Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Ulubione kampanie i dodatki
mikrusiek
Dopiero zaczynam swoją przygodę z Wesnoth i z tych rzeczy które poznałem najbardziej spodobały mi się:
Berło Ognia i Wolność z kampanii
Z nacji Knalga i Buntownicy
z dodatków War of Legends era (chyba tak to było - 13 nacji)
Na razie tyle - jestem bardzo wybrednym typem Smile

KratosPL
Ja tam najbardziej lubię grać Lojalistami i różnymi nacjami z dodatków.

Jarom
Ulubione kampanie:
PPS
Ciekawa fabuła, dużo urozmaiceń, a przy okazji do przejścia. Można powiedzieć, że został tam wykreowany zupełnie nowy świat.

Młot Thursagana
Limity czasowe wystarczająco długie, żeby wykorzystać pancerność krasnoludów, do tego leczenie i demolka dzięki magom - to lubię.

Najazd orków
Krótka, łatwa i przyjemna. Poza tym lubię grać elfami.

Następca Tronu
Długa kampania, w której nawet grając na normalnym poziomie trudności można cały czas spokojnie levelować drugopoziomowe jednostki, a w ostatnim scenariuszu epicko zniszczyć armię Asheviere w kilka tur.

Zupełnie mnie nie dziwi, że żadna z osób uważająca Berło Ognia za dobrą kampanię nie rozwinęła tematu - kampania jest bardzo wymagająca, trzeba każdy scenariusz przechodzić po kilka razy. Nie dlatego, że trzeba wymyślić strategię, tylko trzeba znać mapę na pamięć, mieć dużo szczęścia i biec wszędzie na złamanie karku ledwo zdążając. Tylko po to, żeby w ostatnim scenariuszu wszyscy i tak zginęli.

Dodatki:
EoMa. Nie trzeba nic dodawać.

Era of Myths
Lubię ją głównie ze względu na żywiołaki. Reszta wyszła trochę gorzej.

Black Cross of Aleron
Niezbyt długa kampania z dużą ilością easter eggów, nadmiarem złota i masą niestandardowych zdolności specjalnych w wykonaniu elfickich szamanek. Historia jest nieskomplikowana, ale pozostawia kilka otwartych wątków, których rozwinięcia nie mogę się doczekać.

Ooze Mini Campaign
Polecam zagrać samemu, fabuła jest pokręcona, ale przyjemnie się gra, poza tym ma chyba najlepszy element RPG jaki widziałem w Wesnoth.

Wesnoth Terraforming
Może to trochę egocentryczne, ale uważam ten dodatek za bardzo dobry. Uzupełnia pewien brak, jaki odczuwałem w możliwościach tej gry (nawet debug na to nie pozwala).

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.08
10,821,513 unikalne wizyty