Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
MIĘDZYNARODOWY SMOCZY TURNIEJ "THE BATTLE FOR WESNOTH" - POLSKA EDYCJA 2017 ROK.
craken1
@Ariu nie próbuj mnie "ciągnąć za język", bo i tak nici z tego. Grin Jesteś wierny jednemu nickowi, a Ja odwrotnie Grin i nawet nick craken od jakiegoś czasu chcę zmienić, ponieważ po prostu i najzwyczajniej w świecie mi zbrzydł. Grin Jeżeli np. stanie się to w 2019r. i będzie to nick przykładowo Ciocia Basia Grin, to rok później w 2020 dowiem się od np. Ariu, że jestem świeżakiem, odpowiedź Moja będzie wtedy prosta, tzn.: wzruszę tylko ramionami (jak w tej chwili Wink ) i lecimy dalej. Grin
@Dzięki Ariu za wesołą polemikę na tym forum i na tym Ja już poprzestaję. Smile Fajnie, że jesteś, że wróciłeś i oby na jak najdłużej. Cool Pozdro.
Edytowane przez craken1 dnia 08-11-2017 11:02
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.

Ariu
craken1 napisał(a):
@Ariu nie próbuj mnie "ciągnąć za język", bo i tak nici z tego. Grin Jesteś wierny jednemu nickowi, a Ja odwrotnie Grin i nawet nick craken od jakiegoś czasu chcę zmienić, ponieważ po prostu i najzwyczajniej w świecie mi zbrzydł. Grin Jeżeli np. stanie się to w 2019r. i będzie to nick przykładowo Ciocia Basia Grin, to rok później w 2020 dowiem się od np. Ariu, że jestem świeżakiem, odpowiedź Moja będzie wtedy prosta, tzn.: wzruszę tylko ramionami (jak w tej chwili Wink ) i lecimy dalej. Grin
@Dzięki Ariu za wesołą polemikę na tym forum i na tym Ja już poprzestaję. Smile Fajnie, że jesteś, że wróciłeś i oby na jak najdłużej. Cool Pozdro.

Wcale nie zamierzam. Tylko pytałem licząc, że jednak jakieś fakty się pojawią. Znam kilka osób, które regularnie zmieniają nicki. Tak to "elitarna" grupa. Grin A i fajnie, że się cieszysz, że wróciłem - to na pewno z powodu naszej polemiki taka radość. Ok też przestaję, ale jak byś zmienił zdanie to zawsze możemy popolemizować. Wink
Ariu

Druid
Ponieważ ilość zgłoszeń do turnieju może przekroczyć moje oczekiwania Pfft (craken1 chyba nie odpuści Grin), możecie wyrazić swoją opinię jak waszym zdaniem powinno być z awansami w przypadku gdy powstaną 3 i więcej grupy w pierwszym etapie ? Wink Chodzi mi głównie o awanse przy nieparzystej ilości grup. Czy potem może potem być w 1 grupie więcej graczy. Jeżeli tak to kogo uszczęśliwić większą ilością meczy. Wink

Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
craken1
Lepiej żeby nie dopuścić do możliwości, że w którejś grupie będzie więcej graczy/sumy zaplanowanych meczy. Zły pomysł według mnie, bo niby dlaczego jedna grupa ma grać więcej meczy, a inna mniej? Shock Fatalnie to brzmi. Shock Nonsens jakiś. Pfft Według mnie gracze powinni być tak rozsiani po grupach (zależy ile będzie zgłoszeń i wtedy w końcu ilość grup się wyklaruje Wink ), aby nie było czegoś takiego. Shock Szczerze? Ciężko nawet dla mnie tutaj jest teraz spekulować i napisać coś więcej, bo nie wiem najważniejszego: ilu dokładnie będzie graczy na turnieju po zakończeniu zapisów i po smoczych kwalifikacjach. Cool
Edytowane przez craken1 dnia 09-11-2017 01:30
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.

Jarom
Z 3 grup może wychodzić po 4 graczy, wtedy przykładowo dwie grupy mogą wyglądać tak:
A1B2C1A4B3C4
A2B1C2A3B4C3
Przy czym to, z której grupy będą trafiali ludzie z innych miejsc niż z pozostałych możnaby wylosować. W tym wypadku wylosowała się grupa B.
Ale naprawdę prościej, bardziej sprawiedliwie itd będzie zrobić parzystą ilość grup.
Edytowane przez Jarom dnia 09-11-2017 08:22

Druid
@craken1 Dzięki . Pewnie masz rację, pytałem bo chodził mi po głowie pewien pomysł związany z tym dodatkowym.Cool
Jarom napisał(a):
... Ale naprawdę prościej, bardziej sprawiedliwie itd będzie zrobić parzystą ilość grup.

@Jarom Tak wiem i będę dążył do tego, żeby ilość grup była parzysta. Jednak moje „chcioejstwo” nie zawsze działa tak jak planuję. Grin Dlatego pytam, bo zwykle wasze wpisy, nawet te zdawać by się mogło mało istotne, zwracają mi uwagę na rzeczy, które ja pominąłem w swoim "główkowaniu". Nie chciałbym losowania, to w mojej ocenie zawsze budzi kontrowersje, wolałbym żeby wszystko było jasne. Wink
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

craken1
Hmm... Jarom z "3grup wychodzi po 4 graczy" niby fajnie to brzmi, ale co Ty zrobisz jak będzie np.26 graczy? Pfft Będzie to o czym pisałem w poprzednim poście, a tego chyba chcemy uniknąć. Grin Poczekajmy na koniec zapisów i smoczych kwalifikacji. @Druid będziesz wtedy miał jasność ilu jest i co dokładnie z tym zrobić, a zrobienie rozpiski na grupy to będzie wtedy dla ciebie formalność. Cool Jeżeli ilość graczy pozwoli na utworzenie 4 grup, to z każdej z tych grup może przejść dalej nawet nie po 2graczy (jak kiedyś pisałem), ale nawet 3 i tutaj chciałbym abyś nad tym "3" trochę pogłówkował. Poziom turnieju jest arcy wysoki i chyba fajnie będzie zobaczyć z tego 3 miejsca raz jeszcze w dalszej fazie rozrywek Dauntlessa i spółkę (każdemu noga może się "powinąć" na 3m.) Wink Faza grupowa powinna być tylko rozgrzewką przed dalszą częścią turnieju (a nie lwią częścią wszystkich rozegranych gier) i zachęcam aby możliwie jak najwięcej meczy było poza nią, tak aby turniejowe emocje wzrastały. Wink
Jeżeli chodzi o moje "lobbowanie", to teraz Mój e-mail ma co robić. Grin Zobaczymy co z tego będzie. Pozdro. Cool
Edytowane przez craken1 dnia 09-11-2017 11:49

Druid
craken1 napisał(a):
...Poczekajmy na koniec zapisów i smoczych kwalifikacji. @Druid będziesz wtedy miał jasność ilu jest i co dokładnie z tym zrobić, a zrobienie rozpiski na grupy to będzie wtedy dla ciebie formalność. Cool Jeżeli ilość graczy pozwoli na utworzenie 4 grup, to z każdej z tych grup może przejść dalej nawet nie po 2graczy (jak kiedyś pisałem), ale nawet 3 i tutaj chciałbym abyś nad tym "3" trochę pogłówkował. ...

Ty to na spontanie byś robił mistrzostwa. Grin Czyli jak zobaczymy kto się zakwalifikuje zaczniemy budować stadiony. Shock Trochę podkolorowałem ? Grin A co do awansów, to przy 4 grupach planuję Cię przebić Wink – awansuje po 4 graczy z każdej grupy.
Mam tylko nadzieję, że każdy kto się zgłosił rozegra swoje mecze, bo głupio by mi było w następnym turnieju takich graczy lokować na liście rezerwowej.
W gestii wyjaśnienia lista rezerwowa pomoże mi na starcie w dobraniu graczy do poszczególnych grup. Dlatego pierwsze miejsca z niej, maja dużą szansę na udział w turnieju. I tak np. ci co nie przebrną smoczych kwalifikacji będą mieli jeszcze szansę (przy większej ilości grup) bo wylądują właśnie na niej. Ci co przebrną oczywiście z automatu mają pewne uczestnictwo. Cool
Dingo napisał:

sordan
hym nie pamiętam meczu Craken vs Ariu w którym bym „leżał na dechach”

Ale za to ze mna lezales wciaz na dechach Pfft Az pokwapilem sie zerknac. Na 6 ladderowych gier, wygrales z mistrzem sordanem tylko 1 Pfft

Brakowało tam z naszej ekipy lederowej sordana (który był na fochu), tbala (któremu podobno żona nie pozwoliła) – to tak w kwestii pamiętania nicków. Piękne czasy to były.

Juz nie pamietam jak to dokladnie bylo ze mna, ale fakt cos mi swita, ze jakis zgrzyt byl, jak to ja Smile
Co do tbala to prawda. Z 10 lat temu jak lupalismy z tbalem niemal, ze codziennie to pewnego razu napisala do mnie jego zona na GG, ze mam natychmiast przestac grac z jej mezem bo rujnuje ich malzenstwo i rodzine (serio, to na fakcie). Teraz nie wiem, moze dorobil sie jeszcze potomostwa, ale juz wtedy jak ostro gralismy mial trojke dzieci. Cos czuje, ze tbal odchowie potomstwo i wroci do gry za jakies 10-15 lat juz jako weteran nadrobic te wszystkie lata Smile

craken1
@Sordan wreszcie przemówił!!! Grin Tak apropo naszych gier ladderowych, to napisałeś, że wygrałem tylko 1 , a trzeba było napisać że wygrałem 1 i by było ok. Grin Za 10-15 lat to Ty chyba Sordan tego potomstwa tbala się obawiaj , a nie jego samego. Grin Hmm, no dobra My tu gadu gadu Wink, a nie zapomniałeś o czymś? Shock Zgłoszenie do turnieju gdzieś się w Twoim poście zapodziało. Pfft Nie ma co, Ty to umiesz budować napięcie. Grin Czekamy na Twoje zgłoszenie mistrzu Sordanie. Grin Cool

Edyt: Tak już bardziej na poważnie i w tym miejscu bezemotkowo: weź się stary nie ociągaj i zgłoś się w końcu. W tym roku jest naprawdę mocna ekipa graczy, jakiej jeszcze druidowe turnieje chyba jeszcze nigdy w historii nie widziały, Ty także i nie wiadomo kiedy znów taka sytuacja się powtórzy.
PS: Hmm, z tym "starym" trochę przesadziłem, bo jesteś rok młodszy ode mnie. Boziu co za "kosmos". Wink Aha i prośba Sordan do ciebie na przyszłość: weź nie truj o sprawach prywatnych tego tbala (lub nieobecnych użytkowników) podczas jego/ich nieobecności, bo mamy tutaj młodzież na stronie, takie rzeczy mogłeś napisać dla Ariu na PW. Gdybym był tbalem to by Tobie się oberwało. Plotkara jakaś. Grin
Edytowane przez craken1 dnia 10-11-2017 03:17

Ariu
sordan napisał(a):
... Ale za to ze mna lezales wciaz na dechach Pfft Az pokwapilem sie zerknac. Na 6 ladderowych gier, wygrales z mistrzem sordanem tylko 1 ...

Jak zawsze skromny. Frycowe trzeba było zapłacić. Ty dla mnie jak ja zaczynałem to stary ladderowiec byłeś, na dodatek po naukach u Janitora, a ja młody zapaleniec. Ale wtedy to Ty się jeszcze Polakiem czułeś i o żadnych walkowerach nie było mowy, więc i fory Ci trzeba było dawać. Grin Skrobnij zapis do turnieju bo trzeba sprawdzić czy coś jeszcze z tej Polskości zostało, czy już tylko tak po Irlandzku potrafisz. A powspominamy przy okazji, bo jak ktoś się wcina pomiędzy wódkę a zakąskę i górnolotnymi frazesami mówi, co gdzie i jak masz robić to, wspominki robią się mało fajne. Wink
@craken1 A mi się wydawało, że ktoś pisał iż „przestaje” z dyskusjami a tu proszę taka sarkastyczna zachęta „aż 1 i by było ok” ? Widzę, że testujesz moją czujność. Grin No tak Panie craken, też znam paru takich słownych i to taka sama „elita” jak Ci od zmienianych nicków. Czyli w sumie nie powinienem być zaskoczony. To na jaki temat teraz podyskutujemy, wtrącania się do dyskusji starych znajomych i pouczania o czym mogą wspominać a o czym nie, czy o tym innym w stylu np. piszę jedno a robię drugie ? Facepalm
Edytowane przez Ariu dnia 10-11-2017 13:11
Ariu

craken1
@Ariu, "dyskusje starych znajomych" to prowadźcie sobie na PW tam będziesz miał i wódkę i zakąskę i Shock "Pana crakena" z głowy. Pfft Ja będę zawsze w tym temacie forum który jest mi dziwnie bliski, a ten jest. Nie widać?! Shock Ariu jakim prawem dla mnie mówisz gdzie i co mam pisać na ogólnych forach? Facepalm
Janitora pamiętam i ciepło wspominam swoje i winnery i przegrane. Cool Szkoda, że go nie ma. Sad
@Ariu zamiast pierdzieć o starych czasach to skup się na czasach które teraz są, bo Świat idzie z postępem, Wesnoth także i ciężko będzie coś ugrać na turnieju dla graczy którzy kiedyś coś tam umieli, a teraz wcale nie pojawiają się na serwerze. Grin

Ariu
craken1 napisał(a):
@Ariu, "dyskusje starych znajomych" to prowadźcie sobie na PW tam będziesz miał i wódkę i zakąskę i Shock "Pana crakena" z głowy. Pfft Ja będę zawsze w tym temacie forum który jest mi dziwnie bliski, a ten jest. Nie widać?! Shock Ariu jakim prawem dla mnie mówisz gdzie i co mam pisać na ogólnych forach? Facepalm
Janitora pamiętam i ciepło wspominam swoje i winnery i przegrane. Cool Szkoda, że go nie ma. Sad
@Ariu zamiast pierdzieć o starych czasach to skup się na czasach które teraz są, bo Świat idzie z postępem, Wesnoth także i ciężko będzie coś ugrać na turnieju dla graczy którzy kiedyś coś tam umieli, a teraz wcale nie pojawiają się na serwerze. Grin

Oj ciężko pojmujący ten craken więc po kolei, to o zakąsce to taka przenośnia. Lepiej wyjaśnię (bo chyba są z tym problemy u Ciebie co to jest) to taki związek frazeologiczny o innym znaczeniu niż dosłowny sens wyrazów. W tym wypadku nawiązujący do dobrego wychowania.
Gdzie Ty tam widzisz że mówię Ci, gdzie i co masz. Shock Proponuję poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem, Grin chyba było od 2 klasy szkoły podstawowej. Widząc jednak Twoje „genialne” wywody i pojmowanie to wprost, jeżeli już coś sugeruję to najwyżej Twoje mało eleganckie zachowanie. Aż tak trudno Ci to pojąć ? Facepalm Z doświadczenia wiem, że czegoś co leży w lesie za krzakiem lepiej nie ruszać, bo zaczyna śmierdzieć (przenośnia jbc.) to właśnie sordanowi zaproponowałem wspominki w innym miejscu gdzie te "zapachy" tak nie dają po zmysłach. Z postępem mówisz ? I to co Ty reprezentujesz to ma być niby ten postęp ? WOW powala. Grin To ja dziękuję za „postęp” , w Twoim wykonaniu. Piszesz, ze pamiętasz swoje „winnery” – skromniacha. Turniej już blisko to będzie okazja zobaczyć. Grin
Ariu

Druid
Shock Panowie mam nieodparte wrażenie, że dyskusja zmierza w rejony mało związane z turniejem. Proponuję ją zakończyć lub przenieść w inne miejsce. Cool Posty na tym forum, niezwiązane bezpośrednio z turniejem od chwili obecnej będą usuwane, a gdy to nie pomoże to ..... . Grin
Dingo napisał:

craken1
Kira1 20 grudnia ma egzamin na uniwerku i nie da rady Sad , wczoraj grałem z thefish-em napisał, że się zgłosi (zobaczymy), Computer_playera, Cremembera, Horusa już nie zobaczymy ich zgłoszeń (różne powody)
Ciągle czekam na najważniejsze wieści na mail, gdzie Kral, Brigde_troll i spółka mają dać odpowiedź (w tym miejscu podziękowania dla mojego rówieśnika MasteraBao, który ma lepszy kontakt szczególnie z bridge_trollem także przez Skype)
Druid, "lobbuję" dalej, tylko z tymi zarejestrowanymi graczami i którzy mają tam jakieś szanse wejść do turnieju głównego. Dobrze będzie jakbyś mógł napisać coś na org o "upływającym czasie do zakończenia zgłoszeń", aby jeszcze jakoś zmobilizować społeczność.
Zobaczymy czy pe_em się zgłosi, czy Sordan znów się "fochnął", czy jednak się zgłosi. Czas pokaże. Cool
Tak szczerze, to już ścisła czołówka obecnie grających graczy jest już na liście, zobaczymy jak będzie z tymi przeze mnie wymienionymi Rosjanami. Jeżeli jakiś jeszcze dobry gracz pojawi się na serwerze, to na pewno zostanie "podlinkowany" do tematu turnieju. Tyle. Robię co w mojej mocy, aby pomóc sprawie, a na ile to da efekty to 28 grudnia się przekonamy. Pozdro. Cool

Druid
Dzięki za działania. Na chwilę obecną już jest lepiej niż dobrze, Smile nie chwalmy jednak dnia przed zachodem. Wink Co do pe_ema, to o ile go znam nie odpuści sobie tej przyjemności. Lubi budować napięcie. Grin
Dingo napisał:

SlawW
Zgłaszam się do turnieju
Laddernick - SlawW
Narodowość - Polska

Druid
SlawW napisał(a): Zgłaszam się do turnieju Laddernick - SlawW Narodowość - Polska

Dzięki za wpis, ale do tego turnieju przyjmuję zgłoszenia tylko od osób, które miały już konto przed jego ogłoszeniem. Tak że przepraszam ale nie tym razem. Cool
Dingo napisał:

bpawel10
Ja też się zgłaszam Smile
Laddernick: bpawel10
Narodowość: Polska

Druid
bpawel10 napisał(a): Ja też się zgłaszam Smile Laddernick: bpawel10 Narodowość: Polska

Super że jesteś,Smile pozycja nr 24. Wink
Grup na pewno będzie więcej niż 2. Cool
Dingo napisał:

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.24
10,821,859 unikalne wizyty