Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Pracownia Graficzna
Modrzew
Ognista forma bardzo ładna. Na pewno o wiele lepsza niż cokolwiek co ja mógłbym narysować. Pfft Nie wiem czy mogę wypowiadać się co do animacji, ale wydaje się być trochę drętwa. I zastanawia mnie czemu podczas ataku jego nogi tańczą disco Grin

Dingo
Mi się podoba bardzo ten koleś z dużym mieczem i jego miecz. Smile Animacja ataku tego Robiego jest w porządku, w grze to będzie wyglądało jak każda inna animacja. Natomiast ta przemiana w Ghost Ridera to sie śmiałem że się tak od razu zamienił i musiałem się zalogować i napisać tego posta. Grin
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider

Piko
Czyli jednak Dingo nas obserwuje, po prostu siedzi w ukryciu. Pfft Animacja postoju jest w porządku, ale atak może się w grze różnić od innych ataków. Mianowicie - nie podnosi nóg, więc może wyglądać jakby się ślizgała. Jest to jednak niewielkie niedociągnięcie. Jeszcze mniejszym jest niedokładnie pokrywająca się smuga łańcucha. Drobne błędy, jednak warto zwrócić na nie uwagę, by nie powielać ich w następnych pracach.

Maksiu
@Modrzew: Mi również ognista forma się podoba, jestem skłonny powiedzieć że to moje najlepsze dzieło (bo na niczym nie wzorowane) Pfft Animacje to cały czas mój słaby punkt :/ mimo że już robię lepsze niż na początku {Tales Era Ludy północy kosynier}, to jeszcze daleko mi do perfekcji w tej dziedzinie. A nogi to już wgl dla mnie koszmar Wink Mógłbyś napisać dlaczego wygląda "drętwo"? Shock

@Dingo: Cieszę się że moja grafika skłoniła Ciebie do zalogowania się Grin Pfft Zawsze z niecierpliwością wyczekuję Twoich postów i są one tutaj mile widziane XD Aby przemiana nie wyglądała tak że od razu się zmienia musiałbym narysować jeszcze ze trzy grafiki z których każda mogłaby posłużyć za alternatywny awans, a na razie tego nie chce mi się robić (chociaż niewykluczone że to niedługo zrobię) XD

@Piko: Nie obserwuje nas tylko mnie Cool Cool Cool jak zaprogramuję animacje, to sprawdzę czy to mocno widać, jak będzie to poprzerabiam te animacje (chociaż nogi są najgorsze Pfft ) Smugę łańcucha też poprawię jeśli w grze będzie źle wyglądać. Drobne błędy to moje fatum, ale przynajmniej zawsze mi je wykazujesz Grin Pfft Dzięki i postaram się naprawić Smile

I kolejna jednostka, zrobiona w pół godziny - będzie jeszcze pewnie poprawiana Pfft
Łucznik leśny - jednostka ukrywająca się w lesie, jest potomkiem elfów i ludzi. Sprzeciwia się władzy Kapitolu jednak nie stoi otwarcie po stronie Rebeliantów. Służy w bojówkach szybkiego reagowania i najlepiej się czuje w roślinach podziemnych. Grin
Maksiu dodał/a następującą grafikę:
le-lucznik1.png

Edytowane przez Maksiu dnia 13-08-2017 18:12
"Dragon Blade wcale nie opuścił forum. [...] To że z kilkoma osobami ma na pieńku, w tym między innymi ze mną, nie oznacza, że się tutaj nie liczy. Udowadniał to nie raz robiąc też dobre rzeczy i nie mowa tu wyłącznie o jego umiejętnościach graficznych." - Sulik
Moja pracownia:http://www.wesnot...post_28706

Piko
Dziwne że od 2 tygodni nie było w tym temacie odpisu. Chyba wszyscy pominęli tę jednostkę, jednak ja nie mogę - w swej prostocie podoba mi się niesamowicie. Taki "lojalistyczny" elf, w klimatach odbiegających wesnothowym, ale równie dobrym - lub nawet lepszym. Jestem na tak i chciałbym zobaczyć rozszerzone drzewko tej jednostki.

Maksiu
Dzięki Piko za komentarz, zawsze mnie one motywują do tworzenia kolejnych grafik. Pfft
Na razie nie mam planów co do tworzenia awansów dla łucznika, zrobiłem go z nudów. Niemniej jest szansa że kiedyś zrobię takie grafiki.

Teraz prezentuję kolejny poziom jednostki którą zrobiłem już dawno, bombardera. Podoba mi się pierwszy poziom i nie mógł zostać bez kolejnego. Wyszedł jak wyszedł jestem zmęczony po pracy więc samemu wolę nie oceniać tylko poczekać na wasze opinie.

#74_minuty_pracy
#kawałek_konturu_wzięta
#moje_cieniowanie
bombarderzy.png

"Dragon Blade wcale nie opuścił forum. [...] To że z kilkoma osobami ma na pieńku, w tym między innymi ze mną, nie oznacza, że się tutaj nie liczy. Udowadniał to nie raz robiąc też dobre rzeczy i nie mowa tu wyłącznie o jego umiejętnościach graficznych." - Sulik

inferno8
To wygląda fenomenalnie Shock Zwłaszcza awans. Genialne detale twarzy i kompozycja całej jednostki.

W przypadku lvl1 popracowałbym nad peleryną, bo układa się w dziwny sposób. Myślę, że skopiowanie naramiennej części z lvl2 poprawi całość znacząco. Poza tym przydałoby się widzieć choćby samą jego prawą dłoń wystającą lekko spod płaszcza w okolicy pasa. Poza tym rewelacja Smile

Maksiu
Dzięki inferno, przerobiłem lekko pierwszy jak i drugi poziom, oraz dodałem alternatywny awans. Posiada on jedną dużą bombę oraz miecz, co czyni go groźnym przeciwnikiem. Zwykli bombarderzy w zamyśle moim nie mają miecza, będą mieli atak pięścią lub brak ataku wręcz - to da trochę balansu przy ich mocnych atakach na odległość. Pfft
#Po_pracy, #36minut, #po_raz_kolejny_stoper, #moje_cieniowanie+większość_konturów
bomburderzy.png

inferno8
Dithering na dużej bombie sprawia wrażenie, jakby była pokryta łuskami, ale z drugiej strony to nawet pasuje. Daje wrażenie pewnej chropowatości. Świetne fryzury tak w ogóle Grin Nie mam uwag jak na razie.

Maksiu
Jako że jutro wyjeżdżam (już dzisiaj w sumie Pfft ), postanowiłem zrobić jeszcze jedną grafikę - elitarnego strażnika (w moim domyśle jest mocno "fantasty" więc wytrzyma w tej pozie i z takim mieczem Wink ).
Jest to półfranken, większość konturów wziąłem z istniejących grafik. Myślę że nie wyszedł źle, mi się podoba Smile
frankenstein.png

Queen
Wow, nie wiedziałam, że można wykonać tak szczegółowo jednostki mając do dyspozycji tak małą ilość pikseli.
[img]http://orig03.deviantart.net/3e1c/f/2016/180/3/9/celestia_ludenberg__danganronpa__minimalist_by_slezzy7-da85gyn.png[/img] is not a valid Image.

Dingo
Według mnie to jest jedna z twoich naładniejszych jednostek. Lepsza od poprzednich, tylko ten miecz jest trochę dziwny? Nie chcę mi się rozwodzić co jest nie tak z cieniowaniem bo z czasem sam zauważysz i będziesz to robił coraz lepiej. Smile
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider

inferno8
Miecz jest za ciemny, wygląda jakby był zrobiony ze starego żelaza, mocno poszczerbiony (chyba, że to celowe). Poza tym nogi a dokładnie buty są za wąskie. Bardziej pantofelki to przypomina niż wojenne buciory Shock Grin Reszta jest mega Wink
Edytowane przez inferno8 dnia 08-08-2017 15:40

Maksiu
Wszystko można tworzyć przy użyciu pikseli i nie jest to trudne Wink

Zmieniłem trochę miecz, efekt pod postem Grin

Miecz jest zrobiony ze smoczej stali, a dokładniej wykuty z łusek smoka, poszczerbienie jest celowe, ponieważ łuski można rzeźbić tylko do pewnego momentu i miecze prawie nigdy nie wychodzą proste, jednak nie przeszkadza to im być szybkimi i bardzo ostrymi. Przy butach wzorowałem się na jednostkach Zerovirusa, on zawsze robi takie miniaturowe buty... które dają ładny efekt Wink
frankensteina.png

Sulik
Architekt robi postępy i paraduje z moim cytatem pod postem.

Pracujesz ostatnio nad czymś specjalnym?

Maksiu
Cytat cały czas jest dla mnie jednym z lepszych jakie są na forum.

Aktualnie brak wolnego czasu skutecznie blokuje we mnie jakiekolwiek projekty, więc oficjalnie nie pracuję nad niczym. Aczkolwiek rysuję sobie jakieś grafiki czasami.

Przedstawiam "Elektryczke" - wojowniczkę z przyszłości która ma naręczne działko, strzelające elektryczną plazmą, oraz widełki. Jest tania ale dość powolna.
Poziom 1
1lvl-elektryk-d.png

Sulik
Trochę nie potrafi sobie wyobrazić jak to wygląda.

Na twarzy ma maskę lub gogle. Niebieskie to przewody. W lewej dłoni ma te widełki a w prawej chyba działko. Nie wiem jednak w jakie pozycji to się znajduje. Przyczepione do naramiennika?

Maksiu
Wygląda to mniej więcej tak jak pokazuje mój portret zaprezentowany poniżej Grin Grin
(Poziom trzeci będzie odpowiadał portretowi).

Tak, ma działko naramienne, kierowane falami mózgu, na oczach ma okulary połączone z maską gazową. Widełki są stworzone z "wirtualnego" materiału, czyli na wyższych poziomach, będzie je sobie programować.

Maksiu.
zlecenie-016-kolor.png

Deidara
Grafika jednostki taka, jak mówił Sulik: średnio można rozpoznać, co jest czym. Jeśli jednak chodzi o portret, pierwsza klasa! Naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Pozostaje jedynie dodać światłocień i śmiało może konkurować z portretami ze stabilnej wersji Wesnoth. Brawo! Ciągle zaglądam do tematu i zerkam na nowe grafiki Wink
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

Maksiu
Jeśli nie widać faktycznie szczegółów jednostki to przerobię ją jeszcze, aby była bardziej przejrzysta.
Dziękuję za miły komentarz, jako twórca wiesz pewnie jak bardzo takie komentarze wpływają na tworzenie.
Wątpię aby mogła już konkurować z podstawką, ale jest to z pewnością mój najlepszy portret. Pfft
Dzisiaj znalazłem trochę czasu i portret wygląda teraz tak:
Grafika niedostępna

Maksiu
Maksiu dodał/a następującą grafiki:
wiking-c_1.png mypack-01_1.png

Edytowane przez Maksiu dnia 23-07-2021 15:40

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 1.37
10,819,937 unikalne wizyty