicki ze strony, wymagana rejestracja na wesnoth.com.pl
3. Ewentualne uwagi odnośnie organizacji turnieju- co by zmienić, co by poprawić. Lepiej zgłosić to teraz.
TERMINY
Karty Zgłoszeniowe będą przyjmowane do Nowego Roku. Czas ten może się jednak przedłużyć, jeśli zgłosi się niewielka ilość drużyn.
1. Nazwa do ustalenia,
2. AxeFighter, Piko,
3. System pucharowy, tak jak w TGT? Jako nagrodę mógłbym nabazgrać kilka grafik Edytowane przez AxeFighter dnia 27-12-2013 16:17
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth.- Sagez
Grupę już zapisuję, chociaż nazwa jest nieco niecodzienna
Jeśli zaś chodzi o pytanie AxeFightera, teraz sam już nie wiem, jak będzie to wyglądało. Nie przewidziałem najważniejszego: że w systemie drużynowym będzie nas dwa razy mniej. Jeśli zbierzemy pięć drużyn, to będzie już sukces, a z tak małym składem, chyba najlepiej będzie "każdy z każdym", żeby gracze też sobie trochę pograli.
Jeśli chodzi o nagrody, chętnie przyjmę od jakiegoś fundatora (prócz nagród rzeczowych i pieniężnych), jednak nie sądzę, by były bezwzględnie potrzebne z tak małym zainteresowaniem graczy... Ale może tylko zapeszam i zgłosi się jakieś dziesięć drużyn
Turniej zostaje zawieszony do 1 marca!
W związku z małym zainteresowaniem graczy, turniej zostaje zawieszony na pewien czas. Dalej przyjmować będę zgłoszenia, jednak jeśli do 1 marca nie zbierze się wystarczająca ilość graczy, będę musiał zrezygnować z turnieju.
Mam nadzieję, że tak słabe zainteresowanie jest spowodowane jedynie tym, iż ostatnio na stronie mamy zastój.
To chyba tyle, nie ma co przedłużać tego postu. Trzymajmy kciuki i zbierajmy ludzi do rozgrywek
Deidara napisał/a:
Mam nadzieję, że tak słabe zainteresowanie jest spowodowane jedynie tym, iż ostatnio na stronie mamy zastój.
Według mnie jest to jednak spowodowane czymś innym, a mianowicie tym, że zgłosić trzeba się od razu w parach. Łatwiej byłoby według mnie zrobić zapisy pojedynczo, a potem jak już będzie wystarczająco członków zrobić "losowanie" kto z kim będzie w drużynie. Przykładowo, obecnie może się stać tak, że dwóch najlepszych na stronie graczy będzie w jednej drużynie. Wtedy po prostu odechciewa się zgłaszać innym, ponieważ wiedzą, że i tak przegrają.
"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"
No cóż, nikt nie zabrania zgłaszać się pojedynczym osobom. Takie zgłoszenia też chętnie przyjmę, a potem urządzimy losowanie bądź gracze rozstrzygną to między sobą.
Deidara napisał/a:
Turniej nie doczekał się wystarczającej ilości graczy. Jego temat może zostać zamknięty i przeniesiony do archiwum. Proszę jednak o nie usuwanie go! Mam nadzieję wznowić pomysł, gdy zbierze się więcej graczy.
Zgodnie z prośbą zamykam temat i dziękuję za chęci.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji )