Cześć, pozdrawiam Mam takie pytanko odnośnie gry w sieci. Podczas tury drugiego gracza widzę jego ruchy jednostek dopiero po tym jak zakończy turę lub coś rekrutuje, zamiast na bieżąco każdą przesuwaną jednostkę z osobna. Czy to jest normalne? Bo wydaje mi się że kiedyś tak nie było ale może pamięć mi szwankuje. Kombinowałem czy to może kwestia ustawień no ale przejrzałem je wzdłuż i wszerz kilka razy i nic podejrzanego nie znalazłem, ktoś coś wie na ten temat?
Wesnoth wymienia informacje o ruchach dopiero wtedy, kiedy zaczynają być ostateczne, tj jak usuwany jest stos cofnięć. Rekrutacja, atak, odkrywanie mgły, niektóre eventy itp powodują zablokowanie możliwości cofnięcia ruchu i wtedy serwer synchronizuje ruchy między graczami.
Nie wiem nic o ustawieniach pozwalających to zmienić.
To może być kwestia ustawień związanych z synchronizowaniem ruchów gracza – w trybie online czasami widoczność ruchów jest opóźniona, szczególnie przy słabszym łączu. Sprawdź, czy masz ustawioną opcję "Pokazuj ruchy jednostek w czasie rzeczywistym" w ustawieniach gry.
_______________________________________ doskonałe meble na wymiar, nie tylko w Oświęcimiu