Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Pracownia Graficzna
Jarom
może trochę to ożywię
Przyda ci się nekromanta do pomocy

Ten wiking (tak został nazwany plik) jest chodzącą anomalią. Jego broń jest dziwna, niby to młotek z kolcem ale jak to ma działać... Oczy są za nisko, głowa jest dziwnie osadzona, ubiór tego po lewej kłuje w oczy.

O ile do maga wysysającego energię graficznie nie mam jak się przyczepić, o tyle twarz wojowniczki żywiołów nie wygląda na kobiecą, a końcówka miecza tego potwora zlewa się z jego nogą. Tak poza tym cała trójka wygląda całkiem nieźle.

Maksiu
Dzień dobry wieczór Pfft

Rzadko tutaj wchodzę ostatnio, nawet bardzo rzadko. Więc jak zawsze kiedy wpadam na chwilkę - prezentuję nową, dzisiejszą jednostkę.

@Jarom: Broń wikinga celowo jest niecodzienna, bo nudno jest zatrzymywać się na tych samych, realnych, rodzajach broni. Oczy faktycznie powinny być wyżej, mimo że to krasnolud. Ten po lewej niema ubioru Wink
Wojowniczkę jeszcze przerobię.

EDYCJA:
A z okazji Wielkanocy przedstawiam wam zrobionego na szybko Wkurzonego Kroolika. Jest to obrońca wyspy wielkanocnej i razem z wybuchającym jajkiem karze niegrzeczne dzieci Grin Grin Grin
Co sądzicie?
Maksiu dodał/a następującą grafiki:
wojownik-a.png wielkanocny-kroolik-a_1.png

Edytowane przez Maksiu dnia 04-04-2018 14:02
"Dragon Blade wcale nie opuścił forum. [...] To że z kilkoma osobami ma na pieńku, w tym między innymi ze mną, nie oznacza, że się tutaj nie liczy. Udowadniał to nie raz robiąc też dobre rzeczy i nie mowa tu wyłącznie o jego umiejętnościach graficznych." - Sulik
Moja pracownia:http://www.wesnot...post_28706

Deidara
Bardzo mi się podoba! Przypomina mi jedną postać z gry bądź kreskówki, ale teraz jej sobie już na pewno nie przypomnę... Niemniej, jednostka bardzo w klimacie i bardzo w porządku.
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

Maksiu
Starałem się właśnie go zrobić takiego klimatycznego Grin

A teraz pierwszopoziomowy żołdak Armii Cesarskiej, dodam jeszcze awanse:

EDYCJA:
Dzisiaj znalazłem chwilke więc przedstawiam drugi poziom szlachcica Grin Oraz chcę zakomunikować że w związku z nadchodzącymi wakacjami, będę miał więcej wolnego czasu który między innymi wykorzystam na systematyczne rysowanie Wink
[grafika poniżej]
Maksiu dodał/a następującą grafikę:
ai-002.png

Edytowane przez Maksiu dnia 21-06-2018 11:11
"Dragon Blade wcale nie opuścił forum. [...] To że z kilkoma osobami ma na pieńku, w tym między innymi ze mną, nie oznacza, że się tutaj nie liczy. Udowadniał to nie raz robiąc też dobre rzeczy i nie mowa tu wyłącznie o jego umiejętnościach graficznych." - Sulik

Jarom
Naramiennik na ręce z mieczem wygląda na przekrzywiony w stronę obserwatora i nie ma odpowiednika na drugiej ręce. Dodatkowo mocno wyróżnia się od reszty ubioru, przez co wygląda jak umieszczony tam na siłę. Poza tym jest raczej ok, ale jakoś mnie nie zachwyca i coś mi w nim nie pasuje (nie przejmuj się tym za bardzo).

Maksiu
To wykrzywienie to wina cieniowania i tego że dawno nie cieniowałem nic :/ Odpowiednika mieć nie musi, bo to jest naramiennik który przytrzymuje płaszcz. Trochę go przerobiłem, mam nadzieję że teraz bardziej pasuje. No i nie przejmuje się krytyką, ponieważ wiem już bardzo dobrze że jesteś mega wymagający Wink dzięki Jarom za komentarz.
Maksiu dodał/a następującą grafiki:
ai-002_1.png ai-001b.png

Piko
Cieniowanie jest w porządku, ale myślę że jego umiejscowienie niekoniecznie. Moje zdolności graficzne są bardzo zardzewiałe, ale spróbowałem przenieść część naramiennika poza kadr, aby zwizualizować o co chodzi.

i.imgur.com/ZaFM0Vl.png

A jeśli w wakacje wrócisz do regularnego rysowania grafik BfW, to dla mnie jest to świetna wiadomość! Grin Ostatnio brakuje nam dobrych grafików na stronie.

Maksiu
No rozumiem rozumiem o co chodzi Wink ładnie Ci to nawet wyszło, no ale żeby ostateczna wersja była moja, musiałem jeszcze to edytować, kilka poprawek ręki i naramiennika:
Grafika niedostępna
Ostatnio brakuje nam dobrych grafików na stronie

To kiedykolwiek nie brakowało? Grin Grin
No wracam wracam, tylko mam nadzieję że będą się pojawiały jakieś komentarze, bo cisza jest strasznie demotywująca :/

EDIT:
No i zrobiony trzeci poziom szlacheskiego wojaka, mi osobiście się podoba i jestem z niego dumny Pfft Zachęcam do oceniania i komentowania (to motywuje Wink)
Grafika niedostępna
Grafika niedostępna

EDYCJA 1:
Hmmm faktycznie miecz może dawać taki efekt :/ naniosłem lekkie poprawki:
Grafika niedostępna

EDYCJA 2:
No i dorobiony alternatywny awans - tancerz ostrzy Wink
Grafika niedostępna
Więc całe drzewko tak się prezentuje:
Grafika niedostępna
Edytowane przez Maksiu dnia 23-07-2021 15:41

Piko
Jest świetny. Wink Ale przyznam się, że za pierwszym spojrzeniem nie kapnąłem się że trzyma miecz - i zastanawiałem się czemu przerzucił się na pazury Wolverina. Grin Myślę że jakbyś nieco zmienił to żłobienie na środku miecza, to byłoby bardziej klarowne. Smile

Jarom
3 lvl przemienił się w ludzkiego golema, ale ok, bo skupię się na alternatywnym awansie. Przede wszystkim, dual wielding ze zbyt krótkimi mieczami kiepsko się sprawdza. Większość twórców jednostek o nazwie "tancerz ostrzy" dobrze o tym wiedziała. Dwa sztylety to broń zabójców i używa się jej zupełnie inaczej niż miecza. Dlatego ten awans nie bardzo ma sens. Maska na twarz zlewa mu się z... szalikiem/opończą/naramiennikiem cokolwiek to jest, a dłoń z gardą.

Maksiu
Nie wiem zbytnio Jarom o co chodzi z przemianą trzeciego poziomu w ludzkiego golema, bo proporcje do innych trzecich poziomów z podstawki, ma niemal idealne:
Grafika niedostępna
To nie są sztylety Grin Grin i to nie jest zabójca. To jest wojownik który zrezygnował z tarczy na rzecz drugiego miecza i tyle, wywija teraz mieczami i wygląda to jak taniec - stąd nazwa. Nie miał mieć żadnej maski, to miała być broda - już poprawiłem:
Grafika niedostępna
Edytowane przez Maksiu dnia 23-07-2021 15:42

Piko
Oj tam... Z tym sprawdzaniem się w walce to trochę jak z piruetami w Wiedźminie - nawet twórcy przyznali, że w rzeczywistości nie mają sensu, ale wygląda to dobrze więc zostawili. Wink Tak samo myślę o wymyślnych broniach w grach.

A proporcje jednostki są w porządku. Jeżeli miałbyś się czegoś doczepić, to najwyżej tego, że są zbyt szablonowe.

Maksiu
Jakieś trzy lata temu, kiedy pracowałem nad TRotOS'em stworzyłem taką postać jak gnom. Postanowiłem dzisiaj wrócić do tego i trochę nim pobawić, a żeby jednostka nie była "szablonowa" zrobiłem go dość nietypowo. Jest to chyba najmniejsza jednostka jaką robiłem, a mimo to postarałem się dodać trochę szczegółów.
Gnom w koszulinie z kolczugi, walczący kawałkiem znalezionego zardzewiałego żelastwa. Wink
Grafika niedostępna
Grafika niedostępna
Ja w tym widzę również jak z czasem udoskonalały się moje zdolności Pfft

No wiem że takie rzeczy Piko nie są wykorzystywane w realu, ale nie chcę trzymać się żelaznych praw fizyki. Wolę trochę pofantazjować dla efektu bo to tylko gra Wink i to gra w której występuje dużo bardzo rzeczy które nie istnieją Pfft A szablonowość moich jednostek hmmm... ciężko jest coś robić w stylu wesnoth co by nie było szablonowe Wink

Edycja 1:
Porównałem sobie gnoma z golemem (to chyba największa jednostka jaką zrobiłem) Pfft Pfft
Grafika niedostępna

EDYCJA 2:
Koluczga przypominała bardziej letnią koszulkę, więc ją trochę poprawiłem. No i zrobiłem kilka wersji gnoma, -w samych gatkach, -z rondelkiem na głowie, -w jakieś opończy.
Zastanawiam się też czy nie pokminić jeszcze czegoś z jego "bronią"
Grafika niedostępna
Oczywiście to cały czas jest pierwszy poziom Pfft

Jarom
Rondelek mnie wbił w ziemię, tym bardziej, że nie ma szans się na tym gnomie utrzymać. On się tak celowo śmieje? Poza tym ok.

Piko
Z rysowaniem nieszablonowych jednostek w Wesnoth niesamowicie dobrze poradził sobie Inferno, mainlinowe postacie są bardzo dobrze wykonane ale mi osobiście szczęka opada raczej przy tych z EoMy. Wink

Gnomek wygląda ciekawie, proponuję umieścić wszystkie jego warianty na tle z Wesnoth i zobaczyć jak to będzie wyglądać. Zielony gnom stojący na trawie może stracić trochę na klarowności.

Z całej piątki chyba najbardziej mi się podoba ten w dolnym prawym rogu, rondel zostawiłbym gnomim dowódcom wyższego stopnia. Grin Ale ten sztylecik to wygląda trochę nie na miejscu, bo sprawiają wrażenie takich które nie zdołałyby nikogo skrzywdzić. Osobiście dałbym tym jednostkom zdolność telepatii i telekinezy, ale to tylko moja bujna wyobraźnia. Grin

Maksiu
Inferno ma inny zupełnie styl niż ja Wink myślę że niedługo na spokojnie ogarnę to żeby moje grafiki (przynajmniej w części) były nieszablonowe.

Umieściłem go na tle w grze. Jeśli będzie się zlewać z tłem to dobrze, bo to jest jednostka tak mała że ma prawie wszędzie zasadzkę. Nie potrzebuje też zbytnio dużej broni, bo:
1. Gnom walczy tym co znajdzie - to są wredne stworki (więc tak Jarom, celowo są uśmiechnięte Wink ). Nie zajmują się wyrobem własnych broni - no przynajmniej na pierwszym poziomie kiedy jeszcze żyje sobie dziki gnomek w lasach.
2. Gnom nie ma za dużo siły żeby nosić jakąś specjalną wielką broń (udało mi się zrobić je mniejsze od goblinów).
3. Gnomy mają atak magiczny "Gniew chochlików" - to im starcza do obrony.

Mi też ten w opończy najbardziej przypadł do gustu, więc go chyba zrobię jako podstawkę, a na trzecim poziomie będzie mieć rondelek Pfft
Grafika niedostępna

EDIT:
Kolejna jednostka z Trotosu odrestaurowana, tym razem to faun:
Grafika niedostępna
No i przerobiony gnom, na gnoma maga:
Grafika niedostępna
Dołączam też jak to będzie w całości wyglądało - po lewej są stare, w środku odrestaurowane a po prawej jednostki którym te odpowiadają z defa (tak żeby balans ułatwić).
Grafika niedostępna

Piko
Bardzo podoba mi się jego koncept. Na alternatywnym awansie może dostać łuk kupidyna i opcję zauroczenia wrogów na jedną turę. Grin

Jeśli chodzi o wykonanie, to także jest świetne. Poza jednym elementem.

Amputuj mu tę fasolkę i wymień na prawdziwe ramię. Wink

Maksiu
Nie myślałem jeszcze o jego awansach, ale podoba mi się pomysł kupidyna Wink
Jak mi napiszesz taką zdolność to go na pewno zrobię Grin Grin
Wiedziałem że do barku można się przyczepić Pfft no ale idealne grafiki są cukierkowe więc trochę uszczerbków robię celowo, jednak tutaj faktycznie źle to wygląda, przerobiłem:
Grafika niedostępna
lepiej?

EDIT 1
Hej, hej kolejna odrestaurowana moja stara grafika - tym razem minotaur. Według mnie dobrze się prezentuje, nieodpowiada mi tylko to że ma ciemne kolory, ale jest chaotyczny więc zaakceptowałem tą paletę barw. A jakie jest wasze zdanie?
Grafika niedostępna
Grafika niedostępna
Porównanie do dwóch poprzednich wersji wykonanych przezemnie jakeś 2/3 lata temu:
Grafika niedostępna
A tu łączne porównanie:
Grafika niedostępna
Edit 2

Dzisiejszy, zrobiony na szybko drugi poziom gnoma - efekt schematyczny, ale mi się podoba Pfft
Grafika niedostępna
Dla wyjaśnienia: Gnomy które postanawiają iść ścieżką czystej białej magii światła. Poświęcają swoje oczy, aby ten "niepotrzebny" zmysł nie przeszkadzał im w zdobywaniu wiedzy i świętości.

EDIT 3

Hejo, przedstawiam kolejne prace nad gnomem - tym razem alternatywny awans na "gnoma pogrmoce smoków", zostały tylko dwa awanse tego bez oczu i cała jednostka będzie gotowa Pfft
Grafika niedostępna

EDIT 4

Hej,
Zna ktoś jakiś hosting grafik który nie jest czasowy? Bo zauważyłem że mi photobucket się wysypał (albo przynajmniej na komputerze bo na telefonie widzę normalnie grafiki), tylko chodzi mi o taki który jest naprawdę stały po założeniu konta. Dziękuję z góry za pomoc Pfft

Maksiu
Edytowane przez Maksiu dnia 12-11-2019 21:03

Jarom
Imgur
https://imgur.com/
Póki co nigdy nie miałem żadnych problemów, podobno ma takie powiązania, że jeszcze długo powinien istnieć.

Maksiu
Dzięki Jarom, zapomniałem o tej stronie Pfft
Test czy działa: imgur.com/yiP5ioa.png

EDYCJA:

Hej, od jakiegoś czasu ogarnia mnie chęć powrotu do rysowania, dzisiaj znalazłem chwilkę i udało mi się Pfft
Przedstawiam srebrnego maga:
i.imgur.com/8rn6Ca1.png
Dlaczego ta grafika? Za każdym razem jak grałem w Wesnoth nie pasowała mi ta grafika, postać ni to srebrna, ni to szara i w słaby sposób zanimowana. Chce popróbować czegoś z animacjami mojej wersji i wrzucić ją na .org w celu zmiany, ale zanim to nastąpi, przyda mi się opinia wasza apropo tego co by można zmienić aby grafika wyglądała lepiej.
Wrzuciłem też dla porównania starą wersję, a z moich trzech możliwości kolorów ta po prawej wydaje mi się najbardziej "srebrna" i to ją bym edytował dalej, chyba że waszym zdaniem inna lepiej nadaje się do roli teleportującego się maga.

Dodatkowo w związku z tym że moje grafiki wrzucone tu z photobucketa, się wywaliły - zrobię paczuszkę grafik które publikowane były do tej pory, albo zedytuje posty Wink

Edycja:
Dodatkowo ostatnio sobie grałem w Paladins - i spodobała mi się jedna postać szczególnie, gnom w robocie - tank. Ponieważ pasuje do moich ostatnich tutaj dzieł tematycznie, spróbowałem go przelać koncepcję tej postaci na standardy wesnoth i... chyba się udało, mi się podoba, ale jestem gotowy coś poprawić. Będzie to alternatywny trzeci awans gnoma maga (mag inżynier), jednostka powolna ale z dobrym atakiem dystansowym (ogień i kłująca), bez ataku bezpośredniego, nadrabia dużą ilością hp.

Pozdrowionka
P.Maks
Maksiu dodał/a następującą grafikę:
_45gnomethprev.png

Edytowane przez Maksiu dnia 27-11-2019 18:10

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.72
10,886,187 unikalne wizyty