|
Projekt - POLSKI RANKING GRACZY BfW
|
| Druid |
Dodany dnia 02-05-2015 23:59
|

Awanturnik

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
Axtman napisał/a:
To dopisz że poziom 0 może dobrać gracza na swoim poziomie, reszta poziom niżej.
Ale przecież obecnym zapis właśnie to zabezpiecza.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 04-05-2015 09:46
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
Druid napisał/a:
Macie jakieś sugestie co zamieścić w regulaminie dotyczącym "karty strategicznej". ....
Przyda się informacja do kiedy można wykorzystać czar. Moja propozycja :
- poziom O może czarować do 1 godziny od ogłoszenia składu grup turniejowych,
- poziom 1 może czarować do 2 godzin od ogłoszenia składu grup turniejowych,
- poziom 2 może czarować do 3 godzin od ogłoszenia składu grup turniejowych,
- poziom 3 może czarować do 4 godzin od ogłoszenia składu grup turniejowych.
Ariu
|
| |
|
|
| Sulik |
Dodany dnia 16-05-2015 15:31
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 07/08/2010 23:01
|
Ciekawe ile zamieszania powstanie w związku z "czarodziejską kartą", albo raczej Jokerem.
Jak będziecie rozwiązywać sytuację, gdy 2 graczy użyje czaru wobec siebie? Liczy się ten kto pierwszy rzuci? Ten drugi zmarnuje swój czar? Będzie mógł użyć czaru wobec tego, kto zastosował na nim podmiankę i tym samym wrócą na swoje pierwotne miejsca? Czy po prostu czar chroni użytkownika( i czy jest tak od początku, czy tylko po wykorzystaniu czaru)?
Od kiedy, do kiedy można użyć czaru? Tylko kilka godzin od ogłoszenia składów? Co jeśli ktoś rozegra mecz nim zostanie rzucony na niego czar? Jak udowodnić, że go rozegrał przed rzuceniem czaru (może grał pojedynek kiedy czar był rzucany)?
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 16-05-2015 15:59
|

Awanturnik

Data rejestracji: 07/12/2014 12:26
|
Dla mnie to zamienianie się grupami bez zgody drugiej osoby to od początku przegięcie. Zresztą można w inny sposób nagrodzić graczy, którzy rozegrali wszystkie mecze w grupie. Choćby punktem/ami chwały.
Edytowane przez ForPeace dnia 16-05-2015 16:14
Mój ladderowy profil
"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 17-05-2015 11:33
|

Awanturnik

|
Dziękuję za celne uwagi.
Sulik napisał/a:
Ciekawe ile zamieszania powstanie w związku z "czarodziejską kartą", albo raczej Jokerem.
Jak będziecie rozwiązywać sytuację, gdy 2 graczy użyje czaru wobec siebie? Liczy się ten kto pierwszy rzuci? Ten drugi zmarnuje swój czar? Będzie mógł użyć czaru wobec tego, kto zastosował na nim podmiankę i tym samym wrócą na swoje pierwotne miejsca? Czy po prostu czar chroni użytkownika( i czy jest tak od początku, czy tylko po wykorzystaniu czaru)? ...
Czarowanie rozpocznie się w chwili gdy zostaną ogłoszone grupy turniejowych (wtedy odpalę timer ). Zastanawiam się nad zasadą "Kto pierwszy" i wtedy jest już chroniony, czy "Kto ostatni" żeby były większe emocje i wtedy nie ma ochrony. Może w tej kwestii ktoś się jeszcze wypowie ? Zabawa na pewno będzie przednia w przyszłości gdy więcej osób będzie mogło czarować przy tworzeniu grup. Jak dla mnie taki czar to fajna nagroda, zwłaszcza że można ją zdobyć nie tylko za wygrane pojedynki, ale za zdobyte doświadczenie. Motywacja dla jego zdobycia też gra rolę.
Sulik napisał/a:
... Od kiedy, do kiedy można użyć czaru? Tylko kilka godzin od ogłoszenia składów? Co jeśli ktoś rozegra mecz nim zostanie rzucony na niego czar? Jak udowodnić, że go rozegrał przed rzuceniem czaru (może grał pojedynek kiedy czar był rzucany)?
Tylko kilka godzinek po ogłoszeniu grup turniejowych, jeszcze przed rozpoczęciem gier. Propozycja Ariu w tym temacie wydaje się być rozsądna. Chroni doświadczonych i daje im rozeznanie. Kto kiedy poczaruje pokazuje kolejność wpisów na forum.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 03-06-2015 09:54
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
Widzę, że ELO nie szybko zostanie wprowadzone, dlatego proponuję podnieść progi związane z poziomem graczy tj. od poziomu 2 na przedział punktowy od 31 do 90 i poziom 3 na przedział punktowy od 91 do 240 na - chwilę powinno wtedy wystarczyć.
Ariu
|
| |
|
|
| Jarom |
Dodany dnia 14-06-2015 13:37
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/03/2014 16:24
|
Ostatnio pisałem o problemach z rankingiem. Czy to:
http://www.rankin...nieje.html
oznacza że "zabytek" jest w przebudowie czy też serwer zaczyna wywalać dane? Dodam, że w historii rozgrywek nie ma ostatnich meczy, w tym tych z turnieju zapomnianych mocy. Według strony ostatnia aktualizacja była w 2013.
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 14-06-2015 21:18
|

Awanturnik

|
Jarom napisał/a:
Ostatnio pisałem o problemach z rankingiem. Czy to:
http://www.rankin...nieje.html
oznacza że "zabytek" jest w przebudowie czy też serwer zaczyna wywalać dane? Dodam, że w historii rozgrywek nie ma ostatnich meczy, w tym tych z turnieju zapomnianych mocy. Według strony ostatnia aktualizacja była w 2013.
Chodzi Ci o ten link http://www.rankin...grupy.html ? Czasem jest problem z jej wczytywaniem. Nie wiem czym to jest spowodowane. Podczas wakacji planuję ją przerobić, zresztą nie tylko te. Jak masz chęć wnieś swój wkład to daj znać. Co do historii rozgrywek to już była o tym mowa. W skrócie historię stanowią wpisy na naszym forum.
Edytowane przez Druid dnia 14-06-2015 22:31
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Jarom |
Dodany dnia 15-06-2015 00:21
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/03/2014 16:24
|
Chyba wiem co jest nie tak: w regulaminie prawdopodobnie jest zły link. Wydaje mi się że tylko tam pojawia się błąd, a ja po prostu przeglądałem zakładki po kolei.
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 15-06-2015 16:40
|

Awanturnik

Data rejestracji: 07/12/2014 12:26
|
Jarom napisał/a:
Chyba wiem co jest nie tak: w regulaminie prawdopodobnie jest zły link. Wydaje mi się że tylko tam pojawia się błąd, a ja po prostu przeglądałem zakładki po kolei.
http://www.rankin...nieje.html jest przypięty do zakładki "Turnieje" i wywołuje ekran z napisem "Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje."
Pytanie: System sam aktualizuje historię rozgrywek, czy Druid robi to ręcznie? Jeśli tak, to mu współczuję, bo jesteśmy o ok. 55 meczów w plecy.
Pozostając w temacie, chciałbym zwrócić uwagę, że większość z powtórek, które zostały ulokowane na serwerach a'la speedy.sh już została usunięta.
Przytoczę tu dyskusję z tematu Turnieju Zapomnianej Mocy:
pe_em, dnia 26-03-2015 21:05
Sugestia - rozdz. I pkt 3: powtórek NIE powinno umieszczać się na zewnętrznym serwerze. Jest przecież strona replays.wesnoth.org, na której są dostępne wszystkie powtórki publicznych meczy z serwerów oficjalnych. Wystarczy podać link.
Druid, dnia 26-03-2015 21:56
Ale replays.wesnoth.org to jest właśnie zewnętrzny serwer i jak podlinkujesz grę z tego serwera to wszystko będzie ok.  W poprzednich turniejach nie każdy sobie radził z odszukiwaniem gier. Proście było dla większości zapisać na innym serwerze, dlatego został zapis zewnętrzny serwer.
W każdym razie zapisywanie na zewnętrznym serwerze doprowadziło do wyparowania większości gier z archiwum.
Jeżeli szukanie gier na replays.wesnoth.org jest trudne, mogę napisać poradnik. Nie sądzę, żeby to było konieczne.
Edytowane przez ForPeace dnia 15-06-2015 16:48
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 15-06-2015 23:32
|

Awanturnik

|
@Jarom Faktycznie, poprawię przy okazji.
pe_em napisał/a:
Jeżeli szukanie gier na replays.wesnoth.org jest trudne, mogę napisać poradnik. Nie sądzę, żeby to było konieczne.
A ja myślę, że to dobry pomysł. Za pierwszym razem wszystko jest trudne. Napisz w akademii, podlinkuję panie profesorze. Jest sporo graczy którzy zaczynając ma z tym problem. Oczywista, oczywistość nie dla każdego na początku jest taka oczywista. 
Edit:
Ariu napisał(a):
Widzę, że ELO nie szybko zostanie wprowadzone, dlatego proponuję podnieść progi związane z poziomem graczy tj. od poziomu 2 na przedział punktowy od 31 do 90 i poziom 3 na przedział punktowy od 91 do 240 ...
Wprowadzono zmiany do pkt 4 regulaminu na przedziały punktowe dla poziomu drugiego od 31 do 90 i poziomu trzeciego od 91 do 150 (tj. wersja 0.0.4).
Edytowane przez AxeFighter dnia 17-11-2015 16:05
Dingo napisał:
|
| |
|