Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Akademia rankingu BfW
kdwww
Pomysł ciekawy, ale jakby się tak zastanowić to można by wykorzystywać kartę w turnieju i mieć na następny(z tego którym się wykorzystało), więc ostatecznie mogłoby wyjść na to samo, chyba że mało kto rozgrywa wszystkie mecze. Grin

Druid
pe_em napisał/a:
Nie, to byłoby trochę nie fair.

Idąc tym tokiem zapytam, czy ustalanie grup przez jedną osobę jest fair ? Grin Uważam, że należy nagradzać aktywnych graczy i tacy powinni mieć wpływ przynajmniej na to, w której grupie rozpoczną turniej. Wink

@kdwww Masz rację, wszystkie mecze rozgrywają przeważnie nieliczni. Dlatego uważam, że trzeba nagradzać takich graczy. Dodatkowo z tych nielicznych Wink tylko nieliczni Wink będą chcieli wykorzystać kartę (według mnie). Karta raz wykorzystana oczywiście przepada i można na nowo starać się w kolejnym turnieju aby uzyskać kolejną. Czyli znowu potrzeba rozegrać wszystkie mecze.

Zapytam kto by nie chciał mieć możliwość decydowania do której grupy ma trafić i z kim grać? Grin W tej propozycji, Ci którzy już zapracowali na to będą mieli taką możliwość. Wink
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
ForPeace
Ja nie chcę tego - dla mnie przekracza zasady fair play - ale chcę lepszego podziału grup. Pfft
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Ariu
pe_em napisał/a:
Ja nie chcę tego - .... - ale chcę ....

Hym Facepalm
Dla mnie dobry pomysł. Dodatkowa nagroda dla uczestników, której nie ma obowiązku wykorzystywać. Taka karta mogła by się wyświetlać w rankingu przy nicku gracza, żeby nie kombinować podczas zapisów do turnieju kto ją ma. Taka mała rzecz a może cieszyć jej posiadacza. Dodatkowo to by coś mówiło o tej osobie i jej "wiarygodności turniejowej". A może ogólnie wprowadzić by w rankingu jakieś oznaczenie kto brał udział w turnieju ?
Ariu

ForPeace
Dzisiaj doszedłem do wniosku, że mix berserkerów, złodziei i grzmotomiotów przy odrobinie farta może dać całkiem niezłe rezultaty Smile. Zajrzyjcie na moją sygnę Grin

Przy okazji zapraszam do udziału Smile
Edytowane przez ForPeace dnia 08-04-2015 18:24
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

ForPeace
Nie, porównaj z podobnymi jednostkami, jak włocznik -> fechmistrz.

Wojownicy dzięki dużo wyższej obronie terenowej i silniejszym atakiem wręcz są podstawową bronią Rebeliantów przeciwko ulfserkerom.

Przykład: ulfserker na wzgórzach def 40% vs wojownik w lesie def 60%. Kto wygra?

W ogóle jeśli chodzi o ulfserkerów, to zalecałbym używać ich głównie przeciwko jednostkom walczącym na dystans (łucznicy, magowie, spalacze) niż przeciwko tym walczącym wręcz. Inaczej marnujesz 19 golda, a to sporo
Edytowane przez ForPeace dnia 08-04-2015 20:39
Mój ladderowy profil

ForPeace
AI gra za nas. Bo nonstop trafiam moim ulfserkerem na maga darkeye'a. W grach 1v1v1 on niszczy trzeciego gracza, ja niszczę jego. Grin. 1vs1 to było tylko ulfserker vs mag, jeśli chodzi o mnie.

Ale rębacz iceiceice'a też ciupie Wink
Edytowane przez ForPeace dnia 08-04-2015 20:33
Mój ladderowy profil

Jarom
Zgłaszam błąd na stronie rankingu:
-po kliknięciu na "Odbyte turnieje" znika górny banner i pasek nawigacji, nie da się wrócić na stronę rankingu
-kliknięcie na informacje dodatkowe przenosi na stronę główną wesnoth.com.pl zamiast tu czy do tematu rankingu. Najlepiej moim zdaniem będzie zrobić małą podstronkę, na której byłyby linki i tu i tu, ewentualnie jeszcze trochę jakichś info.

nie denerwujcie się jeżeli ktoś zauważył to przede mną, nie przeglądałem całego tematu

Druid
Jarom napisał/a:
-po kliknięciu na "Odbyte turnieje" znika górny banner i pasek nawigacji, nie da się wrócić na stronę rankingu ....

Nie znika, Grin po prostu została taka jak odpaliła przy pierwszym turnieju. Dodaję do niej jedynie niewielkie aktualizacje. Wink Stwierdziłem, że to taki zabytek którego nie będę zmieniał. To była pierwsza stronka na której podawane były wyniki gier z turnieju "Ku pamięci o prastarych zasługach" .

Jarom napisał/a:
....
- kliknięcie na informacje dodatkowe przenosi na stronę główną wesnoth.com.pl zamiast tu czy do tematu rankingu ....

Co do przekierowania to przenoszą na stronkę główną naszego serwisu. Uznaliśmy, że tak będzie najlepiej. To tutaj można dołączyć do naszej społeczności nie tylko jako gracz. Wink

Jarom napisał/a:
.... Najlepiej moim zdaniem będzie zrobić małą podstronkę, na której byłyby linki i tu i tu, ewentualnie jeszcze trochę jakichś info.

nie denerwujcie się jeżeli ktoś zauważył to przede mną, nie przeglądałem całego tematu

Dzięki, zawsze z zainteresowaniem czytam o nowych propozycjach, chociaż ostatnio mam mało czasu na wcielanie ich w życie. Wink
Edytowane przez Druid dnia 18-04-2015 00:07
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

Jarom
powrót do głównej mógłbyś dodać.

Druid
A patrzyłeś na prawy górny róg i na dole. Wink
Edytowane przez Druid dnia 18-04-2015 20:48
Dingo napisał:

Jarom
Na dole faktycznie jest, w prawym górnym nie ma. Po kliknięciu "Strona główna" w odbytych turniejach przenosi cię na brak strony ze standardowym bannerem i listą odnośników, a przydałoby się chociaż "strona nieaktualna" albo "witaj na stronie polskiego rankingu graczy"

Druid
A ty mówisz o "zabytku", myślałem że o "tabeli rankingowej". Tak masz racje w "zabytku" jest tak jak opisałeś. Jakoś nigdy to nie przeszkadzało graczom rankingowym, a skoro tak to i motywacji do pracy nad tym nie było. Wiele pomysłów jeszcze czeka na lepsze czasy. Wink
Dingo napisał:

Ariu
Grał ktoś ostatnio w jakiś ciekawy nowy surwiwal i może polecić ?
Ariu

Druid
Czas na powolne wcielanie pewnych rzeczy w czyn. Wink Dodam, że jak zwykle wiele zależy od Was. Po czerwcowej dyskusji z Piko mam nowe pomysły związane z CZM i nagrodami dla "solidnych graczy" (jak zamieszczę propozycje regulaminu wykorzystania tego czaru poznacie szczegóły, więc cierpliwości). Cool Teraz tylko się zastanawiam jaki gadżet chcielibyście dostać jako gracze rankingowi ? Mam na myśli : naszywkę, smycz czy długopis. Oczywiście z logo. Tutaj drugie pytanie, preferujecie logo gry czy logo związane z rankingiem ? A może macie jeszcze jakieś inne propozycje z tym związane ?
Dingo napisał:

ForPeace
Druid napisał/a:
Teraz tylko się zastanawiam jaki gadżet chcielibyście dostać jako gracze rankingowi ? Mam na myśli : naszywkę, smycz czy długopis. Oczywiście z logo. Tutaj drugie pytanie, preferujecie logo gry czy logo związane z rankingiem?

Długopis z logo gry i (może) rankingowym.

Druid
pe_em napisał/a:
Długopis z logo gry i (może) rankingowym.

Bierzesz pod uwagę ilość dostępnego tam miejsca ? Nie za bardzo można poszaleć. Zobaczymy co na to inni. Dzięki za wypowiedź. Wink
Dingo napisał:

Piko
Myślę że lepiej logo gry. Z rankingowego natomiast można użyć biało czerwony motyw kolorystyczny. Smile

Druid
Dzięki za wszystkie dwa wpisy. Grin To może wypowiecie się jeszcze na temat tego :

[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/plakietka250x250.jpg[/img] is not a valid Image.

Z czym związane ? Dopiero po Waszej opinii. Wink
Dingo napisał:

ForPeace
Przyznam szczerze: nie podoba mi się.
1) zamiast białego pola w tle powinno być przezroczyste pole
2) husaria nijak się łączy z uniwersum Wesnoth; z Polską może tak, ale z Wesnoth nie
3) napis na obrazie jest nieco niewyraźny

Myślę, że kolisty napis "Polski ranking graczy BfW" może zostać, ale z bardziej wyraźną czcionką i - może - złotą czcionką. W środku umieściłbym logo BfW ze wstążką w barwach polskiej flagi lub jakimkolwiek innym nawiązaniem do polskości rankingu Wink.
Edytowane przez ForPeace dnia 27-07-2015 19:57

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.40
10,822,328 unikalne wizyty