Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Wesoła twórczość pewnego usera
AxeFighter
Naprawdę fajne grafiki Szpiczek. Smile Może są proste i frankenowate, ale mają w sobie nieodparty urok, którego teraz nie można zauważyć u niektórych artystów. Mi osobiście najbardziej podoba się linia gościa z pałką. Drugi poziom wymiata.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
szpiczek
Zobaczymy kto będzie znał tego typka, ale raczej nie, bo ta grafika jest zbyt nieudolna ;(
s1.zrzut.pl/PI0mr0x.png
Mam nadzieję, że Łowca czarownic wyjdzie mi lepiej Smile

AxeFighter
Wygląda zbytnio jak szmaciana laleczka. Popracuj trochę nad kończynami, są dosyć koślawe i bez wyrazu.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
szpiczek
Dwie jednostki od zera:
Spriggan
s1.zrzut.pl/Az3g0gL.png
Imp
s1.zrzut.pl/ACCD6DR.png
(tak naprawdę to mroczny elf, ale nazwa musi być oryginalna Wink)
Pierwsza klatka animacji Impa
s1.zrzut.pl/5347NSx.png

Maksiu
Ogólnie ciekawe i fajne, dużo lepsze od zera, niż Twoje pierwsze grafiki. Ale ja bym użył innych kolorów skóry u mrocznego elfa. Smile
"Dragon Blade wcale nie opuścił forum. [...] To że z kilkoma osobami ma na pieńku, w tym między innymi ze mną, nie oznacza, że się tutaj nie liczy. Udowadniał to nie raz robiąc też dobre rzeczy i nie mowa tu wyłącznie o jego umiejętnościach graficznych." - Sulik
Moja pracownia:http://www.wesnot...post_28706

Piko
Nie mam pewności ile to magenta, a ile to skóra - jednak choć do mrocznego elfa czerwona skóra nie pasuje, o tyle w wypadku Impa kolorystyka wyszła ona diabelsko dobrze. Wink Ten wyżej wygląda ciekawie, ale jest za mały jak na standardy BfW.

szpiczek
@Piko: Spriggan jest wielkości goblina, więc chyba pasuje Smile
@Maksiu: Dziękuje za pomoc Grin
Szkic Impa Uciekiniera
s1.zrzut.pl/p6PG829.png
EDIT: Proszę bardzo
s1.zrzut.pl/1vrg3yn.png
Edytowane przez szpiczek dnia 29-08-2016 16:04

szpiczek
Czarownica, która wymaga dopracowania ;P
s1.zrzut.pl/NyVt0tv.png
Edytowane przez szpiczek dnia 29-08-2016 16:01

Jarom
Moim zdaniem jeżeli tworzy jakiś zielony płomień w ręce to powinien on albo ogarnąć całą jej rękę i wtedy dłoń byłaby niewidoczna, albo powinien znajdować się na przestrzeni środkowej i wtedy nie pod i obok niej. Nie jestem też pewien co trzyma w drugiej ręce ale jeżeli to sztylet to albo powinien mieć kawałek rękojeści albo gardę - ale tu już jest to bardziej prawdopodobne.

szpiczek
Umieszczam tutaj wszystkie moje jednostki (oprócz tych z Rewolucji).
szpiczek dodał/a następującą grafikę:
wiesniacy.png

Edytowane przez szpiczek dnia 11-09-2016 11:03

Piko
Tego krasnoluda z dzikiego zachodu widzę chyba poraz pierwszy. Bardzo fajny.

Jarom
Tych gości z 4-5 rzędu skądś znam...

szpiczek
Świąteczna jednostka - Śnieguch!
s1.zrzut.pl/gxmAcV9.png

inferno8
Genialne Grin trochę przypomina mi Bobka z Muminków Grin Bardzo fajny pomysł na jednostkę tak swoją drogą Grin

Edit: nie mogłem się powstrzymać i dodałem go sobie do awatara - mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko Grin
Edytowane przez inferno8 dnia 30-12-2016 16:25

szpiczek
Mam nadzieje, że tej postaci nie trzeba nikomu przedstawiać Grin
s1.zrzut.pl/ZF5rjy9.png
Jeśli macie jakieś koncepcje to napiszcie!

inferno8
Nieźle Grin Zaskakująco wręcz Grin Fajnie mieszasz ze sobą różne inspiracje. Wiadomo na kim wzorowana ta jednostka, a jednocześnie ma ona swój własny "charakter" Wink Choć muszę przyznać, że nie wygląda na poziom 2 Śniegucha, raczej na coś innego, nową zupełnie jednostkę.

szpiczek
Animacja
szpiczek dodał/a następującą grafikę:
output_shj98l.gif

inferno8
Kto by pomyślał, że tak prosta jednostka może wyglądać tak fenomenalnie Grin I niech to będzie wskazówką dla przyszłych twórców - czasem nie warto kombinować Wink

Jak dla mnie jednostka roku Grin

szpiczek
Macie może pomysły na dalszy (dalsze) poziomy? Kontynuować Bukę?
Główną ideą tej jednostki jest to, aby z takiego słodkiego, małego Śniegucha, wykluł się straszny śniegowy potwór. Liczę na wasze pomysły.

Deidara
Hmm... Na trzecim poziomie mógłby być sporo większy, mieć białe futro i taki olbrzymi, odstający nos, jak nosacze Grin
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 2.70
10,882,171 unikalne wizyty