Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Wesoła twórczość pewnego usera
szpiczek
Dwaj goście:
s1.zrzut.pl/cwH9Hyg.png
s1.zrzut.pl/mThn1ey.png
Ostatnio nie mam weny. Może macie pomysły na jakieś jednostki?
Edytowane przez szpiczek dnia 20-01-2017 16:19

szpiczek
s1.zrzut.pl/5FhqhLi.png
Czasami się zastanawiam, po co ja umieszczam tutaj te jednostki.
Nie, on nie pokazuje środkowego palca Grin
Edytowane przez szpiczek dnia 21-01-2017 21:43

inferno8
No całkiem ciekawie się zapowiada Grin Poza tego zielonego z mieczami jest moim zdaniem ok, nad tymi dwoma niżej jeszcze bym popracował. Ten w masce to mi przypomina takiego jednego z filmu... Strasznego Filmu Grin

I chyba gejszę usunąłeś, a szkoda, bo była fenomenalna.

szpiczek
Pierwsza jednostka mojej nowej frakcji - Lisołak Tropiciel
s1.zrzut.pl/GRqXq8w.png

inferno8
Fajny pomysł na nazwę i fajne uszka Grin A co on trzyma w ręce? Czy to gałąź? Zastanawiam się nad ułożeniem jego nóg, a zwłaszcza prawej. Prawdopodobnie jest trochę zbyt mocno odchylona w bok.

szpiczek
Dawno mnie tu nie było.
Macie pomysł na kontynuację Elvish Marine? Co o nim myślicie?
s1.zrzut.pl/xlJe6VN.png

szpiczek
Dwie jednostki z moich dwóch nowych frakcji:
s1.zrzut.pl/HG79aMd.png
Inkwizytor

s1.zrzut.pl/K13fgSb.png
Vampire

szpiczek
Ulepszony wampir i jego awans

Krwawy hrabia

s1.zrzut.pl/Hqnp3Uz.png
chaotyczny
ugryzienie
7-3 kłująca wysysa

Wampirzy Lord
s1.zrzut.pl/UYv9icv.png
chaotyczny
Ugryzienie
7-4 kłująca wysysa
Szabla
10-2 sieczna
Edytowane przez szpiczek dnia 26-07-2017 21:14

inferno8
Całkiem ciekawe jednostki Smile Z tego co kojarzę, to chyba jest wampiryczna frakcja w dodatku Era of Myths. Może Cię to zainspiruje Wink
A jeśli chodzi o same grafiki to Wampirzy Lord ma trochę małą prawą stopę (jego prawą). Stąd ma się wrażenie, że jego postać dziwnie stoi. Poza tym reszta fajnie Smile

szpiczek
O to chodziło?
(nie podobał mi się poprzedni wygląd)
s1.zrzut.pl/Ma8qx6J.png

inferno8
Jest lepiej Smile Fajny ten wygląd, strój i fryzura Wink

szpiczek
A co teraz sądzicie? Lepiej?
s1.zrzut.pl/ZhxD0fk.png
EDIT:
Ostatnio sobie z nudów rysowałem i wyszło mi takie coś:
Blood Illusionist- mag frakcji, w późniejszych awansach będzie latał lub hipnotyzował na parę tur.
s1.zrzut.pl/Atbfuh5.png
Edytowane przez szpiczek dnia 14-08-2017 10:30

inferno8
Mag bardzo fajnie się prezentuje! Smile Mają klimat te jednostki Wink

szpiczek
Nabazgrane w dwajścia minut:
s1.zrzut.pl/X9aJYER.png
Nie mam pomysłu na nazwę na ten moment, ale to ma być taki mroczny mnich powiększający siłę swych ciosów dzięki czarnej magii.
Dość mało życia, ale mocne ataki pięściami

szpiczek
Kolejna jednostka hrabstwa- Dhampir
s1.zrzut.pl/qocfIO7.png
Dhampiry, zwani także jako Półkrwistymi są hybrydami człowieka i wampira. Cechują się zręcznością, umiejętnościami w boju i ochroną przed negatywnymi skutkami promieni słonecznych. Żyją krócej niźli normalni ludzie, zwykle po około 20-40 lat. Mają także słabszą psychikę przez co wiele Dhampirów dziczeje. Biada temu kto stanie wtedy takiej bestii na drodze!
Awansuje na:
-Dhampir Kusznik
-Dziki Dhampir
----------------------------------------
EDIT
----------------------------------------
Wampirzy Sługa
s1.zrzut.pl/HW1Xxn7.png
I tutaj jeszcze opis Wampirzego Sługi
Tam gdzie promienie słońca zabraniają wampirom wychodzić ze swych zamków tam zjawiają się ich słudzy. Rekrutowani z najgorszych rabusiów z północy, stanowią trzon armii Hrabstwa. Są brutalni i nieokrzesani, zmiażdżą każdego, kto stanie im na drodze
Edytowane przez szpiczek dnia 16-09-2017 14:22

inferno8
Naprawdę fajne te jednostki! Grin Dhampir Kusznik ma bardzo ciekawy kapelusz, to lekkie pochylenie nadaje mu charakteru. Natomiast kusza trochę nienaturalnie wisi w jego dłoni. Poza tym rewelacja Smile Dziki Dhampir wygląda naprawdę dobrze, fajne to futerko Ci wyszło. Ogólnie dobra robota Wink

szpiczek
Odkopywanie tego tematu: ujęcie 10.

Ostatnio postanowiłem wziąć się za tą frakcyję, trochę więcej grafik dodać, zatem przedstawiam wyniki mojej pracy:
Zacznijmy od kolejnej (i chyba jedynej która mnie satysfakcjonuje) wersji Wampirzego Lorda:
i.imgur.com/IsBCm0Y.png
Jeden z dwóch awansów "Wampirzego Sługi"- Przeklęty Kamerdyner
i.imgur.com/eIA1Hhg.png
Po prostu- Wilkołak. W dzień jest słabiutki, ma mało życia i walczy tylko swoją wilczą łapą, z kolei w nocy zmienia się w potężną bestię.
A tutaj szkic jego nocnej formy:
i.imgur.com/kIZozmU.png
Czekam na wasze opinie Grin.

Piko
Na oko to ten Wilkołak wyjdzie trochę koślawy, ale muszę przyznać że takie odważne koncepty to coś, czego w Wesnoth brakuje. Praktycznie we wszystkich erach, jednostki to tylko kupki statystyk, nie wymagające pozaszablonowego myślenia, frakcje są bardzo płytkie i pozbawione tożsamości.

Potrzebne jest więcej takich jednostek jak powyżej - za dnia mieczyk i rewolwer, a w nocy regeneracja i berserk - gdyby zrobić kampanie w którą gramy takimi jednostkami, to fabuła mogłaby być badziewna a i tak bym w to grał... Mega dobre pomysły, rób tego jak najwięcej!

szpiczek
h-hej. nie wiem, są tu jeszcze żywi?
Dawno dość nie bylo rzeczy zatem oto inspirowany castlevanią vampire hunter oraz szkic trzeciego awansu lorda wampirow.
i.ibb.co/q5QVJgr/bloodbuther.png
i.ibb.co/RC13Vnx/god.png

Jarom
Prawie utonęło w spamie. Gdybym nie spodziewał się że tu będzie, to bym nie zauważył. Mam istotne pytanie (nie grałem i nie oglądałem Castlevanii) - po co wampirowi kolczuga? Nie ogranicza mu to przypadkiem ruchów? Poza tym nieźle, bardzo w klasycznym stylu.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 3.12
10,819,853 unikalne wizyty