Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Era of the Ancient Empires
ForPeace
[img]http://img.pl/VMRg.png[/img] is not a valid Image.

Zmieniłem kontur w środku na ciemnoniebieski i poprawiłem cieniowanie. Projekt drewnianej tarczy z metalowymi kawałkami uważam za nierealistyczny Pfft
Edytowane przez ForPeace dnia 11-02-2015 15:54
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Jarom
Zgadzam się z Maksiem, obecna wygląda jak sześć zszytych razem poduszek.

ForPeace
Maksiu napisał/a:
Bo wyobraź sobie typka który ma biegać z wielką metalową tarczą, dostałby zadyszki po 20m. po za tym tarcza krępowałaby jemu ruchy.

Ta jednostka i tak będzie typowo defensywna (premia +50% na włócznię podczas obrony + niezłomny). (Nawiasem mówiąc, strażnicy są wynajmowani przez mnichów do obrony ich klasztoru.)

Drugi i trzeci (tymczasowy) poziom:
[img]http://img.pl/hTRg.png[/img] is not a valid Image. [img]http://img.pl/lTRg.png[/img] is not a valid Image.

Który lepszy?
[img]http://img.pl/TSRg.png[/img] is not a valid Image.[img]http://img.pl/WSRg.png[/img] is not a valid Image.

I ten trzeci:
ForPeace dodał/a następującą grafikę:
guard.png

Edytowane przez ForPeace dnia 12-02-2015 15:28
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Jarom
Różnica jest gigantyczna, bo trzeci jest złoty, chociaż możnaby tą różnicę pogłębić. Moim zdaniem najlepszy drugi, stylowo też najlepiej pasuje do pozostałych, po czym wnioskuję że pe_em'owi też się najbardziej spodobał.

ForPeace
Maksiu, wzorowałem się na twoich konnych włócznikach Wink. Tylko że ta tarcza jest trochę pusta, więc dodałem obwódkę.
Edytowane przez ForPeace dnia 12-02-2015 20:52
Mój ladderowy profil

ForPeace
Całe drzewko magów wiatru:

[img]http://img.pl/PlSg.png[/img] is not a valid Image.

EDIT:
[img]http://img.pl/lmSg.png[/img] is not a valid Image.
==========================================================
Era of the Ancient Empires v. 0. 0. 2 by pe_em
Lista najważniejszych zmian:

+ Dodane nowe jednostki:
- Guard
-- Defender
--- Elder Defender
+ Dodany atak ze spowolnieniem dla linii Wind Mage'a

* zmiana grafiki dla linii Wind Mage'a, Herbalista oraz Fire Mage'a
* Dodano animacje ataków magicznych dla linii Astral Warriora i Fire Mage'a
* udźwiękowienie całej frakcji poza linią Wind Mage'a

# Osłabienie większości jednostek pierwszego poziomu
# Lord of Wind ma większy koszt
# Wind Master nie ma teraz takiego samego id, jak Lord of Wind, ma również zwiększoną ilość hp i xp potrzebnego do awansu
# Teraz wyświetla się grafika frakcji "Sin-Xian Monastery"

UWAGA! Osoby które instalowały wcześniejszą wersją powinny ją skasować z folderu add-ons (została zmieniona nazwa folderu ery).

A co do nowej wersji, to przebalansowałem frakcję (teraz rekrutujemy 6 jednostek na 6 pól, nie 4-5) i dodałem dźwięki. Są też nowe grafiki. Zapraszam do testowania!

Edit2: Nowy astral fighter - wygląda bardziej, jak mnich Wink
[img]http://img.pl/xnSg.png[/img] is not a valid Image.
ForPeace dodał/a następującą plik:
era_of_the_ancient_empires.zip [62.35kB / 324 Pobrane]

Mój ladderowy profil

mylife55
Pe_em widzę że moja praca cię zainspirowała.
Moje Dodatki
Prime Era

http://google.pl
Deidara
No, no... Nowa era nam się szykuje. Mam nadzieję, że w letniej edycji WT będziemy mogli już na niej troszkę pograć Pfft

Oceniając grafiki: astral fighter wygląda trochę tak, jakby wciągnął za dużo powietrza do płuc i pozował do fotografii. Magowie wiatru mi się podobają, ale sam "wiatr" niezbyt. Na początku zastanawiałem się, czy nie usunąłeś przez przypadek tła z obrazków. Dziwnie to wygląda (choć może tylko na tym tle, na tym czarnym jest całkiem, całkiem). Podoba mi się ten złoty włócznik z tarczą Pfft Ten zielony z laską, w kapturze, też wygląda dosyć fajnie (taki rodzaj zielarza).
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

ForPeace
Deidara napisał/a:
Mam nadzieję, że w letniej edycji WT będziemy mogli już na niej troszkę pograć Pfft

Postaram się ukończyć do tego czasu 3 frakcje. (mam już projekty na dwie następne frakcje, ale ciiiWink)

Dzięki wam za recenzje, biorę się za astral figtera.

EDIT: (poprawiłem dodatkowo tarczę)
astral_fighter.png

Edytowane przez ForPeace dnia 18-02-2015 22:01
Mój ladderowy profil

ForPeace
Zwiększę kontrasty, może coś z tego wyjdzie.
Mój ladderowy profil

ForPeace
Przeskalowałem miecz. A cieniowanie zrobiłem od nowa. (Kontury? Gdzie?)
astral_fighter_1.png

Edytowane przez ForPeace dnia 18-02-2015 22:47
Mój ladderowy profil

ForPeace
Perspektywa w pixelarcie doprowadza mnie do szału. -.-

Ale to rozjaśnianie z dodaniem kontrastu jest super. Robie ostatnią poprawkę i to będzie tyle (na dzisiaj)
Mój ladderowy profil

ForPeace
OK, zrobione. Rozjaśniłem i skontrastowłem głowę, zmieniłem górną krawędź szaty na cyjanowy. Nie zachwyca mnie, ale chyba może być?
astral_fighter_2.png

Mój ladderowy profil

ForPeace
Jeszcze tarcza. Dobranoc Wink
astral_fighter_3.png

Mój ladderowy profil

ForPeace
mylife55 napisał/a:
Tu jest mój concept jak taki astral fighter ma wyglądać.

Maksiu napisał/a:
Ja bym go zrobił tak:

Ręce przy sobie! Grin Nie, astral fighter nie będzie tak wyglądać, foch!
Będzie wyglądać tak (jeden awans - morgenstern + bola, drugi - obecny, tj. święty miecz, miecz + promień światła):

THE EDIT:
Drzewko: (3 lvl będzie miał poprawki)
2:
Zmiany dalszych poziomów
34.png

Edytowane przez ForPeace dnia 20-02-2015 22:28
Mój ladderowy profil

Piko
Spróbuj może zrobić coś z tą głową. Zmienić paletę aby nie miała takiego kontrastu, bo przez nią reszta jednostki wygląda płasko.
Co prawda lepszym rozwiązaniem byłoby zmienić całą resztę jednostki, ale to się trochę mija z celem. Pfft Więc rozważ moją propozycję.

ForPeace
Spoko, poprawię cieniowanie szaty. Ale moim zdaniem nie wygląda bardzo płasko.

A z 3 lvlem to się zagalopowałem. Zmienię go na 100%.

PS. Nie używam palet Pfft

Edit: Używam palet (nie umiem Grin) - na pelerynie. Zmieniłem trochę cieniowanie szaty oraz podniosłem kulę.
astral_fighter_2_1.png

Mój ladderowy profil

szpiczek
@Pe_em Miałem tak samo jak robiłem Pierwsze jednostki

ForPeace
NINJA! W 70% robiony od podstaw Wink
wrestler_2.png

Edytowane przez ForPeace dnia 21-02-2015 17:07
Mój ladderowy profil

ForPeace
Maksiu napisał/a:
pe_em nie umiesz zmienić palety barw?
No niezbyt:/ Słabo znam Gimpa
Mój ladderowy profil

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 6.51
10,892,035 unikalne wizyty