Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Władcy Taktyk 2017- Szósta Edycja
jurijuice
Pozostaje jedynie żałować, że na turnieju odbędzie się tak mało gier - po ostatnich zmaganiach liczyłem na więcej. No ale z drugiej strony zawsze to możliwość zmagania się na erach, których normalnie się nie używa, lub używa w niewielkim zakresie. Tyle że poznać ich dzięki turniejowi nie sposób (odnosząc się do pierwszego zdania) Smile

ForPeace
pe_em pokonuje Hardkorowego-koksa

Austria vs Turcja, Kryjówka Onisa.

Postanowiłem zaszaleć i rozpocząłem z buildem mass artyleria. Pomysł nie wypalił, ale szczęście mnie uratowało. Przeszedłem w mass huzarów i ostatecznie wygrałem.

Huzarzy >> artyleria

Dziękuję za grę i powodzenia w następnych turniejach!
ForPeace dodał/a następującą plik:
pe_em_vs_hardkorowy_koks.gz [20.42kB / 439 Pobrane]

Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Smerfetka BAN
Po pierwsze nie bankowałam tylko ty nie atakowałeś chociaż miałeś noc a po drugie przegrałam przez bug w grze na prawej flance miałam tam dosłać 2 jednostkę ale było już za późno. Potem nie dało się odbić wioski bo miałeś sporo jednostek przez co osłabiłam swój atak w centrum. Dlatego uważam że nie przegrałam z tobą ale z grą. Ale uznaje twoje zwycięstwo i nie wnoszę żadnych skarg.

Jarom
Zdaje mi się że juri się poddał, bo napisał gratulacje i wyszedł z gry. Wrzucam powtórkę i czekam na potwierdzenie.
http://replays.we...47579).bz2

jurijuice
Jarom napisał(a):
Zdaje mi się że juri się poddał, bo napisał gratulacje i wyszedł z gry. Wrzucam powtórkę i czekam na potwierdzenie.
http://replays.we...47579).bz2

Potwierdzam i przepraszam, ale po turach -44% i -36% jak dobrze pamiętam witki mi opadły.

Piko
jurijuice napisał(a):
Pozostaje jedynie żałować, że na turnieju odbędzie się tak mało gier - po ostatnich zmaganiach liczyłem na więcej. No ale z drugiej strony zawsze to możliwość zmagania się na erach, których normalnie się nie używa, lub używa w niewielkim zakresie. Tyle że poznać ich dzięki turniejowi nie sposób (odnosząc się do pierwszego zdania) Smile

Ciężko się nie zgodzić. Moim zdaniem lepiej byłoby nie robić podział na grupy, a po prostu dać rundę więcej - jedną w całości dla EEaW, a drugą w całości dla EoMy.

Mam chociaż nadzieję, że półfinały i finały będą grane do 2 lub 3 wygranych.

Deidara
Faza grupowa przedłużona!

O trzy dni, do 26 sierpnia, na życzenie Smerfetki. Gdy dopłyną już wszystkie mecze, mogą zostać doliczone dodatkowe trzy dni na rozegranie meczy, które miałyby ostatecznie zdecydować, kto przejdzie do następnej fazy turnieju, jeśli dwójka graczy zdobędzie taką samą liczbę punktów.
Następna część turnieju będzie rozgrywana w systemie "do dwóch zwycięstw", z czego pierwszy mecz będzie rozgrywany na erze Forgotten Legends, drugi na Tales Erze, a trzeci (jeśli będzie konieczny) również na Forgotten Legends.
Co zaś tyczy się tej ostatniej, rozgrywki na niej będę odbywać się przez osobną erę, o nazwie Forgotten Legends Rebalanced, którą można pobrać z oficjalnego serwera dodatków i jest do niej potrzebna aktualna wersja ery z forum (link w pierwszym poście turnieju). Jak zapowiadał mi Piko, jest to wersja specjalnie przeznaczona dla turniejów.
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

jurijuice
Deidara to ja również poproszę o przedłużenie do poniedziałku 28.08.2017. W termin zaproponowany przez Smerfetkę (sobota) raczej nie będę mógł zagrać bo będę przez większość dnia "w pracy". Swoją drogą już przed weekendem podałem terminy w jakich mogę grać.
Z Elderem na tyle często jesteśmy na serwerze że poszło od kopa, z Jaromem umówiłem się na konkretny termin, Smerfetka nie odpowiedziała a wczoraj zaproponowała mi grę w sobotę 26.08...
Mogę grać dzisiaj, jutro, pojutrze po 17:30 albo dopiero w poniedziałek i nic z tym nie zrobię.
Rozumiem, że dla mnie turniej raczej się zakończył, ale przez takie uciekanie od grania wszystko później rozgrywa się "przy zielonym stoliku".

Queen
Przykro mi to słyszeć jurijuice, ale czy przypadkiem nie awansujesz jeśli teraz wygrasz ostatni mecz?

Czy mogę się dowiedzieć czym się różnią Forgotten Legends od Forgotten Legends Rebalanced?
[img]http://orig03.deviantart.net/3e1c/f/2016/180/3/9/celestia_ludenberg__danganronpa__minimalist_by_slezzy7-da85gyn.png[/img] is not a valid Image.

ForPeace
pe_em pokonuje Smoka

Po raz trzeci z rzędu wylosowałem Austrię przeciwko Tatarom Smoka. Mapa: Wioski. Strategia: Nocny rush chorwackimi jeźdźcami i husarią. Skutek: Zdobycie wszystkich wiosek przeciwnika w 6 tur. Wybicie resztek armii w turze 9. Innymi słowy, pełen sukces! Niech żyje austriacka kawaleria!

PS. Fajna sygnaturka Hejnewar. FL jest bardzo dobrą erą, nie mogę się doczekać gier na niej. Smile Zatem pobieramy FL ze strony + łatkę balansującą z serwera i gramy całość na Forgotten Legends Rebalanced, mam rozumieć?
ForPeace dodał/a następującą plik:
pe_em_vs_smok.gz [22.08kB / 451 Pobrane]

Edytowane przez ForPeace dnia 22-08-2017 11:08
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Jarom
No właśnie jeżeli juri wygra, to będą dogrywki o ile się nie mylę. Jeżeli przegra, przejdzie Smerfetka. Jeżeli nie rozegrają tego meczu, to wszystko się może zdarzyć - mogą dostać po 0 pkt i wtedy przejdę ja, może juri dostać 2pkt i wtedy chyba zagramy dogrywkę między sobą, albo przejdzie smerfetka.
To ważny mecz.

Deidara
Skoro poszedłem na rękę Smerfetce, muszę pójść i Tobie, jurijuice Wink Przedłużam więc termin do północy 28 sierpnia. Wiemy już, że z Grupy B awansują pe_em i Queen. Pozostaje pytanie, co się stanie, gdy jurijuice wygra i cała trójka będzie miała po cztery punkty. Dogrywki "każdy z każdym"? Czy też jeden mecz na mapie trzyosobowej? Zasady dopuszczają taką ewentualność, jednak wydaje mi się, że może okazać się trochę nieuczciwa. A wy co uważacie?
~ Chara

Jarom
Popieram każdy z każdym, zwłaszcza że wszystkie moje mecze w tym turnieju były zwyczajnie nudne i kończyły się po pierwszym ataku.

craken1
@Deidara szkoda, że nie masz w regulaminie zapisu, że wynik bezpośredniego starcia decyduje o tym kto awansuje, byłoby dla was łatwiej. Wasza sprawa, ale 1vs1vs1 to bardzo zły pomysł, bo na tych mapach zawsze jest 2vs1 bo inaczej się nie da tego rozegrać (eliminacja najsilniejszego/najsłabszego i dogranie partii 1vs1) i jeden gracz będzie pokrzywdzony. Natomiast każdy z każdym to dobry pomysł. Powodzenia. Wink
Edytowane przez craken1 dnia 23-08-2017 11:59
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.

Jarom
Zgłaszam nową wersję Tales Ery: http://www.wesnot...ad_id=1096

Smerfetka BAN
Ja uważam że w takiej sytuacji powinien awansować obrońca tytułu.

Queen
Popieram Smerfetkę. Skoro nie ma żadnych ustaleń co do tego, kto w takim wypadku awansuje, takie rozwiązanie sytuacji również powinno zostać rozważone.
[img]http://orig03.deviantart.net/3e1c/f/2016/180/3/9/celestia_ludenberg__danganronpa__minimalist_by_slezzy7-da85gyn.png[/img] is not a valid Image.

Smerfetka BAN
Małgosiu ale już nie trzeba tego rozważać pokonałam jurka po zaciętej walce https://www.easyp...gz?lang=pl. I czekam na ciebie lub pe-ema w pólfinale.

Deidara
W razie, gdyby doszło do do takiej sytuacji, bycie obrończynią tytułu niewiele by tutaj wniosło. W tamtym roku graliśmy na zupełnie innych odsłonach tych er, to raz. A dwa, takie działanie byłoby po prostu niewłaściwe. Pewnie rozegralibyście mecze dogrywkowe bądź jeden 1vs1vs1, jeśli każdy z was wyraziłby na taki mecz zgodę. Jednak to już nieważne, bo...

Półfinały ogłaszam za otwarte!

Doczekało ich czterech zawodników, którzy staną naprzeciwko siebie w rozgrywce "do dwóch zwycięstw". Zadanie jest tym trudniejsze, iż rozgrywki odbędą się na tych nieco mniej znanych erach, niźli EoMa i EEaW. Kluczem do zwycięstwa będzie przygotowanie, szybkie opanowanie zasad i balansu obu er, a także umiejętności strategiczne. Liczymy na ciekawe zawody.

TABELA WALK

Półfinały:
Ta część turnieju będzie rozgrywana w systemie "do dwóch zwycięstw", z czego pierwszy mecz odbędzie się na erze Forgotten Legends, drugi na Tales Erze, a trzeci (jeśli będzie konieczny) również na Forgotten Legends.

Queen vs Smerfetka
ElderofZion vs pe_em

~ Chara

Jarom
Polecam wybierać sobie frakcje w Tales Erze. W nowej wersji można też przeczytać krótkie wprowadzenie (wyłącznie po angielsku, ale tłumacz powinien dać radę) strategiczno-techniczne do frakcji którą się gra, ponieważ era jest mało znana. Można te wprowadzenia wyłączyć w opcjach jak komuś przeszkadzają.

Nowa wersja ma pewne błędy ze zdolnością curse of cold, których naprawienie będzie wymagało ode mnie dużo grzebania, więc nie traktujcie tej zdolności poważnie. Przeciwnik, na którego w swojej turze nałożycie ten efekt a potem go zamrozicie (freeze enchantera, za nakładanie efektów w odwrotnej kolejności nie ręczę) traci na jedną turę możliwość używania swoich ataków, ale podczas zmiany strony w niektórych przypadkach się psuje. Sama zdolność freeze wciąż działa poprawnie (a w każdym razie nikt nie znalazł żadnych błędów). Jednak zdolność ta, ze względu na to że dotyczy wyłącznie ataków wręcz Foxiliańskich Magów, nie jest bardzo istotna, więc można grać.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 1.77
10,886,324 unikalne wizyty