Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Rozwój strony - sugestie i pomysły.
Piko
Nie. CRowi by odbiło.

A tak na poważniej - po co? Dla Polaków na międzynarodowym którzy nie wiedzą o istnieniu tego forum?
Bo obiektywnie rzecz biorąc to to jest niemożliwe. Po wpisaniu frazy Battle for Wesnoth w Googlu nasza witryna wyświetla się na samym szczycie - więc każdy kto szukał polskiego forum, znalazł nasze. A jeśli nie szukał, to po co mu się naprzykrzać?

ForPeace
Piko napisał/a:
Po wpisaniu frazy Battle for Wesnoth w Googlu nasza witryna wyświetla się na samym szczycie

Personalizacja powoduje, że wyżej wyświetlają się strony, które często odwiedzasz, co znaczy, że innym graczom może się nie pojawić nasza strona.

A jeśli już mowa o reklamowaniu, to jak się gra z jakimś Polakiem (spoza strony), to czy nie można mu powiedzieć o naszej stronce?
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Piko
Nasza strona Battle for Wesnoth pojawiła się w czołówce na długo zanim zacząłem ją odwiedzać (wiem bo jakoś musiałem się o niej dowiedzieć Wink), a od tamtego czasu tylko umocniła swoją pozycję. Nie jestem też przekonany czy masz rację co do personalizacji - w normalnym wyszukiwaniu dostaję naszego Wesa na czwartym miejscu, a po włączeniu trybu prywatnego na drugim.

Powiedzieć można, ale czy to dobry pomysł? Jeśli będziemy ściągać na stronę każdego typa który się napatoczy może na tym ucierpieć poziom tej strony. Trzeba dwa razy przemyśleć czy kogoś do nas zapraszamy czy nie.
Edytowane przez Piko dnia 24-02-2015 20:22

ForPeace
Fajnie byłoby, gdyby na naszej stronie była możliwość używania spoilerów, jak na oficjalu.
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

szpiczek
Tak właściwie to nie mamy nawet logo strony a według mnie logo jest bardziej potrzebne niż inne wewnętrzne modernizacje. Proponuje dodać to logo od wesnotha na facebook'u albo zrobić je w tym stylu. Nasze logo to tak naprawdę nie logo tylko ikona wesnotha, więc dlatego proponuje je zmienić Wink

Jarom
Kolejny pomysł: dodać na stronie skrypt, który będzie pobierał co jakiś czas zawartość newsów i SB. Dotyczy głównej, ale SB dałoby się rozszerzyć na artykuły. Dałoby się to włączyć/wyłączyć w konfiguracji profilu.

Deidara
Ktoś tu mówił o logo... Nie jestem pewny, ale chodzi chyba o tą małą ikonkę Wesnoth, gdy otwieramy kartę na stronie, obok nazwy zakładki itp.? Tarcza Wesnoth jest jasnobrązowa w środku, więc zmieniłbym ten kolor na biało-czerwony i już. Logo byłoby całkiem dobre, jak na oficjalną, polską stronę BfW.
Ponownie wnoszę też o zmianę tego... Tej dużej grafiki na górze strony. Dingo napisał, że stworzył cztery warianty, więc wybierzmy któryś. Naprawdę, codzienne oglądanie tej samej grafiki strasznie się przejada.
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

Jarom
Nie lepiej banner do wyboru, losowy albo zależny od pory dnia/roku/obu?

Deidara
Odsyłam Adminów do mojego postu powyżej, gdyż póki co został bez odpowiedzi. Wnoszę też o to, żeby zdjęcia dodawane do Galerii mogły być "cięższe". Przerabianie w Paincie fotografii i zapisywanie ich w gorszym formacie jest złe Sad
~ Chara

Jarom
Nowy pomysł na usuwanie użytkowników:
-tylko 0 postów, wpisów SB, komentarzy; nieaktywni przez rok lub dłużej
-wysłanie e-maila, jeżeli po 2-6 miesięcy się nie pojawią, zostaną usunięci

-przypomnienie e-mail dla dawno nieaktywnych graczy z postami itd ("Witaj, dawno cię u nas nie było, może zajrzysz?"Wink

Sagez
Po co to wałkować jak już kiedyś było. Nie usuwamy nieaktywnych użytkowników. Nie, bo niby czemu? Co oni ci robią albo zrobili?

Albo ktoś będzie chciał wrócić a tu się okazuje żeśmy mu konto usunęli. No weź.

Nie będziemy też wysyłali nikomu spamu z żałosnymi prośbami o odwiedziny, nie jesteśmy takim portalem.
''I śmieszna impotencja słów wobec życia!'' - Witold Gombrowicz, Dzienniki

ForPeace
Myślę, że serwis powinien akceptować dodawanie plików:
- .gz, .bz2 (powtórki z gry)
- .txt
Mój ladderowy profil

Deidara
Zdjęcia w wywiadzie Sageza z inferno8 są już nieaktywne.
~ Chara

AxeFighter
Pe_em, załatwione. Zdjęcia w wywiadzie musi uzupełnić Inferno. Już jakiś czas temu do niego pisałem w podobnej sprawie (brak grafik w jego tutkach), jednak dowiedziałem się, że jest naprawdę zabiegany i nie ma zbytnio na to czasu.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Scaramush
at my opinion u should have ur rating of Eloch, like it there is in russian-speaking cup's site http://tour.wesnothlife.ru/rating_elo.php. And can anybody explain me where is your tournament site?)

Sulik
Here is our ladder.
http://www.rankin...nking.html

And here is our topic where is the tournament spoken about. Tournament is in registration phase.
http://www.wesnot...ad_id=1147

Druid is maintainer of ladder and main organizer of tournament, so if you have any questions, contact him.
Edytowane przez Sulik dnia 29-08-2015 16:54

Deidara
Dla mnie to trochę naciągane. Wielu z naszych użytkowników przychodzi i odchodzi ze strony w pewnych okresach czasu. Są to zwykle bardzo dobrzy gracze, którzy mogliby się zdziwić, że mistrzostwo posiada ktoś, kto wygrał wyłącznie dzięki małemu zainteresowaniu turniejem. Gdybym miał osobiście poprowadzić taki turniej, wolałbym zrobić mistrzostwa na Erze Magii czy też EEaW. Nie wiem jak reszta.
~ Chara

Nami
Witam Smile
W BFW grywam sobie od czasu do czasu. Najbardziej lubię Erę Magii Smile
Chciałabym zaproponować Wam TeamSpeak'a na którym sobie co jakiś czas grywamy: ts3.pentatron.pl
Osób grających w BFW jest tam niewiele, jednak jeżeli wyrazicie chęć wpadania do nas np. na turnieje założymy dla nas osobny kanał i stworzymy ikonki specjalnie dla nas, abyśmy mogli bez problemu rozróżnić się z tłumu.
Pomyślcie ile radości daje gra, w której możecie na głos wyrażać swoje emocje i inni gracze to słyszą. Komentowanie w czasie rzeczywistym w tej grze sprawia ogromną frajdę Smile
Kontakt do mnie: aniaryuuzaki@gmail.com albo tutaj na pw
Do usłyszenia na turniejach! Wink

Piko
Witamy, witamy. Smile

Ciekawy pomysł z tym serverem teamspeaka, w pełni popieram inicjatywę. Co prawda komunikatory głosowe nie są zbyt popularne wśród graczy BfW (może mieć na to wpływ, że do najbardziej emocjonujących i pełnych zapierającej dech w piersiach akcji to ta gra nie należy Pfft), ale pogadać z kimś zawsze jest fajnie. Chętnie bym wszedł i pograł z wami w Wesnotha lub inne gry (trzeba kiedyś odkurzyć swoje konto z Ligi, hehe), tylko na razie miałbym problem się stawić (brak czasu i problem z mikrofonem.. ). Sądzę jednak że niejedna osoba z naszego serwisu będzie zainteresowana. Wink

Tak czy owak życzę mile spędzonego czasu i że ewentualni goście na kanale pokażą się od swojej dobrej strony. Smile
Pozdrawiam i do usłyszenia! Patataj
Edytowane przez Piko dnia 23-09-2015 20:16

Nami
Zapraszam, można wchodzić o każdej porze Smile jak ktoś chce może dostać swój kanał prywatny. Wystarczy napisać do kogoś z administracji Smile Wtedy zmieniacie sobie hasło i tylko te osoby mogą wejść, które je mają. Cały serwer należy do mnie i znajomego (bardziej do niego), także zawsze można się dogadać Smile

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.72
10,821,335 unikalne wizyty