Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Pracownia
Dingo
Zbroja? Hmm... To może dla tego że piersi ma jasne, jaśniejsze niż za młodu. Sądzę, że jak zrobię ich ubranka w ciemnej zieleni, a nie w kolorach drewno-elfów to nie będzie przypominała ich.

Nie wiem co jest nie tak z nogami harpii małej... Ma prawie takie same nogi jak harpia mroczna. Tymczasem: szalona ruda:
/obrazek skasowany/
Włóczniczki trzy:
/obrazek skasowany/
Łuczniczki dwie:
/obrazek skasowany/
Wracając do Astrajnego Wojownika - Buty nie wymagają krawędzi. Gdybym dał krawędź, na tle byłby on nie widoczny. Ostatni z odcieni ma już dość ciemny kolor i potrzebowałby bardzo ciemnego by uwidocznić (na jasnym tle) krawędź, a w grze byłaby zbędna. Pasek jest z magenty i z ciemną krawędzią niemagentową źle wygląda.
/obrazek skasowany/
Btw jeszcze co do Wiarusa - Kilka proponowanych tłumaczeń: Royal, Loyal, Truehearted, Trueheart - coś takiego

Wiarus będzie Veteran

A no i jeszcze Czarna Harpia:
/obrazek skasowany/
Btw. dodałem status grafik w pierwszym poście /obrazek skasowany/

edut: Jak tamto to był styl EoMy to ciekawe co powiecie o tym Pfft :
/obrazek skasowany/
Jbc. to nic oficjalnego, zwyczajna próba, ale osobiście taki styl podoba mi się bardziej. A tu ikonki przenikania, pradawnego ognia i legendarnego ognia:
[/obrazek skasowany/
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:47
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider

Piko
No mi się te ikonki podobają, zwłaszcza ta pierwsza - bo druga wygląda jak niedorobiona trzecia obrócona o 90 stopni.
Nie widzę dużej różnicy w wyglądzie pradawnego więc uznam że jest dobrze. Tylko przypomnę przy okazji że trzeba mu zaktualizować animację ataku.

ForPeace
Fioletowy ogień?! Tę ikonki są bardzo podobne do ciebie. Ale fajne Smile. Ostatni to styl W2140 Grin.
Ps. Kolory mi pasują u driad
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

AxeFighter
[img]http://www.scifibloggers.com/wp-content/uploads/SuperDingoAttack-1024x723.jpg[/img] is not a valid Image.

Swoimi dziełami bijesz defaulta na głowę, w moim rankingu nawet równasz się z inferno8 (!). Co do ograniczania palet to się zgodzę, sam korzystam przy jednym kolorze z max 5 odcieni, zbyt dużo utrudnia pracę nad animacjami.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Dingo
Dzięki Brock

Skoro Brock już ożywił temat, to dodam jakąś grafikę, trochę stara, pokazuje zamierzane przemiany w przyszłości moich grafik, na razie nie mam weny ani chęci do rysowania, poza tym nie mam czasów.
/obrazek skasowany/
A tu podobna transformacja tyle że na Skalnym Maku:
/obrazek skasowany/
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:47
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider

Piko
No, mam nadzieję że ta stara grafika nie zobaczyła światła dziennego bo jest niedokończona. Pfft Bo o ile nawet mi się podoba nowy wygląd miecza i głowy (chociaż tej drugiej brakuje trochę koloru), o tyle cieniowanie ubrania wypada okropnie mizernie na tle poprzedniej wersji. Wiem że twoim zamiarem było uprościć wygląd jednostek aby łatwiej je było zanimować, no ale bez przesady - uproszczenie to nie rezygnowanie z kontrastu. Pfft

Dingo
No cóż... Era mogłaby dalej leżeć w 90 % skończona. Zamiast tego, wielce czcigodny w obietnicach Dinko zaczął robić kolejny remake grafik, kiedy nawet nie był skończony poprzedni. Jak Piko powiedział tak się stało. Co się stało:

Najpierw chciałem bardzo zredukować ilość odcieni, by grafiki przypominały stylem EoMę. I dobrze, i niedobrze. Dobrze, bo przez to oczyściłem jednostki z niepotrzebnych pikseli itd. niedobrze bo zmniejszyłem tą liczbę odcieni zbyt radykalnie (widać to u astralnego wojownika, któremu brakowało krawędzi). Następnie był Skalny Mag i Starożytny, a oni byli już całkiem na wzór grafik EoMy. Podoba mi się taki styl oczywiście, ale Maksiu miał racje. Nie mogę się tak bardzo wzorować. Z kolei w poprzednich grafikach było sporo frankenpacku, co również mi się nie podobało. Z jednej strony wszystko wyglądało na skończone, z drugiej na zagmatwane. Grin Ale skoro mało ważne było kiedy wejdzie era na serwer, a mi coś nadal nie grało, to chyba można zacząć od nowa. Pfft Wesnothowi graczy nie ubędzie, a sama gra nie zmieni się na tyle, by era była przestarzała, więc nigdzie nam się nie śpieszy. Pfft Oki, co będzie:

- Cofnę grafiki do szkicu i od nowa, ładniej i jednolicie zrobię. Nie będzie frankenpacku (może 1%) i żadnych kurzów z dawnych wersji.
- Nowe jednostki gwarantowane.
- U Altarisów i Amazonek jak już mówiłem chcę wrócić do korzeni zamysłu, tu o tym pisałem dokładniej: /obrazek skasowany/.
- O pomysłach na te nowe jednostki rozpiszę się później w głównym temacie.

Tymczasem nowy Astralny i Kamienny:
/obrazek skasowany/
Oraz trójka golemów (złoty, żelazny, mithrilowy) zrobiona w normalnej palecie, a nie cieniowanej rozjaśnianiem i wypalaniem. Ze zwykłym, kamiennym i glinianym też tak będzie.
/obrazek skasowany//obrazek skasowany//obrazek skasowany/
Wkrótce więcej tego ustrojstwa.
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:48

Piko
Dingowi udzieliła się chyba atmosfera wyborcza, bo znowu swoją kiełbasę przygotowuje. Grin Szczerze zadowalają mnie twoje założenia, mam tylko nadzieję że nie skończy ten revamp tak jak każdy poprzedni, czyli utknie gdzieś w połowie bo znudzi ci się obrany styl i stwierdzisz że wszystko trzeba zrobić od nowa...

Jak do tej pory grafiki dobre, wojownicy astralny i kamienny bardzo zachęcający, jeśli coś bym w nich poprawił to jedynie perspektywę tarczy tego drugiego. Z golemów żelazny miodzio, mithrilowy też dobry, choć jak Roki wyżej zaznaczył, dziwny trochę. Pfft
U złotego nogi mi się nie podobają, bo o ile każdy golem takie ma, o tyle u niego najgorzej to wygląda.
Bo czemu tak:
i839.photobucket.com/albums/zz319/ToaDingo/golden-golem-done_zpsbfr5vhwh.png
A nie tak:
i.imgur.com/jfGBREj.png
i.imgur.com/O2CRydn.png
Edytowane przez Piko dnia 10-05-2015 22:57

ForPeace
Grafiki oczywiście pierwsza klasa.

Moje sugestie:

1) Golemy wyglądają bardziej magicznie niż mechanicznie (chyba, że one są bardziej magiczne, niż mechaniczne, to zwracam honor). I mają raczej za ostre krawędzie.
2) prawa ręka Astralnego wygląda nienaturalnie :trzymanie miecza z góry)
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Dingo
Chciałem porobić elfa wojownika do rpga, ale nie wychodził. Bo nie ma chęci. A jak nie ma chęci, a trzeba coś zrobić, to trzeba nad tym robić dużo czasu. Zamiast tego wypolerowałem kamiennego woja. Dwie wersje cieniowania zbroi.
[/obrazek skasowany/
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:48

Piko
Fajniej magentę widać, co idzie na plus. Obydwie wersje cieniowania wyglądają dobrze, ale druga lepiej pasuje tematycznie.

Warlord
Te graficzki są za-je-faj-ne! Co do tego który z tych dwóch lepszy to najpierw pomyślałem podobnie jak Puchi, przynajmniej na ile orientuję się w tym dodatku. Ale z drugiej strony na nr. 1 zbroja jest dużo ładniejsza, bardziej wyraźna i wgl. Najlepiej przetestować na jakimś tle z gry i wtedy wybrać.

AxeFighter
Maksiu, wybacz mi, że to powiem, ale uważam, ze poprzednie grafiki skalniaków były lepsze. Mimo frankenowania (które w moim odczuciu nie jest zjawiskiem negatywnym) miały w sobie głębię i duszę. Teraz zaś wyglądają jak Robocopy. Frown Poza tym bardzo lubiłem Dingowskie przeróbki defaultowych główek, były SUPER!
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
mylife55
Teraz to jest normalna revia mody Grin.
Moje Dodatki
Prime Era

http://google.pl
Dingo
Ostatecznie zrobiłem wersję łączącą jedną i drugą. Smile

Nudziło mi się, a nie wychodzi mi narysować żadnej nowej jednostki oprócz tego skalnego, więc sobie poeksperymentowałem z magentą.

1 wersja to zwykła ciemna, druga jaśniejsza, i trzecia najjaśniejsza. Da się zrobić jeszcze jaśniejszą ale potem to już źle wygląda. Oto one:
/obrazek skasowany/
I jak wygląda na czerwono:
/obrazek skasowany/
I jak na niebiesko:
/obrazek skasowany/
Osobiście odrzucam 1 bo jest za ciemna, rozważam drugą i trzecią. Fajnie byłoby gdyby wszyscy Altarianie mieli taką jasną, a np. Elfy bardzo ciemną.
Edytowane przez Dingo dnia 19-09-2017 21:49

ForPeace
Trójka za jaskrawa, daj dwójkę.

Dingo
Czas se minął.

Oki, skończyłem Astralnego Wojownika i Skalnego.
/obrazek skasowany/
Tutaj link do pobrania szkicu elfów (tj. wszystkie jednostki elfów bez cieniowania na razie):
/obrazek skasowany/
A tu do tubylców:
/obrazek skasowany/
A tu już ukończona linia bojownika:
/obrazek skasowany//obrazek skasowany/

Dragon_Blade
Bardzo fajne, bardzo dokładne. ^^
Fajnie że dajesz kontury, mógłbyś dać kontury wszystkich frakcji jak je zrobisz Pfft

Bóg, Honor i Ojczyzna, to te rzeczy które mają wartość.

Dingo
A może by tak wrzucić coś nowego. Smile

Trzech wojowników:
/obrazek skasowany/
Czterech kuszników:
/obrazek skasowany/
Trzech zabójców:
/obrazek skasowany/

Jarom
Pasują stylem do frakcji, tylko nie wiem czy są taką wielką nowością. Od poprzednich wiele się nie różnią.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 3.23
10,821,769 unikalne wizyty