Temat ten zawiera spoilery. A raczej nie tyle spoilery, co portrety poszczególnych postaci. Jeśli nie grałeś jeszcze w Ucieczkę Marbusa, a nie chcesz sobie psuć rozgrywki oglądając i poznając głównych bohaterów, idź sobie gdzieś indziej.
Okey, zatem tak: portrety dla postaci zgodziła się wykonać dla nas jedna osoba spoza strony. Swoje dzieła prezentuje na DeviantArcie, do którego daję wam link: ciumostwo.deviant.... Jej styl jest raczej komiksowy i różni się od standardów Wesnoth, jednak uważam, że jeśli wszystkie portrety zostaną wykonane w taki sposób, całość będzie innowacyjna i ciekawa.
Na ten moment potrzebujemy dziewięciu głównych portretów: Marbus, Kochan, Emborgi-tarash, Krull Skała, Gewold, Beatrycze, Król Gonu, Aidala... Raz, dwa... Osiem... Pamiętałem, że dziewięć, a jednak naliczyłem tylko osiem teraz. No trudno, może później się znajdzie. A! Jęczmień jeszcze.
Te powyżej, to takie minimum, by portrety prezentowały się dobrze z taką kreską, w takim stylu. Niemniej, mogłoby ich być o wiele więcej. Na pewno przydałyby się grafiki elfich jarlów, krasnoludzkiego króla, Czerwonego Kapturka, członków Sojuszu Północy, Trefla... Ale te plany schodzą na dalszy plan, na wersję grudniową.
Okey, chyba tyle. W pierwszym poście tego tematu postaram się wrzucać wszystkie portrety, jakie będziemy mieć. Proszę was o to, byście się o nich wypowiedzieli, zaproponowali poprawki, pochwalili... Zachęcam też do odwiedzenia DeviantArt'a naszej koleżanki
PS. Jak ktoś nie jest w ekipie twórczej, ale pomimo ostrzeżenia o spoilerach tu wszedł i zobaczył portrety, też może się wypowiedzieć.
Super wreszcie coś wizualnie świeżego .
Hmm, czy nie lepiej żeby tła były czarne lub przezroczyste? Nie wiem jak to wygląda przy tych portretach z głównych kampanii ale tamte chyba były przezroczyste.
Rozumiem że Gewold też będzie zdigitalizowany jak Kochan, nie mogę się doczekać?
Edit.2: Marbus jest już gotowy. Na następny ogień poszła Emborgi-tarash oraz Krull Skała.
Edit.3: Odpowiadając na pytanie kalfata oficjalnie, a nie na czacie: tak, tła będą przeźroczyste.
Napłynęły dwa nowe portrety, teraz nasz grafik weźmie na celownik wszystkie pozostałe. Powinny się pokazać w najbliższych dniach Edytowane przez Deidara dnia 20-09-2017 17:16
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara
Mamy już wszystkie portrety, które potrzebowaliśmy do wersji polskiej. Doszedł też portret Czerwonego Kapturka, ponieważ postać ta zyskała nieco więcej znaczenia w fabule. Pojawia się także w scenariuszach końcowych, jeżeli postanowimy ją oszczędzić.
Następnym etapem będzie obróbka wielkości portretów i wykrojenie ich z tła, a później wstawienie do samej kampanii. To będzie już forma ostateczna.
I chyba tyle, jeśli chodzi o ten temat. Wszystkie najważniejsze postacie w fabule dostały już swoje portrety. Do wersji grudniowej można będzie dorobić ich nieco więcej, między innymi zrobić portrety Jarlów, Trefla, Lordów i Króla Krasnoludów. Z tym jednak nie musimy się póki co spieszyć.
Myślę jednak, że dobrze będzie już zacząć pracować nad listą wszystkich postaci, które biorą udział w dialogach. W przyszłości każda z nich mogłaby mieć swój portret.