Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Akademia rankingu BfW
craken1
Mam pierwszą wersję tego banera na pulpicie i nie będę zmieniał na tą. W powiększeniu te czarne obramówki dla ITTBfW gryzą oczy i są teraz aż nadto wyrazne. W prop.1 bez obramówek te zlewanie sie napisu z tłem było lepszym pomysłem, bo tu o tło chodzi..Wink A i bez tych dwóch postaci-jak dla mnie. Nie sol dobrej już zupy Druid, bo...Smile Więcej niech może się wypowiedzą Elder-Sulik bo też poparli ten projekt. Najważniejsze że wygrał lepszy baner. Jest magia, jest moc! Patataj

Jarom
Teraz nie wiem do czego się przyczepić. Chyba przypadkiem jest bardzo dobrze.

Piko
Aż was zaskoczę, ale tak samo jak przedmówca nie wiem do czego się doczepić. Grin Moim zdaniem jest teraz w porządku, no ale może ktoś inny coś znajdzie. Pfft

Druid
Nie no Piko ja rozumiem pewne rzeczy i doceniam chęci, ale czy Ty przypadkiem nie przeginasz ? Aż nie wiem co Ci odpisać, żeby nie wyjść na tego ostatniego z ostatnich. O fałszu i obłudzie nie wypada, o słodkim jak cukierek nie bardzo mi chce przejść przez klawiaturę. Ja wiem, że cuda i takie tam ale w dwa dni Grin taka przemiana :

Piko napisał(a):
... A ta pierwsza ma ten problem, że gracze BfW są rozsiani po całym świecie, nie tylko po Europie. Więc użycie takiego obrazka jest trochę jak wstawienie mapy Niemiec jako tło polskiego turnieju ...

Piko napisał(a):
Aż was zaskoczę, ale tak samo jak przedmówca nie wiem do czego się doczepić. Grin Moim zdaniem jest teraz w porządku, no ale może ktoś inny coś znajdzie. Pfft

Hym a mówią, że to "kobiety zmienne są". Grin Nie wiem czy mentalnie jestem gotowy na taką Twoją przemianę i ostrzegam, jak tak na dłużą metę by miało być to wiesz co z moim ego może się stać. Chyba wolę jak marudzisz. Grin A najlepiej to po prosu bądź sobą.

Oczywiście dziękuję za wszystkie opinie. Wink
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Piko
Fałsz i obłuda? Nie no co ty. Pfft No może z tym, że do niczego się nie doczepię - ja zawsze jestem w stanie do czegoś się doczepić. Grin Ale w pierwszym poście wypisałem argumenty przeciwko wybraniu tego motywu bannera. Ale skoro już zdecydowałeś, to po co miałbym drążyć temat? Pfft

A choćby koncept tragicznie mi się nie podobał, jakościowo wypadło bardzo dobrze. Ciekawi mnie jednak, jak by się prezentował gdyby te portrety były trochę większe i stykały się z krawędziami obrazka. Bo obecnie to trzeba użyć lupy by je zauważyć. Grin (No mówię, zawsze do czegoś się mogę doczepić)

A w kwestii przemiany w dwa dni... Widzisz jakie cudotwórcze są te PMki? Grin

PS
Tylko przy okazji uzależniłem się od wstawiania emotek. Grin Więc ma to też widocznie efekty uboczne. Grin
Edytowane przez Piko dnia 14-10-2016 17:28

Druid
@craken1 Banerek będzie wyświetlany 600 x 200 (taki jak go otwierasz w osobnym oknie). Jak bym go robił na pulpit to faktycznie obrys liter musiał by być dużo mniejszy a może i bez tak jak sugerujesz. Ale jeszcze nad nim popracuję to dopiero wersja robocza. Wink
@Piko. Tak podejrzewałem, że to „nie wiem do czego się doczepić”, to tylko mydlenie oczu. Grin O Boziu, Ty masz większe zadatki na emotkowego potwora niż ja. Shock A ja naiwny myślałem, że to nie jest możliwe. Swoją drogą taki marudzący mi się o wiele bardziej podobasz (no, no tylko bez podtekstów wolę dziewczyny Wink). A to „nie ma do czego doczepić” związane z lupą przetestuję. Czegoś mi w tym banerku brakuje tylko jeszcze nie wiem czego.

Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

craken1
Nie no, ale te obramówki naprawdę wyrzynają powierzchnie lądową. Jakbym był Francuzem nie w smak by mi było, że jakaś ryba siedzi mi na moim kraju i nie moge na niego popatrzeć ( to moje dwie takie uwagi ) Hej! A może skoro znajdujemy się w kosmosie na tym banerku to czy : może znalazł byś miejsce na satelitę jakąś, lub gwiazdę, lub wyłaniającą sie z oddali planetę czy coś..? Smile Druid skoro napisałeś:-,,czegoś mi tam banerku brakuje,, to świadczy dla mnie o tym, że naprawdę ty jesteś ambitna bestia Cool Czekam na aktualizację tego banerka. Zobaczymy co będzie. Pozdro.

jurijuice
craken1 napisał(a):
Hej! A może skoro znajdujemy się w kosmosie na tym banerku to czy : może znalazł byś miejsce na satelitę jakąś, lub gwiazdę, lub wyłaniającą sie z oddali planetę czy coś..? Smile

Proponuję "małą gwiazdę śmierci" w lewym górnym rogu Cool

Druid
jurijuice napisał(a):
Proponuję "małą gwiazdę śmierci" w lewym górnym rogu Cool

Nic na siłę. Wink Zamieszczam poprawione loga i banerek, jak ktoś chce pomóc w ich dopracowaniu, to z chęciom posłucham. W banerku zmieniłem wielkości obramowania przy napisie (jak sugerował craken - doradźcie, które według Was lepiej się prezentuje) i wielkość postaci (jak sugerował Piko Grin , większe postacie zostają). Przy logo pobawiłem się jeszcze z napisami i postaciami – jakieś sugestie ? Cool
Banerek
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/it-2017ver3.jpg[/img] is not a valid Image.

Loga
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/logo-k.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/logo-p.jpg[/img] is not a valid Image.

Dingo napisał:

Jarom
Banerek niczego sobie, podoba mi się. Zwłaszcza ryba zasłaniająca Francję.
Na szczęście do loga nie tak trudno się doczepić. Pierwsze ma bardzo niewyraźne postaci, przez co można się zastanawiać o co chodzi. Drugie jest dla mnie zwyczajnie nieakceptowalne ze względu na dolny napis o czym już pisałem (chociaż i tak jest lepiej niż było).

craken1
Banerek wygląda dużo lepiej jak w poprzedniej wersji, umieszczenie ryby jest dużo lepsze dla oka i nie przeszkadza nawet to że jest większa niż wcześniej. Dla mnie lepsza opcja by była bez postaci zupełnie, można by było pobawić sie w tle z zanikającymi smugami zjawiska zorzy polarnej ażeby jeszcze bardziej umarzyć ten świetny widok, ale opcja którą teraz wstawiłeś wygląda naprawdę solidnie. Twoja brocha..Wink Jeżeli chodzi ,, o te dwie postaci z mieczykiem,, na logu..Ja wiem Druid, że w pełnych kolorach wyglądają napewno fajnie, ale jak to ma być tak czarno na koszulce to sory ale nie. Chciałbyś nosić coś takiego? Sam powiedz. Wink Na ciekawy pomysł wpadłeś na w prop.3 gdzie ma swoje miejsce adres strony (sam o tym nie pomyślałem Smile ) Oceniam to bardzo na plus, ale już mniej w tym zdaniu. Proponował bym skasować słowa :and the team, czyli oddzielne zdanie Organizer Driud i oddzielnie już bym dał pełny adres strony- www.wesnoth.com.pl koniecznie pogrubionym drukiem (wizytówka strony powinna być jak pieczątka) Z krech bym zrezygnował na dole loga, na górze to sam nie wiem (50-50%) To chyba tyle..Jak narazie..Smile A! Jarom dwa słowa- Ja nie obrażam się, że Druid wrzuca swój nick na logo, ponieważ dla mnie nie ma to znaczenia. Równie dobrze mógłbym nosić nick-Jarom, craken, czy nawet Piko. Nie mam żadnych kompleksów, a tak oryginalną koszulkę chciałbym mieć. Naprawdę twojej nutki zazdrości ja nie rozumiem..Wink Pozdro.

Druid
Dzięki za opinie. Co do postaci z "mieczykiem" Grin
craken1 napisał(a):
... ,, o te dwie postaci z mieczykiem,, ...

, to w zamyśle chciałem żeby nie były tak do końca dopracowane i pokolorowane. Żeby w ich przypadku było trochę miejsca na użycie wyobraźni i każdy mógł sobie sam dopowiedzieć coś co chce tam zobaczyć, coś co mu jego własna fantazja podsuwa. Widzę, że jednym się bardziej one podobają, innym mniej czyli chyba nie wyszło najgorzej. Co do mojego nicku w jednej z grafiki, to chyba większość się już przyzwyczaiła, że lubię prowokować Grin i spodziewałem się większych hejtów z tym związanych, nie tylko ze strony Jaroma. Dzięki Jarom zawsze doceniałem to jak ktoś mówi co myśli, a jak jeszcze potrafi to zrobić w taki mało napastliwy sposób, iż nawet nie widzę potrzeby ripostować (między nami, miałem kilka prowokujących argumentów Grin ) No szacun. Swoją drogą z takich dyskusji często wychodzi coś ciekawego jeżeli się do tego odpowiednio podejdzie. Wink Tym razem jednak żadne inne propozycje nie padły (poza "nieakceptowalne" Grin ) więc najprawdopodobniej pojawi się napis "Best of the best – Polish edition 2017", który mi od początku chodził po głowie, ale nie chciałem nikogo ukierunkowywać. Cool Uważam, że mogły pojawić się lepsze propozycje. A i może napisik nie jest najbardziej odkrywczy, ale oddaje to co w następnym turnieju będę chciał osiągnąć. Wspominałem już, że przy większej frekwencji podczas zapisów do turnieju będą faworyzowane osoby, które nie oddawały meczy walkowerem w innych turniejach i mają już jakąś historię rankingową (np. polskim, rosyjskim czy ladder). Oczywiście jak ktoś, coś …… to z chęcią wysłucham. Wink
Dingo napisał:

craken1
,,Te dwie postacie z mieczykiem,,- obie kojarzą mi się z grą fantasy-rpg, gdzie ta z lewej jest bardziej wojownikiem, a ta z prawej posiada skille bardziej magiczne. To tyle jeżeli chodzi o fantazje. Jeżeli chodzi o projekt pt.:koszulka, to wyobraźnię, fantazję i takie tam - odsuńmy raczej na bok i obstaję przy innym logu. Best of the best brzmi odważnie, ważne że chwytliwe. Podoba mi się. Pomysł z adresem strony w poprzednim twoim poście byłby świetną kropką kończącą całe zdanie loga.,,Byłby,, ( bo sam nie wiem co teraz wstawisz Wink ). A! Druid wybacz mi czasem mój chłodny ton moich postów, ale chcę być jak najbardziej obiektywny i,,pomocny,, Dlatego nie myślę o sentymentach i skupiam się na ocenie..Wierzę, że rozumiesz Smile Cdn...Cool

Druid
Powoli przygotowania do turnieju zaczynają nabierać realnych kształtów. Grin Poniżej prezentuję Wam puchar - nie tylko do postawienia na pułeczce. Wink Mleko jak i inne bardziej wyskokowe trunki smakują z niego pierwsza klasa. Między nami, co do mleka to się jedynie domyślam. Wink
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/puchar-2017-ver1.jpg[/img] is not a valid Image.

Pytanie do Was. Czy medale za miejsca od 1 do 3 to w świecie Wesnoth nie będą za bardzo op. Cool
Dingo napisał:

Kasia
Pytanie do Was. Czy medale za miejsca od 1 do 3 to w świecie Wesnoth nie będą za bardzo op. Cool

Nie.

ForPeace
Nieźle Druid. Widzę, że ambitnie się zapowiada Smile Medale? Czemu nie?
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

craken1
Zacznę może od końca czyli od pytań : duży puchar jest za 1 miejsce, a mały za drugie czy jak? Jaka jest pojemność obu? 1l. i 0.25 tak jak na oko wygląda? No i w końcu- gdzie koszulka? Sad Tyle jeżeli chodzi o pytania. Ja tam do mleka nic nie mam, bo nawet je lubię ale jak wygram ( pogdybam sobie) to na mleko mam zwykłe szklanki, picie mleka w pucharze za zwyciestwo uważam za profanacje Smile i ja juz sobie postawie pucharek na baryku, którego otwieram jak jest okazja. Jest na naszej stronie napewno troche starszych userów, ale ze wzgledu na młodzież to nie będę i nie chcę takich rzeczy promować jeżeli chodzi o możliwościach wykorzystania takiej nagrody... Smile Praktyczne prezenty każdy z nas lubi i tu Druid moim zdaniem trafiłeś po raz kolejny. To tyle. Teraz tylko czekać na Turniej. Ps: Apropo nagród- Sordan będzie zachwycony. Grin

Druid
craken1 napisał(a):
... duży puchar jest za 1 miejsce, a mały za drugie czy jak? ...

Oj ta fantazja Grin – to jest jedna i ta sama szklaneczka. Dałem 2 fotki żeby grawer był lepiej widoczny. Wink
Dingo napisał:

craken1
Aż szkoda i żal że mnie z błędu wyprowadziłeś. Smile...Ale ok. Koszulka będzie? Wczoraj szperałem gdzie można zamówić i powiem tobie że zrezygnowałem, bo kupić samemu a wygrać w takim turnieju to inna bajka. Zresztą, tak jak już kiedyś pisałem Druid to twoja brocha. Zależy mi na udziale z trzech powodów: 1-dobrze by było sprawdzić czy ruscy faktycznie siadają za klawiature po dopingu, Smile 2-mam chęć zrehabilitowania się za turniej Deidary i Sulika, no i 3- z tego samego powodu co większość graczy..XD Tak z innej beczki Druid: zastanawiam się nad wzbogaceniem(oszpeceniem Smile ) galerii na stronie. Nie wiem, ale może kilku kolegów ze strony myśli że craken to jakiś dziadzio mieszkający na ciemnym zapajęczonym strychu, z rozklekotaną sztuczną szczęką z zebami ostrymi jak u misia gryzzli,- a wychodzi z domu tylko po to aby straszyć dzieci..XD Póki co nie chcę nikomu popsuć ubawu, więc tylko się zastanawiam...Smile Pozdrawiam. XD
Edytowane przez craken1 dnia 11-01-2017 12:56

Druid
craken1 napisał(a):
... Koszulka będzie? ... zastanawiam się nad wzbogaceniem(oszpeceniem Smile ) galerii na stronie. Nie wiem, ale może kilku kolegów ze strony myśli że craken to jakiś dziadzio mieszkający na ciemnym zapajęczonym strychu, z rozklekotaną sztuczną szczęką z zebami ostrymi jak u misia gryzzli,- a wychodzi z domu tylko po to aby straszyć dzieci..XD Póki co nie chcę nikomu popsuć ubawu, więc tylko się zastanawiam...Smile Pozdrawiam. XD

No toś postraszył tym "się zastanawiam". Grin Oglądalność w galerii już wzrosła kilkukrotnie. Grin
Co do "Koszulka ..." Ty to strasznie ciekawski jesteś. Grin O Dalej co do mieszkania i szczęki, to nie wiem jak jest, ale kilku gości by się znalazło, których stra…, eee lepiej napiszę próbowałeś wychowywać Grin (żeby nie było takiego horroru Wink). Jedne to nawet do teraz wspomina i zarzeka się, nigdy więcej ladder z "Dziaduniem". Grin A tak trochę bardziej na poważnie, to dzięki za opinię i cierpliwości. Na wszystko przyjdzie czas. Cool
Edytowane przez Druid dnia 11-01-2017 19:09
Dingo napisał:

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.42
10,822,329 unikalne wizyty