Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
TURNIEJ MOCY UKRYTEJ W KAMIENIACH - rok 2015.
Druid
MasterBao napisał(a):
... I am sure - rational and fair. I still want become the member of Your Tournament. But if anybody worry about big spate of russions in yours tournament - i can understand that and will not insult if you dont regist me - no problemSmile

Я требуют знания всего правил. После этого она облегчает много вещей. Вот почему спрашиваю я.
I require knowledge of the entire regulations. After that it facilitates a lot of things. That's why I ask.

And I'm glad I did not quit after my question. Have fun in the tournament. Wink

Vandal napisał(a):
... hope you have slot in this tournament? i really want to be part of this event, read all rules and agry with it.sign me plz. ...

Yes. Pfft Have fun in the tournament.

Mr_Gray napisał(a):
... and will not make troubles for organizators, glhf.

I like it Grin . Have fun in the tournament.

Już widzę, że się będzie działo w turnieju. Smile Liczba zgłoszeń przekroczyła 20 uczestników dlatego dochodzi nowa nagroda rzeczowa. Będzie to coś wyjątkowego i jedynego w swoim rodzaju. Pamiątka jakiej nie dostanie się nigdzie indziej. Cierpliwość wskazana bo dopiero się robi na zamówienie, według mojego projektu. Sam jestem ciekawy jak będzie wyglądała ostatecznie. Wink
Edytowane przez Druid dnia 09-09-2015 21:08
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Codename
Zgłaszam się - i mówię cześć wszystkim staruszkom po tak długiej nieobecności Smile

Druid
Codename napisał(a):
Zgłaszam się - i mówię cześć wszystkim staruszkom po tak długiej nieobecności Smile

Witamy, witamy - lepiej późno niż wcale. Wink Dobrej zabawy w turnieju.

Edycja 11.09.2015r.
---KONIEC ZAPISÓW---

"Turnieju Mocy Ukrytej w Kamieniach" stał się turniejem międzynarodowy.  Z tego co wiem, mamy graczy mieszkających w Polsce, Irlandii, Białorusi, Rosji, Kazachstanie  a pewnie też i innych krajach. Mając to na uwadze postanowiłem uczestników dobrze mówiących w języku rosyjskim (z tego co wiem jest ich 5) umieścić w jednej grupie.  Mam nadzieję, że zarówno to jak i mieszkanie w zbliżonej strefie czasowej ułatwi im trochę umawianie się na mecze, które powinny być rozegrane podczas rozgrywek grupowych. Inne rzeczy które brałem pod uwagę ustalając grupy turniejowe, to oczywiście pozycja w naszym rankingu (ten system pewnie już większość poznała). Z racji, że w turnieju bierze udział  sporo nowych uczestników , życzę im żeby doświadczenie, które zdobędą w trakcie turnieju zaowocowało w przyszłości. Natomiast wszystkim uczestnikom turnieju życzę dobrej zabawy. Niech wygra najlepszy.

GRUPA A
1. Ariu
2. Sobieski
3. pe_em
4. Hejnewar
5. Dragon_Blade
6. Kuki1537
7. Deidara
8. MrTree
9. Modrzew
10. Caritas
11. Jarom
12. Placek070

GRUPA B
1. Sordan
2. Poliuks
3. Codename
4. bpawel10
5. Dunno
6. ElderofZion
7. Scaramush
8. Igorbat99
9. MasterBao 
10. vandal 
11. Mr_Gray

Dla posiadaczy „Czaru zapomnianej mocy” czas wystartował.  Mogą oni zmienić grupę turniejową zgodnie z zapisami regulaminu dotyczącego „CZM”.  Link: http://www.wesnot...post_27600
Pamiętajcie o pkt 3 „... jedynie względem uczestników turnieju, którzy mają ten sam lub niższy poziom w rankingu”. Wyjaśniam bo pewnie nie każdy zwrócił na to uwagę, czaru nie można stosować względem osób które na chwilę obecną nie figurują w tabeli rankingowej.
Ostateczny skład grup turniejowych poznamy dzisiaj przed północą. Rozgrywki zaczynamy jutro. Wink
Edytowane przez Druid dnia 11-09-2015 23:25
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

vandal
Druid,hi. Thx for one group for us, and i am from Kazakhstan, so it is more internationalWink

Sulik
Grupy są bardzo niewyrównane, jednak biorąc pod uwagę założone kryteria, trudno o inne ustawienie.

Ciekawe czy nie ma innych powodów do wrzucenia wszystkich graczy ze wschodu do jednej grupy. :smirk:

Dunno
Co myślicie o utworzeniu dwóch osobnych wątków dla obu grup do umawiania się? Trochę sporo osób się zrobiło w tym turnieju i obawiam się niezłego burdelu w wątku
Już czwarty rok bez podpisu!

ForPeace
Ciekawe grupy. Totalnie niewyrównane, ale może dzięki temu będziemy mieć dużo pojedynków na wysokim poziomie w grupie B. Cóż, będzie ciekawie Smile

Sulik napisał/a:
Grupy są bardzo niewyrównane, jednak biorąc pod uwagę założone kryteria, trudno o inne ustawienie.

Można było naszą elitę rozstawić na równi z rosyskojęzycznymi graczami, wówczas grupy byłyby raczej wyrównane. Już pojawiają się teorie spiskowe...

Dunno napisał/a:
Co myślicie o utworzeniu dwóch osobnych wątków dla obu grup do umawiania się? Trochę sporo osób się zrobiło w tym turnieju i obawiam się niezłego burdelu w wątku

Nie ma potrzeby - od tego są PMki, ewentualnie shoutbox.Smile

Miłej zabawy oraz powodzenia podczas turnieju! Smile
Edytowane przez ForPeace dnia 11-09-2015 22:45
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Druid
@vandal Thank you for the information. I corrected. Wink
@Sulik Hym, nie wiem czy to komplement, czy wstęp do czegoś mniej fajnego. Grin Powiem więc tak, każdy uczestnik turnieju według mnie może zdobyć w nim punkty i pograć na swoim poziomie, a zwycięzca i tak będzie jeden.
@Dunno Umawiamy się przez PW. Tutaj tylko pomocniczo gdy tamta komunikacja zawodzi lub są problemy.
@pe_em Cieszę się że doceniłeś mój podział. Myślę że dzięki niemu udało się połączyć międzynarodowość i "naszość" turnieju. Grin
Pocieszające jest jedno, póki co teorie spiskowe sugerują jedynie ci co nie biorą udziału. Grin Mam nadzieję, że każdy z uczestników będzie się dobrze bawił podczas rozgrywek grupowych, a prawdziwa rywalizacja rozpocznie się gdy zostaną wyłonieni najlepsi z najlepszych.
Nikt nie wykorzystał „Czaru Zapomnianej Mocy”, czyli grupy pozostają bez zmian.

Edytowane przez Druid dnia 11-09-2015 23:34
Dingo napisał:

Dunno
Jestem wolny w weekendy oraz dni powszednie 21-24.

I'm available on weekends and monday-friday 9 pm - midnight

Dragon_Blade
Grupa A Pierwsze mecze.
Dragon_Blade vs Modrzew - Wygrał Dragon_Blade
Dobra gra Smile
replays.wesnoth.o...71894).bz2

Uwzględniony (included)
Edytowane przez Druid dnia 12-09-2015 21:42
Bóg, Honor i Ojczyzna, to te rzeczy które mają wartość.

Jarom
Grupa A
MrTree vs Jarom wygrał Jarom
Nieumarli na Lojalistów
Fart w czystej postaci. Chyba zapomniałem ustawić timera ale MrTree napisał że to nie jest problem.
replays.wesnoth.o...71934).bz2

Uwzględniony (included)
Edytowane przez Druid dnia 12-09-2015 21:43

Modrzew
Nie wiem czy inni mają ten problem ale dodatek RBY jest niegrywalny. Wywala zawsze jednego gracza z gry zaraz po uruchomieniu...

Scaramush
Modrzew napisał(a):
Nie wiem czy inni mają ten problem ale dodatek RBY jest niegrywalny. Wywala zawsze jednego gracza z gry zaraz po uruchomieniu...

jest taki problem!

Dunno
Group B - Mr_Grey vs Dunno
Dunno wygrał

Uwzględniony (included)
Dunno dodał/a następującą plik:
mrgreyvsdunno.gz [24.74kB / 433 Pobrane]

Edytowane przez Druid dnia 13-09-2015 14:38

Modrzew
Grupa A - Jarom vs Modrzew - Wygrał Modrzew
RNG mocno po mojej stronie, stąd wygrana.

Uwzględniony ( included)
Modrzew dodał/a następującą plik:
grupaa-modrzewvsjarom.gz [32.36kB / 427 Pobrane]

Edytowane przez Druid dnia 13-09-2015 10:34

Modrzew
Grupa A Modrzew vs Mr_Tree - Wygrał Modrzew
Gdy ścierają się w walce drzewa wiadomo, że wygrają smoki (znaczy Modrzew chamskim przelotem prosto do bohatera przeciwnika Pfft)

Uwzględniony ( included)
Modrzew dodał/a następującą plik:
modrzew_vs_mr_tree.gz [14.05kB / 422 Pobrane]

Edytowane przez Druid dnia 13-09-2015 10:35

Scaramush
Grupa B
Scaramush vs Dunno. Wygrał Scaramush

Uwzględniony ( included)
Scaramush dodał/a następującą plik:
hamlets.bz2 [15.74kB / 406 Pobrane]

Edytowane przez Druid dnia 13-09-2015 10:33

Deidara
Deidara vs Sobieski. Wygrał Deidara. Grupa A.
O dziwo zwyciężyłem, lubię grać elfami.
http://sendfile.p...-hwyh.html

Uwzględniony ( included)
Edytowane przez Druid dnia 14-09-2015 00:44
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

Caritas
grupa A, wygrana vs pe em,
Nieumarli zagrali defensywnie, oferujac gambit w postaci wioski. Przejecie wioski o swicie zminimalizowalo straty i zapewnilo przewage Polnocnym.
-gg

http://www.mediafire.com/download/922sor1za4jq2dx/2p_-_Sablestone_Delta_replay.gz

PS
jak sie dodaje pliki replayowe do posta? Odpalanie upoaderow jest czasochlonne.

Uwzględniony ( included)
Edytowane przez Druid dnia 13-09-2015 14:06

ForPeace
Caritas napisał(a):
vs pe em,
Nieumarli zagrali defensywnie, oferujac gambit w postaci wioski. Przejecie wioski o swicie zminimalizowalo straty i zapewnilo przewage Polnocnym.
-gg

Powtórka: http://replays.we...72273).bz2

Potwierdzam wynik meczu i dziękuję za grę.

PS
jak sie dodaje pliki replayowe do posta? Odpalanie upoaderow jest czasochlonne.

W załączniku lub bezpośrednio linkując z replays.wesnoth.org

EDIT:
pe_em vs MrTree - wygrał pe_em (GRUPA A)
Ruiny Sulli, ludzie vs orki. W turze nr 7 moja szarża wykorzystała lukę w defensywie MrTree (zasłonił lidera tylko orkiem zabójcą). Mag + jeździec = leaderkill.

http://replays.we...72343).bz2

Uwzględniony ( included)
Edytowane przez Druid dnia 13-09-2015 10:32
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.31
10,822,455 unikalne wizyty