Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
TURNIEJ MOCY UKRYTEJ W KAMIENIACH - rok 2015.
sordan
Hejnewar napisał(a):
Błędy w mojej nazwie Hejnewar nie Hejneware. Powtórzyło się kilka razy.
Ps. Czemu 6 gry zaczynają się już o 8 gdy nawet w niedziele nie zaczynają się tak rano a w poniedziałek są tylko po 20?

A czemu majac tak duzo czasu zagrales tylko 3 gry? Tylko nie mow mi, ze nie miales czasu. Czas miales. Cale 24 godziny na dobe przez tyle dni. Sam decydujesz na co go wydajesz, a ty zdecydowales ze wydasz swoj wolny czas na cos innego mimo, iz zadeklarowales chec uczestnictwa w turnieju. O ktorej sa mecze w dodatkowym czasie to i tak nie ma wiekszego znaczenia bo wszyscy doskonale wiemy, ze w dodatkowym czasie rozegra sie nic, albo prawie nic.

Ja pracuje 7 dni w tygodniu do tego zajmuje sie swoja corka 5 dni w tygodniu po 10 godzin, jako ze moja zona normalnie pracuje i jakos znalazlem czas na 10 gier. Skoro miales tak duzo czasu i zagrales tylko 3 gry to rownie dobrze Druid mogl twoje gry ustawic na 3 w nocy, to jego sprawa. Grupa A to i tak jest totalna porazka (i nie mowie tu o jakosci, a o ilosci rozegranych meczy) wiec teoretycznie pol turnieju juz przez was szlag trafil. Caritas prosil sie juz o gre z wami kilkakrotnie i zawsze go olaliscie. Obcokrajowcy, w ktorych nie wszyscy wierzyli (lacznie ze mna) pokazali prawdziwa klase i w ilosci i w jakosci.
Edytowane przez sordan dnia 02-10-2015 11:37

Ariu
sordan napisał(a):
A czemu majac tak duzo czasu zagrales tylko 3 gry? Tylko nie mow mi, ze nie miales czasu. Czas miales. Cale 24 godziny na dobe przez tyle dni. Sam decydujesz na co go wydajesz, a ty zdecydowales ze wydasz swoj wolny czas na cos innego mimo, iz zadeklarowales chec uczestnictwa w turnieju. O ktorej sa mecze w dodatkowym czasie to i tak nie ma wiekszego znaczenia bo wszyscy doskonale wiemy, ze w dodatkowym czasie rozegra sie nic, albo prawie nic.

Ja pracuje 7 dni w tygodniu do tego zajmuje sie swoja corka 5 dni w tygodniu po 10 godzin, jako ze moja zona normalnie pracuje i jakos znalazlem czas na 10 gier. Skoro miales tak duzo czasu i zagrales tylko 3 gry to rownie dobrze Druid mogl twoje gry ustawic na 3 w nocy, to jego sprawa. Grupa A to i tak jest totalna porazka (i nie mowie tu o jakosci, a o ilosci rozegranych meczy) wiec teoretycznie pol turnieju juz przez was szlag trafil. Caritas prosil sie juz o gre z wami kilkakrotnie i zawsze go olaliscie. Obcokrajowcy, w ktorych nie wszyscy wierzyli (lacznie ze mna) pokazali prawdziwa klase i w ilosci i w jakosci.

Sordan to potrafi jasno i zwięźle przedstawić temat. Grin Propozycja, może zacznijmy zapraszać innych graczy (np. z http://wesnoth.fsf.hu czy http://forum.wesnothlife.ru ) na nasze turnieje, a graczy którzy nie traktują ich poważnie eliminować na 2 kolejne. Od uczestników wymagał bym też, odpowiedniej rekomendacji (np. poziom 1 naszego rankingu lub elo z ladder na poziomie 1600 – podaje to tylko jako przykład i propozycję nad którą by popracować). Ranga turnieju wzrasta wymogi też powinny.
Ariu

igorbat99
Zgadzam się z przedmówcami.

Sulik
@sordan

Chcesz uczyć dzieci odpowiedzialności? Powodzenia.

Ariu napisał(a):

Propozycja, może zacznijmy zapraszać innych graczy (np. z http://wesnoth.fsf.hu czy http://forum.wesnothlife.ru ) na nasze turnieje, a graczy którzy nie traktują ich poważnie eliminować na 2 kolejne. Od uczestników wymagał bym też, odpowiedniej rekomendacji (np. poziom 1 naszego rankingu lub elo z ladder na poziomie 1600 – podaje to tylko jako przykład i propozycję nad którą by popracować). Ranga turnieju wzrasta wymogi też powinny.

Po co tracić czas!? Od razu niech turniej będzie 'exclusive' i niech organizatorzy wysyłają zaproszenia do osób, które uważają, że godnie będą uczestniczyć w ich imprezie, albo niech robią weryfikacje przy rejestracji + "czarna lista".

Może najwyższa pora wrócić do podstawowego pytania, dla kogo ma być organizowany turniej, bo nie sądzę, żeby po etapie rejestracji, można było kogokolwiek w jakikolwiek sposób zmusić do gry.

Ariu
@sulik Takie "dziecko" skopało sordanowi 4 litery i aktualnie zajmuje pierwsze miejsce w grupie B. Czyli można. Chyba, że uważasz kogoś za gorszego, co sugeruje Twój wpis o nauce odpowiedzialności, ale to już historia przerabiała. Facepalm

Sulik napisał(a):
Po co tracić czas!? Od razu niech turniej będzie 'exclusive' ...

Sarkazm który by przekuć w real. Grin

Sulik napisał(a):
..., bo nie sądzę, żeby po etapie rejestracji, można było kogokolwiek w jakikolwiek sposób zmusić do gry.

Zmusić w życiu. Jak ktoś się zapisze to jest dla mnie pewna deklaracja, że będzie się starał dograć do końca. Nikt nie będzie zmuszał nikogo do zapisania się, ale jak już to zrobi to powinien się wywiązać. Gdy nie dogra, dziękujemy panu na dwa kolejne turnieje. Żadna wielka kara to nie jest, a z czasem powinno ograniczyć takie zachowania. Wymogi rankingu i ladder zrobią swoje. Przy założenie nowego konta, osiągnięcie wymaganego poziomu będzie stanowić pewną przeszkodę. Podejrzewam, że będzie musiał rozegrać więcej pojedynków niż te co odpuścił, a to spowoduje wzrost jego umiejętności i o to chodzi.
Edytowane przez Ariu dnia 02-10-2015 14:29
Ariu

Sulik
@Ariu

Nie wiem ile to "dziecko" ma lat i nic mnie to nie obchodzi. Znam wiele osób, które mają dużą liczbę lat za sobą, a wciąż do dorosłości im brakuje.

Nieważne jak bardzo będziesz się starał dotrzeć do tej omawianej grupy ludzi, oni i tak będą się zachowywać niedojrzale i nieodpowiedzialnie, bo tak jest im najwygodniej. Siedząc po drugiej stronie monitora, nie masz na to żadnego wpływu.

Ty i sordan macie rację. Mówię tylko, że proponowane przez ciebie zmiany mogą mieć zgoła inne skutki niż oczekujesz. Takie rzeczy powinny być omawiane w innym temacie, przy większym kręgu zainteresowanych osób.
Edytowane przez Sulik dnia 02-10-2015 14:50

Ariu
Hejnewar napisał(a):
Z większością osób które się ze mną kontaktowały udało mi się dogadać przy pierwszym kontakcie wyjątkiem jest Caritas.

Shock Czy aby na pewno. Przemilczę juz nawet wpisy na SB.Grin
Ariu

Caritas
gr A
caritas pokona Jaroma
dzieki za gre
http://www.mediafire.com/download/oo595551fo7zmox/2p_%E2%80%94_Hamlets_replay.gz

Uwzględniony (included)
Edytowane przez Druid dnia 02-10-2015 19:38

Dunno
Niestety prawdziwe życie zmusiło mnie do podjęcia decyzji o rezygnacji z dalszego uczestnictwa w turnieju. Dziękuję za gry wszystkim z którymi miałem przyjemność się pojedynkować. Fajnie było rozprostować kości po długiej nieobecności. No i dziękuję oczywiście Druidowi za organizację turnieju i przepraszam, że nie mogłem pograć trochę więcej
Już czwarty rok bez podpisu!

Druid
@Dunno Szkoda Sad , ale dzięki i za to co pokazałeś. Powodzenia w realau. Wink
@Hejnewar przepraszam za pomyłkę w nicku już poprawiam. Co do reszty to dyplomacja sordana wystarczy. Grin Mam jeszcze kilka innych argumentów, ale ich wymienianie i tak nic nie zmieni więc sobie daruję.
@Ariu Muszę się jeszcze nad tymi wpisami zastanowić, ale jak w turniejach, które będę organizował nie każdy już będzie miał szanse uczestniczyć bo
Sulik napisał(a):
Może najwyższa pora wrócić do podstawowego pytania, dla kogo ma być organizowany turniej, ...

to wiecie komu dziękować. Żartuję jbc. Grin
Sulik napisał(a):
bo nie sądzę, żeby po etapie rejestracji, można było kogokolwiek w jakikolwiek sposób zmusić do gry.

to trzeba zbierać taką ekipę, którą nie trzeba do takich rzeczy zmuszać. Cool
Sulik napisał(a):
Nieważne jak bardzo będziesz się starał dotrzeć do tej omawianej grupy ludzi, oni i tak będą się zachowywać niedojrzale i nieodpowiedzialnie, bo tak jest im najwygodniej. Siedząc po drugiej stronie monitora, nie masz na to żadnego wpływu.

No widzę, że wysoko cenisz niektórych naszych userów Grin
Sulik napisał(a):
@Ariu Ty i sordan macie rację. Mówię tylko, że proponowane przez ciebie zmiany mogą mieć zgoła inne skutki niż oczekujesz

Tak jak wspomniałem na początku zastanowię się na tym, ale jak nie spróbujemy to się nie dowiemy. Grin A wydaje mi się, że gra jest warta świeczki. Już mi mówili, że ranking nie odpali, a znalazło się kilka osób dzięki którym udało się. Potem mówili, że turniej o nagrody pieniężne jest be, a proszę ile było zabawy i pożytku (zbiórka na serwer). Nowe wyzwanie ? Grin Chyba w 2016 roku będziemy mogli się przekonać co z tymi oczekiwaniami. Wink
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Deidara
Tak czy inaczej, na rozegranie fazy grupowej zostało jeszcze kilka dni, więc nie ekscytujmy się. Możliwe, że wszystkie mecze wyznaczone przez Druida dojdą do skutku.
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

Caritas
grupa a
caritas wygral z Hajnewar
http://www.mediafire.com/download/5cy0ldkhnvi31xu/2p_%E2%80%94_Caves_of_the_Basilisk_replay.gz

Uwzględniony (included)
Edytowane przez Druid dnia 02-10-2015 21:03

ForPeace
Co do dzisiejszej dyskusji - pozwolę sobie zabrać głos Smile.

Ja myślę, że nie ma co oczekiwać od graczy, że będą rozgrywać odpowiednią liczbę meczy, jeśli im na tym nie będzie zależało. Gra się dla zabawy, jak komuś przestanie zależeć, to zawsze lepiej, żeby zrezygnował, niż żeby ktoś wręcz przegrał z nim walkowerem. Obawiam się, że jest bardzo prawdopodobne, że do takiej sytuacji dojdzie podczas tego turnieju, na czym mogą stracjć dobrzy gracze. Proponowałbym następujące rozwiązanie - organizator wysyła do wszystkich uczestników prośbę o podanie dogodnych terminów do rozegrania ostatnich meczy. Jeżeli nie ma odzewu, wówczas uczestnik przegrywa ostatnie mecze walkowerami. Jeżeli jest odzew, wówczas organizator ustala - w miarę możliwości - termin dogodny dla obu graczy. Myślę, że takie rozwiązanie byłoby dość skuteczne przy tego rodzaju problemach Smile. Z tego samego względu postulowałbym odwołanie zaplanowanych w terminie dodatkowym meczy Kukiego i Dunna.
Edytowane przez ForPeace dnia 02-10-2015 22:30
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Dragon_Blade
Ja też nie dam rady zagrać już więcej meczy, dzięki chłopaki za grę. Rezygnuję z powodów o których pisał pe_em, nie chcę aby dobrzy gracze stracili, przez to że nie mogę zagrać z nimi.
Bardzo wszystkim dziękuję i życzę powodzenia.
Dragon_Blade
Bóg, Honor i Ojczyzna, to te rzeczy które mają wartość.

Modrzew
Grupa A
Modrzew vs Ariu - Wygrał Modrzew

Polecam obejrzeć powtórkę, szczególnie ostatnią turę, było blisko Smile

Uwzględniony (included)
Modrzew dodał/a następującą plik:
modrzew_vs_ariu.gz [14.75kB / 402 Pobrane]

Edytowane przez Druid dnia 03-10-2015 10:17

Druid
Hasła wysłana. Jak ktoś nie otrzymał, niech pisze. Wink
INFORMACJA

O wyznaczonym czasie na głównym serwerz będzie założona gra (z hasłem) o nazwie "Tournament - wesnoth.com.pl - list". Tam będę sprawdzał "listę obecności". Należy tam wejść jako gracz. Wchodząc przyda się hasło, które każdy otrzymał na PW. Hasła oczywiście nikomu nie udostępniamy. Na podstawie tej listy obecności będą przyznawane punkty za stawienie się, bądź nie stawienie się (tak zwane walkowery opisane w regulaminie). Czas oczekiwania wynosi 10 minut licząc od wyznaczonej godziny. Na zgłoszenia wyników walk i zapisów gier czekam do godz. 20:00 w środę 7 października 2015 r. Po tej godzinie zaczynam liczyć punkty w grupach. Jeżeli braknie jakiegoś zgłoszenia wygranej a gracze stawili się w dodatkowym terminie to traktuję to jako strategiczne zagranie (że nie chcą, aby gra została ujęta w punktacji) i nie doliczymy punktów. Czyli w środę w godzinach wieczornych poznamy pary ćwierćfinałowe. Przypominam, że z każdej grupy wychodzi po 4 graczy.
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Jarom
Dziękuję za turniej - z 13 pkt raczej nie wyjdę z grupy. Grało się nieźle, szczególnie pierwsze mecze zanim Generator Liczb Pseudolosowych zrobił się zwyczajnie perfidny na cztery gry. Dlaczego uważam że mam 13 pkt? Otóż 10:00 w niedzielę mi nie pasuje, a jeżeli Kuki nie ma czasu grać to nie zamierzam zmieniać moich planów tylko po to żeby mieć 4pkt więcej i wątpliwe wyjście z grupy. Z gr. B zagram sobie towarzysko kiedy indziej.

Caritas
gr a
caritas pokonal dragon blade'a

http://www.mediafire.com/download/ox3lr638zydleyt/2p_%E2%80%94_Den_of_Onis_replay.gz

Uwzględniony (included)
Edytowane przez Druid dnia 03-10-2015 20:50

Modrzew
Grupa A
Modrzew vs Deidara - Wygrał Modrzew

Gra z niesamowitą otoczką fabularną Grin

Uwzględniony (included)
Modrzew dodał/a następującą plik:
modrzew_vs_deidara.gz [15.51kB / 460 Pobrane]

Edytowane przez Druid dnia 03-10-2015 20:54

Poliuks
Czy jeśli Dunno się wycofał to dalej muszę być na serwerze o wyznaczonej godzinie, żeby dostać 3 punkty?

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.44
10,821,648 unikalne wizyty