|
Akademia rankingu BfW
|
| Sulik |
Dodany dnia 07-10-2016 17:49
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 07/08/2010 23:01
|
Jakieś ubogie te logo.
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 07-10-2016 17:54
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Nie przepracowałeś się, co? W kwestii krytyki zgodzę się z crakenem - kolorystycznie ta propozycja woła o pomstę do nieba. Skoro już używasz loga Wesnoth (z czego mam nadzieję, że jego rozdzielczość to tylko dowcip), to użyj takich samych lider do napisów. Jeżeli idziesz w drugą stronę, to przerób logo wesnoth na mniejszą ilość odcieni, obecnie jest mało koszulkowe. Nie dziel napisów na dwie połówki, nie zawijaj ich wokół, wymyśl ciekawszy tekst... Międzynarodowy Turniej - Polska Edycja 2017 to niekoniecznie coś w czym chciałoby się wyjść na ulicę. Skoro to nagroda dla zwycięzcy to fajnie by było o tym wspomnieć, bo obecnie to wygląda bardziej na koszulkę za udział... Mówić można długo, ale czy trzeba? Przecież wiemy że jesteś uparty jak wół. 
Tyle z mojego druidzenia. Dodatkowo, proponuję abyś zamówił taką koszulkę, w której wybierasz nie tylko tekst na przodzie, ale też z tyłu. Będziesz miał więcej swobody w eksperymentowaniu. Ewentualnie załatw drewnianą figurkę, jest to o wiele lepsza opcja niż jakieś koszulki.  |
| |
|
|
| craken1 |
Dodany dnia 07-10-2016 18:32
|

Adept

Data rejestracji: 05/08/2016 19:33
|
Nie za ostro żeś sobie pojechał Piko? Po co mi drewniana figurka? Chyba tylko do podłożenia w piecu centralnym . Dla mnie Druid koszulka jak coś i w prawym dolnym rogu mały wydrukowany twój autograf. Koszluka lepsza dla mnie. Rozmiar XL jak coś Druid  |
| |
|
|
| Sulik |
Dodany dnia 07-10-2016 18:49
|

Poszukiwacz Przygód

|
Hej! Co to ma znaczyć? Ja tez chcę koszulkę z autografem. Tylko że ma być podpisana przez Ariu. Najlepiej 2. Jedna dla brata, bo jest Jego wielkim fanem.
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 07-10-2016 20:19
|

Opiekun

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
@craken1
Kolor tła niestety musi zostać, ale jak masz jakieś propozycje co do czcionki i jej koloru to jestem otwarty na propozycję. Prosił bym ewentualnie o konkretną nazwę i link do niej w necie.
@Sulik
Ostatnio lubię minimalizm ale czytałeś to „Na szybcicha zrobiłem 3 propozycje żeby ... „ - bo ono wiele wyjaśnia. Mówisz 2 koszulki dla Ciebie, ale to trzeba brać udział w turnieju i to z bratem - bo z wygrywaniem to już nie powinno być problemu.
@Piko
Jak wyże, no może jeszcze wspomnę, że podobno nie od razu Rzym zbudowano. Co do tekstu to będzie też na pucharach (o ile je można nazwać pucharami ), a tam nie ma za wiele miejsca na cudowanie. Wydaje mi się jednak, że pamiątka będzie fajna. Może jakieś propozycje co to tekstu Piko? Na pewno się nad nimi zastanowię. Koszulki miał być dla wszystkich ćwierćfinalistów, ale skoro sugerujesz że lepsza figurka z drewna tylko dla zwycięzcy, to będę się nad tym mocno zastanawiał. Jak nie będzie koszulek to wiecie komu dziękować.
Co do uporu to chyba masz rację, ale znam kilka osób, które potrafią mnie przekonać do zmiany zdania gdy mądrze gadają. 
Dzięki za wszystkie wypowiedzi i czekam na dalsze „hejty”. Dodatkowo może jakieś propozycje Waszych grafik ? Ja na chwilę obecną po tych wypowiedziach na tapetę biorę trzecią propozycję.
Czyli to:
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/banery/sz3.jpg[/img] is not a valid Image.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 07-10-2016 21:10
|

Awanturnik

Data rejestracji: 07/12/2014 12:26
|
International Wesnoth Tournament to nazwa obecnie trwającego turnieju i myślę, że dobrze byłoby nią nieco zmodyfikować, żeby nie wywoływać niepotrzebnego zamieszania i dezinformacji. Horus planuje organizować kolejne edycje tego turnieju więc tym bardziej sądzę, że lepiej jej nie wykorzystywać.
Jeśli chodzi o loga: są w porządku, tylko mało urozmaicenia graficznego. Może jakiś puchar w tle, więcej kolorów?
Edit: Aha, zapomniałem że w wersjach deweloperskich mamy już nowe logo gry:
Wersja polska:https://forums.we...15#p588268
Wersja angielska:https://forums.we...90#p588124
Gdy wejdzie wersja 1.14 w I połowie przyszłego roku, te loga staną się oficjalnymi.
Edytowane przez ForPeace dnia 07-10-2016 21:19
Mój ladderowy profil
"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 09-10-2016 15:19
|

Opiekun

|
Dzięki pe_em, faktycznie jak by miały być jakieś niesnaski, nie będę dublował nazwy. Dobrze też, że przypomniałeś mi o nowym logotypie, ja o nim zupełnie zapomniałem. Swoją drogą obecne mi się bardziej podoba więc jeszcze zobaczę, które wykorzystam.
A to już pierwszy projekt po Waszych sugestiach czyli nie na szybcicha :
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/banery/projekt-2-400.jpg[/img] is not a valid Image.
i znowu prośba o "hejty". Jak Wam się podoba i co poprawić ?
Zgłoszenia z Sb:
1. tournament czy turmament - ja pisząc, zgubiłem "o" ale Piko z Sagezem dali mi do myślenia, co będzie właściwsze ?
A i nie za ciasno tam na górze z napisami.
Ps.
Sulik - dalej na tym pracuję jbc. ale z chęcią wysłucham co tam powiesz.
Edytowane przez Druid dnia 09-10-2016 19:11
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| craken1 |
Dodany dnia 10-10-2016 15:42
|

Adept

|
Druid popraw z turnament na tournament. Nie słuchaj Pika, bo ten zaczyna z ciebie najwyrazniej jajca robić i robi to coraz bardziej złośliwie. Zmień skale albo dla tarczy z logiem (zmniejsz), lub powiększ te dwie postacie, a to dlatego, żeby miecze bardziej realistycznie pasowały do dłoni. Tak jak jest teraz to długość miecza=wys.jego właściciela. Piecze to w oczy i całość przez to kupy się nie klei. Zrób jak radzę, a zobaczysz, że będzie o niebo lepiej. Pozdro  |
| |
|
|
| craken1 |
Dodany dnia 10-10-2016 16:04
|

Adept

|
Mając do dyspozycji ,,kredkę białą i czarną,, tylko, to i tak moim zdaniem wycisnąłeś w sumie chyba wszystko co się da. Nawet najlepszy malarz to bez kolorowych farb nie poszaleje. Na koszulkach same logo gry i turnieju wystarczy (chyba, że postacie będą coś więcej jak tylko całe czarne). Jakby jedna koszulka była by w moim ukochanym kolorze khaki mogę dopłacić do niej. Moim zdaniem logo gry i turnieju na ,,moraczu,, wyglądało by genialnie.  |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 10-10-2016 21:57
|

Opiekun

|
craken1 napisał(a):
... Zmień skale albo dla tarczy z logiem (zmniejsz), lub powiększ te dwie postacie, a to dlatego, żeby miecze bardziej realistycznie pasowały do dłoni. Tak jak jest teraz to długość miecza=wys.jego właściciela. Piecze to w oczy i całość przez to kupy się nie klei. Zrób jak radzę, a zobaczysz, że będzie o niebo lepiej. Pozdro 
Co to takie mieczyki, dla takich herosów z turnieju. Ale do rzeczy, jak powiększę postacie i dopasuję do mieczy, to z małego logo na piersi, zrobi się panorama na całą koszulkę. Co do dalszej wypowiedzi myślisz, że coś tego typu było by bardziej odpowiednie ?
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/clasik-300.jpg[/img] is not a valid Image.
Może i inni się wypowiedzą jakie mają zadnie w tej kwestii. 
U spodu zamieszczam również dwa wstępne projekty banerka (jeden z nich będzie reklamował nadchodzący turniej). Które klimaty do popracowania nad nimi wybrać ? 
Propozycja 1
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/IT-2017-inter-600.jpg[/img] is not a valid Image.
Propozycja 2
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/IT-2017-posz-600.jpg[/img] is not a valid Image.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Jarom |
Dodany dnia 10-10-2016 22:20
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/03/2014 16:24
|
Moje prywatne zdanie jest takie, że pomimo zdecydowanej przewagi graficznej pierwszego banneru drugi jest bardziej klimatyczny. Natomiast wciskanie swojego nicku na koszulkę oceniam negatywnie.
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 10-10-2016 23:10
|

Opiekun

|
Dzięki za opinię. Pewnie inni nie mają nic przeciwko samo lansowaniu.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| craken1 |
Dodany dnia 11-10-2016 16:12
|

Adept

|
I to logo chciałbym już widzieć na koszulce w moro. Oczywiście jeżeli ją zdołam wywalczyć na turnieju JAROM- jest jeszcze drewniana figurka dla kapryśnych.. Druid, ten pierwszy projekt na banerka wymiata po prostu. Jest fantastyczny, kosmiczny, magiczny..Po prostu rewelacja!! Panowie z org. mogą czuć się zazdośni, bo tak oryginalnego tła to ja tam nigdy nie widziałem. Szkoda by było, jakbyś zmarnował tak świetny pomysł i wrzucił na banera prop.2, która może i jest tematyczna, ale nie ma tak świetnego klimatu. Ps: Dzięki za nową tapetę na pulpit. |
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 11-10-2016 20:31
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Jeżeli wybierzesz pierwszy projekt to zrób ciemną obwódkę do białych napisów, żeby nie zlewały się z tłem. Wypadałoby też zmienić nazwę z "międzynarodowy" na "ogólnoeuropejski", skoro obrazek przedstawia ten kontynent.
Myślę że druga propozycja, choć mniej efektowna, pasuje lepiej i jest bardziej klimatyczna. A ta pierwsza ma ten problem, że gracze BfW są rozsiani po całym świecie, nie tylko po Europie. Więc użycie takiego obrazka jest trochę jak wstawienie mapy Niemiec jako tło polskiego turnieju... Czyli dla niektórych niewyobrażalne, ale znajdą się i tacy, którym to się podoba. |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 11-10-2016 21:48
|

Opiekun

|
Piko napisał(a):
... użycie takiego obrazka jest trochę jak wstawienie mapy Niemiec jako tło polskiego turnieju... Czyli dla niektórych niewyobrażalne, ale znajdą się i tacy, którym to się podoba.
Oj niegrzeczny Piko - chyba craken musi jeszcze trochę nad Twoim dobrym wychowaniem popracować. 
A na poważnie dzięki za wszystkie opinie. Teraz muszę się tylko chwilę zastanowić, jak połączyć młodzieńczą fantazję z życiowym doświadczeniem. Hym, jak tu ogień z wodą połączyć ?
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| craken1 |
Dodany dnia 12-10-2016 16:51
|

Adept

|
Piko twoja argumentacja nie jest logiczna, że nawet Platon jakby żył to miałby z nią problem Dziś rano przed wyjazdem z domu, wrzuciłem z kompa na phona oba banerki. Pokazałem trzem osobom (choć zainteresowanie było większe) i każdy ziom wskazał na baner nr.1. Każdy! Więc jeżeli jeszcze masz jakieś wątpliwości Druid, to proponuję tobie powtórzyć prosty test u siebie. Będziesz miał wtedy czarno na białym i zaoszczędzisz sobie dylematu- ogień czy woda. Pozdrawiam  |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 13-10-2016 01:07
|

Opiekun

|
Dziękuję, za opinię a po ostatniej wymianie korespondencji z Sagezem, już chyba wiem czyje poglądy i zachowanie jest mi bliższe. Jak ktoś jeszcze chce coś dodać, doradzić to oczywiście jestem otwarty na propozycje.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Sulik |
Dodany dnia 13-10-2016 11:44
|

Poszukiwacz Przygód

|
Nie wiem komu pokazywaliście propozycję drugą, ale te logo jest dla wtajemniczonych, którzy wiedzą co znaczy ta mapka i pokazane jednostki, więc nic dziwnego, że mogła nie wywołać tych samych emocji, co u innych.
Myślę jednak, że propozycja pierwsza jest po prostu lepsza.
|
| |
|
|
| craken1 |
Dodany dnia 13-10-2016 15:50
|

Adept

|
Chyba już masz wystarczająco opini Druid na temat tych banerów. To którą opcję wybierasz? A! Napisz mi coś też na PW. Pozdro.  |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 13-10-2016 18:23
|

Opiekun

|
craken1 napisał(a):
.... To którą opcję wybierasz? A! Napisz mi coś też na PW. Pozdro. 
Skoro pytasz to oceniaj "główny lobbysto" czy w dobry kierunku idę 
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/banery/IT-2017-wer2.jpg[/img] is not a valid Image.
dla Jaroma dodałem klimatu (na wschodzie mag, na zachodzie rybka), dla Eldera postacie, których nie spotka na multi, nawet i ciemna obwódka się pojawiła. 
Jeszcze ktoś coś podpowie ?
Dingo napisał:
|
| |
|