Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Pracownia Graficzna
Jarom
Ten miecz jakoś dziwnie jest ułożony, zresztą ten na plecach też IMO za bardzo wystaje.

Maksiu
Pierwsza wersja kolorowa:
imgur.com/stjrjdu.png
To jest wersja beta, planuję jeszcze ją dopieścić.
Z ciekawostek - narysowałem to nie patrząc na żadną grafikę, tylko Geralta, a więc całe cieniowanie poza głową jest w pełni moje - widzę w tym rozwój moich umiejętności Grin
"Dragon Blade wcale nie opuścił forum. [...] To że z kilkoma osobami ma na pieńku, w tym między innymi ze mną, nie oznacza, że się tutaj nie liczy. Udowadniał to nie raz robiąc też dobre rzeczy i nie mowa tu wyłącznie o jego umiejętnościach graficznych." - Sulik
Moja pracownia:http://www.wesnot...post_28706

Jarom
Prawa ręka (jego prawa) jakoś dziwnie się układa, lewa lepiej, ale sposób w jaki chwyta miecz jest nienaturalny.

Deidara
Ogólnie bardzo mi się podoba kolorystyka. Świetnie dobierasz do siebie jasne i ciemne piksele. Jarom ma rację z tymi dłońmi, dodałbym do zestawu jeszcze jego stopę po lewej. No i nie można ukryć, że jednostka jest trochę za duża, jak na standardy Wesnoth.
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

Maksiu
Wersja zmniejszona i trochę zmieniona, podczas wykonywania znaku igni:
imgur.com/3wId5TC.png
Oraz wersja z rozpoczętym strzałem ognia:
imgur.com/2v1Oidp.png
Jeszcze delikatne zmiany, kolorystyka, miecz i drobne szczegóły:
imgur.com/7JEybKW.png
Edytowane przez Maksiu dnia 06-01-2020 23:56
"Dragon Blade wcale nie opuścił forum. [...] To że z kilkoma osobami ma na pieńku, w tym między innymi ze mną, nie oznacza, że się tutaj nie liczy. Udowadniał to nie raz robiąc też dobre rzeczy i nie mowa tu wyłącznie o jego umiejętnościach graficznych." - Sulik

Jarom
Zmieniłbym trochę cieniowanie lub ułożenie palców, ale ogólnie jest nieźle. Gdy pojawia się ogień to już właściwie nie widać problemu.

AxeFighter
Maksiu jak zwykle prezentuje wysoki poziom swoim pixel artem. Moim zdaniem taki Geralt idealnie by pasował jako trzeciopoziomowy dowódca w kampanii/scenariuszu?
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Maksiu
Hejka, tak mnie wena natchnęła i machnąłem nową graficzkę:
i.imgur.com/kJvgPrY.png
Generalnie od paru miesięcy anime sobie oglądam i się zastanawiałem jakby wyglądała postać z wesnoth w stylu takiego właśnie animaka (jak niegdyś było w kampanii "Następca Tronu"Wink.
Noooms paletę starą użyłem ale planuję (o ile będę rysował) używać 3/4 kolorów maksymalnie. No i jest to moja pierwsza grafika od bardzo dawna Grin
Z chęcią poczytam opinie i komentarze (jeśli wgl ktoś się jeszcze loguje).

Pozdrawiam cieplutko
.M
Edytowane przez Maksiu dnia 24-09-2020 00:58

Jarom
Nie rozumiem do końca kogo ma przedstawiać, jest raczej pozbawiona szczegółów ale nie wygląda źle w swojej naturalnej wielkości. W powiększeniu natomiast ujawnia się dość brzydka rozpikselizowana twarz oraz dziwny sztylet.

Maksiu
Hej, są wakacje - jestem i ja. Hejnewar mnie ściągnął z otchłani życia kilka dni temu. No i tak się zastanawiałem czy umiem jeszcze rysować czy nie, bo naprawdę dawno tego nie robiłem, po kilku nieudanych próbach udało mi się wreszcie zrobić jakąś grafikę. Wiem że tu niewiele osób zagląda ale i tak wrzucam bo bez sensu żeby była u mnie na lapku tylko. Nie mam do końca pomysłu kto to jest, ale jestem całkiem zadowolony z koncepcji tej jednostki, chociaż nie jest to w pełni od zera rysowana grafika, zajęło mi to jakieś 30/40 minut. Co sądzicie? Pfft
imgur.com/SgCSa2K.png
.M
Edytowane przez Maksiu dnia 24-07-2021 23:52

inferno8
Ten kapelusz wydaje mi się znajomy Grin Jednostka wygląda rewelacyjnie. Ma bardzo dobrze ustawioną pozę. Świetnie Ci to wyszło Smile

Hejnewar
Dla mnie również super, zwłaszcza "żelazna wersja". Wink Wygląda na bardziej stonowaną i mniej "poduszkową" od "drewnianej". Co do grafiki to teraz rzuciło mi się trochę w oczy jak przedramię prawej ręki jest być może nieco za grube. Poza tym jak mówiłem naprawdę super i w grze raczej nikt by się do tego nie przyczepił. Pfft

Jarom
Pomijając ściekające z broni zielone gluty to całkiem nieźle, nie mam się do czego przyczepić. Chociaż... w powiększeniu jego ręka na zatrutej broni jakoś dziwnie leży. Chodzi o sam chwyt. Albo trzyma w niewłaściwą stronę albo broń sprawia wrażenie że jest w inną stronę niż powinna.

Maksiu
@inferno8 - kapelusz faktycznie znajomy, według mnie tamta Twoja jednostka z tym kapeluszem (nie pamiętam kto to był), była jedną z lepszych i najciekawszych postaci w TLU. Dzięki za komentarz, wsparcie i motywacje Grin

@Hejnewar - nie wiem co to znaczy "poduszkowa" grafika, ale poprawiłem rękę, która faktycznie była albo nienaturalnie napakowana, albo w jakimś długim i szerokim rękawie, który by przeszkadzał w ruchach. Efekt prezentuje się poniżej.

@Jarom - Gluty hah, to miała być trucizna jakaś albo coś w ten deseń, zmieniłem trochę układ ręki na rękojeści, jest lepiej?

imgur.com/HGO6RLg.png

Dzięki ogólnie za komentarze, że pomimo iż aktywność tutaj jest mała mogę na was liczyć, to mnie zawsze motywowało i motywuje. Z chęcią uwagi jakieś jeszcze przyjmę.

Prezentuję jeszcze jedną grafikę, zrobiłem ją bardziej jako przypomnienie możliwości pixeli niż jako jednostkę walczącą, albo grafikę do czegoś, nie będę jej też nigdzie indziej publikował. Niemniej jestem ciekawy waszych opinii o koncepcji bardziej niż o wykonaniu (w wykonaniu nie jestem jakoś mocno z siebie zadowolony). Jest to taki zmechanizowany żołnierz, może trochę Cyberpunkowy, trochę wesnothowy... sam byłem ciekaw co mi wyjdzie Grin Grin
imgur.com/ZOOWQ0G.png

Życzę udanego dzionka
.M

Hejnewar
Poduszkowa grafika jest wtedy kiedy najjaśniejsze piksele występują na całej grafice zamiast występować tylko w punktach które rzeczywiście powinny być najjaśniejsze, bądź też najjaśniejszy kolor jest głównym używanym kolorem. Przynajmniej tak to zrozumiałem jak mi to Yumi kiedyś tłumaczyła.

Co do drugiej grafiki to te nogi kogoś mi przypominają Pfft Nie wiem co to za broń, bardziej wygląda na instrument. Generalnie bardzo spoko tylko trochę przycienki jak na tak masywną rzecz. Wink

Maksiu
Hmm pierwszy raz się z takim określeniem zetknąłem, ale rozumiem o co chodzi. Ja staram się dawać jak najmniej jasnych pixeli, a gdzie nie trzeba to w ogóle.
To miał być taki duży karabin, jak nie widać to nie szkodzi bo i tak nie będę przerabiał Grin Grin

Natomiast, udało mi się zrobić jeszcze jedną dzisiaj grafikę. Koncept był taki że chciałem poeksperymentować na różnych stylach i poprzypominać sobie kilka tricków wizualnych, w trakcie tworzenia przyszedł mi pomysł, no i jestem szczerze zadowolony z efektu. Czas pracy to jakieś 1,5h no i jest to w większości rysowane. Jest to potwór "pasożyt" który zjada od środka swojego nosiciela i przejmuje jego ciało, dlatego jest w zbroi.
imgur.com/XQaE9Xw.png
Co sądzicie?

Hejnewar
Może dlatego że bezpośrednio spolszczyłem jego nazwę się z tym spotykasz pierwszy raz. Pfft

Jeżeli chodzi o grafikę to jest najlepsza so far. Demoniczny smok pasożyt w pancerzu człowieka zdecydowanie 10/10. Patataj

Maksiu
Zapomniałem dodać mu cień Pfft
imgur.com/TWIr6z2.png

I zrobiłem jeszcze jednostkę z której potencjalnie w jakieś kampanii czy coś mógłby on powstać, z tego rycerzyka nie jestem akurat jakoś mocno zadowolony. Zrobiłem go tylko pod fabułę tak jakby. Jakby ktoś chciał ich użyć to można Grin Grin

imgur.com/J59NBXB.png

Pozdrowionka
.M

Hejnewar
To już wiemy kto miał niefart stać się tym pasożytem. Grin

Jarom
Chwyt na broni u gościa który wyczyścił swój miecz z glutów znacznie się poprawił. Dobra robota. Ale robot już nie. To skrzyżowanie bobra-cyborga w hełmie Brodie z automatonem ze Skyrima i cieńkimi nogami metalowego jaszczura jest totalnie niezbalansowane i wygląda jak niefortunny zlepek różnych koncepcji. Potwór pasożyt jest interesujący. Rozumiem że ta niewyraźna rurka koło (jego) lewej nogi to ma być ogon. Nie rozumiem tylko czemu ma oko na zbroi na nodze, ale ok. Rycerz w tym hełmie raczej wiele nie zobaczy, ale do szarżowania pieszo na wroga chyba się nada.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 2.46
10,819,835 unikalne wizyty