Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Burning Souls
Sulik
Nazwa: Burning Souls
Autor: Pewskeepesky
Wersja: 1.4.8
Typ: Kampania
Rozmiar 2,5 Mb
Tłumaczenia: brak

Akcja kampanii rozgrywa się na wyspie Bilheld. Znajduje się ona na Wielkim Oceanie niedaleko wybrzeży Dalekiej Północy.

Wyspę zamieszkują smoki pod przywództwem dominanta Kilashiego. W wyniku niefortunnej decyzji dominanta, ginie syn Kaia Fargiza - króla merfolk, czego efektem jest wielka bitwa pomiędzy smokami a mermanami. Smoki odnoszą pyrrusowe zwycięstwo, okupione licznymi ofiarami, w tym śmiercią ich dominanta. Mija rok od tamtych wydarzeń, a smoki wciąż nie mają nowego godnego ich przywódcy. Wkrótce na horyzoncie pojawiają się kolejne kłopoty - okręty ludzi...

Głównym bohaterem kampanii jest Kezak, który wraz ze swoim przyjacielem Garishem wzywa smoki do walki z nowoprzybyłymi. Przytomna decyzja Kezaka, oraz walka z wrogiem w 1 linii sprawiła, że smoki uznały go za nowego dominanta. Sytuacja smoków zaczęła się wówczas poprawiać, jednak wkrótce zgodnie z przewidywaniami Garisha na wyspie pojawili się nowi ludzie.

Tym razem ludzie chcą dogadać się z tubylczymi smokami. Informują oni Kezaka, że we wnętrzu wulkanu na wyspie znajduje się tajemniczy artefakt - ankh. Przywódca ludzi, Admirał Qwunvon zrobi wszystko by zdobyć ankh z resztą jak się okaże, nie tylko on.

Smoki schodzą do wnętrza wulkanu. Udaje im się odnaleźć ankh i wydostać z pułapki. Kezak nie jest świadomy, że rozbudził zło, które od wieków spoczywało pod wyspą.

W Burning Souls trudno szukać jakichś nowatorskich rozwiązań nowych jednostek i ras, czy ciekawych eventów. Jednak przyzwoita fabuła kampanii luźno nawiązująca do historii Wesnoth sprawiła, że na razie jest to jedyna kampania o smokach, którą przeszedłem do końca (a próbowałem kilku).

W domyślnych kampaniach nie ma ani jednej na temat smoków, dlatego myślę, że Burning Souls będzie właśnie jednym z tych dodatków dla którego warto poświęcić chwilkę swego czasu.

Edytowane przez Sulik dnia 07-04-2014 20:55

Sylar
Brzmi interesująco, może po skończeniu Nowego Porządku wezmę się za to. Swoją drogą, ładne wprowadzenie, Sulik.

AxeFighter
Bardzo dobry artykuł. Propsy. Smile Choć wątek smoków jest w Odrodzeniu Północy oraz kilka razy z nimi walczymy.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Kuki1537
Dodatek - szkoda, że nie ma spolszczenia (ang. z 6. klasy podst. czasami nie wystarcza Frown), ale + za kampanię o smokach. Wink

Artykuł - AF, zapewne napiszesz newsa? Grin Tak na serio to świetne wprowadzenie, najważniejsze sprawy na początku, a później wszystkie informacje uporządkowane (czasami pisanie jednego długiego artykułu bez nawet jednej linijki odstępu między zdaniami kłuje w oczy).

Daj do artykułów, bo tu nie można dać "Świetne". (a przydałoby się możliwość dania "+" postowi Grin)

Rafi446
Kuki1537 napisał(a):

Dodatek - szkoda, że nie ma spolszczenia (ang. z 6. klasy podst. czasami nie wystarcza Frown), ale + za kampanię o smokach. Wink

Artykuł - AF, zapewne napiszesz newsa? Grin Tak na serio to świetne wprowadzenie, najważniejsze sprawy na początku, a później wszystkie informacje uporządkowane (czasami pisanie jednego długiego artykułu bez nawet jednej linijki odstępu między zdaniami kłuje w oczy).

Daj do artykułów, bo tu nie można dać "Świetne". (a przydałoby się możliwość dania "+" postowi Grin)

Fajnie, że doceniasz kampanię o smokach, to faktycznie mocny punkt dodatku, szkoda tylko, że spolszczenia brak i czasem angielski potrafi pokręcić.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 1.98
10,821,881 unikalne wizyty