|
Moderatorzy - nowy nabór
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 27-11-2014 22:52
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Moderator to zaszczytna funkcja. Pozwala ona na władanie danym działem na forum, jednak jesteś w zamian zobowiązany o niego dbać i często go odwiedzać. Niestety u nas wielu moderatorów nie było aktywnych nawet od kilku lat. Czas to zmienić. Niniejszy watek ma na celu wytypowanie kandydatów na funkcje moderatorów poszczególnych sekcji na forum.
Spis funkcji i chętnych:
1. Organizator (Gra Wieloosobowa, 2 posady): axtman
2. Twórca (Uniwersytet Wesnoth i Centrum Dodatków, 2 posady): Szpiczek, Piko, Maksiu, Alan, Jarom
3. Karczmarz (Po Godzinach, 1 posada): Deidara
Proszę zgłaszać swoje propozycje wraz z uzasadnieniami.
P.S. Z początkiem Nowego Roku (albo i wcześniej) WSZYSCY starzy moderatorzy tracą posady i zostają zastąpieni nowymi (chyba, że administrator zadecyduje inaczej albo uda im się zdobyć wystarczająca ilość głosów by utrzymać pozycję). Dodatkowo zostanie przeprowadzone głosowanie dotyczące koloru rangi moderatora (zielony czy niebieski).
Edytowane przez AxeFighter dnia 01-12-2014 21:06
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Deidara |
Dodany dnia 27-11-2014 23:21
|

Opiekun

Data rejestracji: 01/04/2013 22:52
|
Zgłaszam się do Karczmy 
W grze wieloosobowej musiałbym ogarnąć cały ranking, a nim niezbyt się interesowałem. Jako Twórca czekałoby mnie jeszcze więcej lektury. Karczmarz to coś dla mnie, a moderator jest zawsze potrzebny.
Uzasadnienie... Jestem tu od lat, znam się na tym, a Hydepark to jeden z moich ulubionych działów. Lubię tematy o literaturze.
(zgłoszenie przyjęte)
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 23:26
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara
|
| |
|
|
| szpiczek |
Dodany dnia 28-11-2014 08:21
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 09/07/2014 09:56
|
Ja zgłaszam się do Centrum Dodatków
Odwiedzam wesnoth.com.pl 5 razy dziennie i postaram się o nie dbać.
(zgłoszenie przyjęte)
Edytowane przez AxeFighter dnia 28-11-2014 12:10
|
| |
|
|
| kalfat |
Dodany dnia 28-11-2014 08:22
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 05/02/2010 13:55
|
Czy to znaczy że Sagez traci moda czy czegoś nie zrozumiałem?
D Y E D M Λ G E N T Λ
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 28-11-2014 12:13
|

Zarządca

|
Szpiczek, przyjmuję twoje zgłoszenie, miej jednak na uwadze, że jesteś dosyć nowym użytkownikiem i nie jestem pewien, czy podołasz temu zadaniu. Kalfat, Sagez jest adminem. Jego to nie dotyczy.
Tylko oni są zagrożeni:
http://www.wesnot...group_id=5
http://www.wesnot...group_id=4
Większość z nich bardzo rzadko ostatnio odwiedzała forum, nie mówiąc o działaniach na nim. Uznaję więc nowy nabór za konieczny dla dobra strony.
Edytowane przez AxeFighter dnia 28-11-2014 12:13
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| mylife55 |
Dodany dnia 28-11-2014 14:38
|

Adept

Data rejestracji: 08/11/2013 20:19
|
Ja się nie zgłaszam ale może ktoś być super fajny ale po dostaniu moda może narobić bajzlu. |
| |
|
|
| Deidara |
Dodany dnia 28-11-2014 15:29
|

Opiekun

Data rejestracji: 01/04/2013 22:52
|
mylife55, takie zagrożenie jest też w wyborach parlamentarnych 
Wychodzę też z pytaniem/propozycją. Jako moderator mógłbym podzielić "Po Godzinach" na dwa działy? Obecnie dużo tematów skupia się tam na książkach i chciałbym zrobić oddzielny dział właśnie dla literatury. W "Karczmie" byłaby reszta tematów. Na gry forumowe nie mamy zapotrzebowania, więc nie widzę miejsca na tematy w stylu "Odliczamy i niech każdy w tym temacie napisze 1000 postów z kolejną liczbą!".
Jeśli dostanę miano Karczmarza chciałbym zrobić właśnie to
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 28-11-2014 15:44
|

Zarządca

|
Deidara, nie widzę zbytniego sensu w powstawaniu takiego działu. Miałby on pewnie góra 5 tematów, a sama Karczma też nie jest u nas zbyt spora (tylko 2 strony). By zachować porządek na forum nie należy się zbytnio rozdrabniać, a do tego by to doprowadziło. Dodatkowo jest to strona o Wesnoth, Karczma to tylko "dodatek".
|
| |
|
|
| szpiczek |
Dodany dnia 28-11-2014 16:18
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 09/07/2014 09:56
|
Ja też mam pewną propozycję do działu na który zagłosowałem : Aby do tematu "Dodatki oczekujące" dodać temat "Mini dodatki" czyli miejsce w którym każdy (jeśli jego dodatek będzie działał) może pokazać swoje "Mini dzieło" a lepsze dodatki mogą trafić do "Dodatków oczekujących"
EDIT : Nikt na mnie nie zagłosuje 
Ale mogę też iść do Uniwersytetu Wesnoth
Edytowane przez szpiczek dnia 29-11-2014 09:27
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 28-11-2014 16:19
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Tak jak napisał AF powyżej, Karczma jako dział nie cieszy się zbytnią aktywnością i nie ma sensu jej dzielić na dwie części.
A sam zgłaszam się do centrum dodatków póki jeszcze inni chętni mi nie zajmą posady (pisząc tego posta widzę twój wpis Maksiu więc z góry sorry jeśli ci zależało ). Mam już trochę stażu na stronie więc jak przyjdzie co do czego to mogę pokierować młodszych rangą modów. 
(zgłoszenie przyjęte)
Edytowane przez AxeFighter dnia 28-11-2014 17:15
|
| |
|
|
| Axtman |
Dodany dnia 28-11-2014 22:24
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 02/06/2010 16:35
|
Axe ja jestem przecież moderkiem i organizatorem . Czemu takie wielkie zapotrzebowanie?
Uzgodniłeś to z kimś?
Oczywiście organizator/moderator.
(zgłoszenie przyjęte)
Edytowane przez AxeFighter dnia 28-11-2014 22:32
kontakt:
axtman5@o2.pl
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 28-11-2014 22:36
|

Zarządca

|
Axtman, a czy się bardziej czymś interesujesz na stronie? Czy aktynie działasz w swoich działach? Jako Organizator może tak, ale nie można tego powiedzieć o tobie w roli moderatora. Jak teraz porządkuję forum, to znajduję tam tyle syfu, że aż strach pomyśleć. Moderator jest jak praca, robisz, masz posadę, nie robisz, wylatujesz. Chyba się rozumiemy.
|
| |
|
|
| Axtman |
Dodany dnia 28-11-2014 22:43
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 02/06/2010 16:35
|
Tak rozumiemy się.
Jak masz jakikolwiek komunikator daj znać bo mam coś do obgadania a Sagez nie odpisuje.
Jestem ciekawy co wyniknie z tego, ale mam nadzieje że się rozrośniemy.
Powodzenia.
kontakt:
axtman5@o2.pl
|
| |
|
|
| Alan |
Dodany dnia 30-11-2014 18:52
|

Początkujący

Data rejestracji: 10/01/2014 21:49
|
Hm.. Można by spróbować.
Na forum potrafię być całymi godzinami, a jedynym działem jaki na forum przeglądam jest Warsztat. Więc i na tą posadę chciałbym się zgłosić. [img]http://www.ckiiwiki.com/images/c/c0/Diplo_yes.png[/img] is not a valid Image.
(zgłoszenie przyjęte)
Edytowane przez AxeFighter dnia 30-11-2014 22:26
|
| |
|
|
| Jarom |
Dodany dnia 30-11-2014 19:16
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/03/2014 16:24
|
Zgłaszam się do centrum, map (martwy dział, ale co tam) i warsztatów, słowem na posadę moderatora "twórcę".
Uzasadnienie:
Na forum wchodzę codziennie (zazwyczaj 1-3 razy), więc mogę zastępować AxeFightera w codziennych pracach typu usuwanie dubli czy błędów ortograficznych. Starsze wątki też oczywiście przejrzę pod tym kątem.
Dlaczego nie ma moda od Bitwy o Wesnoth (pierwsze działy)? Gdyby powstał to się zgłaszam, warsztaty są już i tak oblegane.
(zgłoszenie przyjęte)
Edytowane przez AxeFighter dnia 30-11-2014 22:26
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 14-12-2014 12:09
|

Zarządca

|
W związku z brakiem chętnych, Organizatorami pozostają Druid i axtman, a Deidara otrzymuje tytuł Karczmarza. Na moderatora działów związanych w wesnothową twórczością możecie głosować w specjalnie do tego przygotowanym wątku.
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 05-01-2015 13:33
|

Awanturnik

Data rejestracji: 07/12/2014 12:26
|
Rozumiem, że Piko i Maksiu zostaną moderatoratorami?
Mój ladderowy profil
"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 02-03-2015 18:44
|

Zarządca

|
Zmiany wdrożone, Piko i Maksiu dostają posadę. Temat z głosowaniem został usunięty, wyniki tutaj:
[img]http://i1380.photobucket.com/albums/ah200/sylwekmitura/Beznbsptytuu_zpsf7grqsuz.png[/img] is not a valid Image.
Sam temat zostaje zarchiwizowany.
|
| |
|