Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Rozwój strony - sugestie i pomysły.
Jarom
Nowa propozycja: autoodświeżanie. Domyślnie wyłączone; prosty skrypt sprawdzający, czy w aktualnie przeglądanym temacie pojawiły się nowe posty, jeżeli tak, wyrzuca komunikat "W temacie pojawiły się nowe posty. Odświeżyć stronę?""Odśwież""Nie odświeżaj""Przypomnij później""(checkbox)Dezaktywuj autoodświeżanie"

EDIT
Dodać RSS do newsów i wybranych działów forum. To chyba będzie nieco trudniejsze, ale też do zrobienia.

Maksiu
Mogło by być tak jak jest na większości forów, okienko w którym się pokazuje kiedy i ilu było najwięcej użytkowników.
"Dragon Blade wcale nie opuścił forum. [...] To że z kilkoma osobami ma na pieńku, w tym między innymi ze mną, nie oznacza, że się tutaj nie liczy. Udowadniał to nie raz robiąc też dobre rzeczy i nie mowa tu wyłącznie o jego umiejętnościach graficznych." - Sulik
Moja pracownia:http://www.wesnot...post_28706

inferno8
Dużo można zrobić na stronie, ale od kiedy Werian nie ma czasu zająć się nią, niewiele się zmieni w najbliższym czasie. Nie tak dawno planowałem z nim port strony na platformę Joomla. Dzięki temu zyskalibyśmy wiele nowych możliwości, ale na to też się nie zapowiada. Może coś się zmieni, gdy Wesnoth wejdzie na Steam i pojawi się masa nowych użytkowników. Oby.

Maksiu
Co daje Jooml? I kiedy wesnoth wchodzi na steam?
"Dragon Blade wcale nie opuścił forum. [...] To że z kilkoma osobami ma na pieńku, w tym między innymi ze mną, nie oznacza, że się tutaj nie liczy. Udowadniał to nie raz robiąc też dobre rzeczy i nie mowa tu wyłącznie o jego umiejętnościach graficznych." - Sulik
Moja pracownia:http://www.wesnot...post_28706

inferno8
Joooma to taki specjalny system, który zarządza treścią stron www. Dzięki niemu moglibyśmy mieć rozbudowaną funkcjonalność, łatwo byłoby dodawać artykuły a przede wszystkim administratorzy mieliby więcej możliwości.

Wesnoth wchodzi na Steam w I kwartale 2017 roku.

Jarom
Ankiety z możliwością zaznaczenia więcej niż 1 opcji (checkboxy).

Deidara
Witam wszystkich,

Od dłuższego czasu noszę tytuł Karczmarza, a co za tym idzie- moderuję dział Karczmy, dawnego Hyde Parku. Mamy tam trzy strony tematów, z których większość już raczej nie ożyje. Co wy na to, by odkurzyć niektóre z nich, a wyzbyć się niepotrzebnych?

Pozostawione zostałyby tematy uniwersalne, które można wskrzeszać do woli, gdyż traktują o kulturze, grach, pewnych stałych elementarz bądź wnoszą coś ciekawego. Tematy, które bym usunął podaję poniżej.

* O Wszystkim i o Niczym
* Problem (tutaj zamiast usuwania tematu zalecałbym bardziej zmianę jego nazwy, gdyż obecnie kojarzy się z czymś pokroju "halo, dodatek mi nie działa")
* Pokaż swój pulpit
* Cube 2 : Sauerbraten
* Szalejący pecet
* Który system lepszy?
* Test polityczny (sam temat ciekawy, jednak link z owym testem odsyła teraz do noclegowni w górach)
* Kult Elfów Tolkiena
* 20 faktów o nas samych (to musi zniknąć koniecznie!)
* Offtopowy warsztat malarski Sulika
* Miejsce zamieszkania
* Nasze imiona
* Horror Theme (poszło do artykułów)
* Program do nagrywania
* DOTA 2 vs. LoL
* Enidust
* Rpg
* Wasze nicki
* Nasze Nazwiska
* Postacie filmowe - ranking
* Warhammer WFRP
* Serwer Minecraft
* Nowa książka Tolkiena!
* vPopulus
* Ruch Poparcia Palikota - nasze opinie i prognozy
* Idź, zagłosuj!
* Elradia
* eRepublik - zacznij wszystko od nowa!
* Kosmiczna Zdrada
* Cenzura

Dużo tego. Sam lubię minimalizm, więc wolę, gdy tematów jest mniej, ale wszystkie są w jakiś sposób żywe i można zabrać w nich głos, niźli odkopywać trupa z trzeciej strony, by zauważyć, że ostatni post napisano siedem lat temu.

Gdybyście uważali, że jakieś tematy trzeba zostawić, coś zmienić bądź macie odmienną opinię niż moja, to zapraszam do dyskusji. Nie chcę jednak czekać z tym wiecznie: jeśli przez jakiś tydzień nie będzie odzewu, uznam wówczas, że wszyscy ten pomysł popierają i usunę tematy.

Na koniec proponuję też nową ankietę na stronę:

Jak oceniasz najnowszą odsłonę EEaW oznaczoną numerkiem 1.10?
1. Świetna! Wszystko mi się podoba!
2. Jest lepiej niż było, jednak wciąż można coś poprawić.
3. Poprzednia wersja była lepsza.
4. Dno! Nawet tego nie pobiorę!
5. Nie znam jeszcze EEaW.

Edit.: Oczywiście tematów z Karczmy nie trzeba usuwać. Można je równie dobrze przenieść do Śmietnika.
Edytowane przez Deidara dnia 07-08-2017 22:28
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

inferno8
Jak dla mnie to można te tematy przenieść do śmietnika. W razie czego będzie można je wskrzesić, gdy ktoś będzie nalegał i dobrze to uzasadni.

Co do ankiety, to rozważymy, dzięki za pomysł Wink

Deidara
Proponuję, by uaktualnić zakładkę Ściągnij w górnym panelu strony. Rozumiem przez to nie tylko wzbogacenie jej o nowe wersje Wesnoth, ale także dodanie linków do dodatków, które nasi użytkownicy stworzyli bądź tworzą (Age, Ucieczka Marbusa, Forgotten Legends). Ludzie odwiedzający stronę pierwszy raz i niezaznajomieni z Wesnoth jakoś szczególnie, nie skupiają się na przeglądaniu forum, a szukaniu polskich dodatków do gry (niekoniecznie z Serwisu Dodatków). Przynajmniej ja tak robiłem z HoMaM III i IV. W każdym razie: dodanie tam takich linków byłoby znacznie bardziej intuicyjne. Pokusiłbym się też o wrzucenie tam odnośników bądź linków do tych dodatków, które już figurują na Oficjalnej Liście Dodatków i można je pobrać bezpośrednio z gry, ale z jakiegoś powodu gracze mają trudności z dostępem do nich. Takie A New Order na przykład - nigdy nie dowiedziałbym się o jego istnieniu, gdyby twórcy nie pojawili się na stronie i nie zaprezentowali nam swojego dzieła.
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.11
10,821,907 unikalne wizyty