Dopóki jakaś dziwnie nieznana mi wcześniej nieśmiałość(?) blokuje mi dostęp do folderów na kompie- doputy wciąż ,,dyplomatyczne zastanawiam sie,, , a prościej na takie rzeczy potrzebuję chwili spontanu, magicznego hasła: a co mi tam a nie zastanawiania.. Druid mówisz ze oglądalność na galerii skoczyła? Cóż, cieszę sie, że mieliście okazję przypomnieć sobie, że społeczność Wesnoth to ludzie (niczego sobie ) Spokojnie Druid, to tylko kwestia czasu. Ba zastanawiam się( ) żeby któregoś pięknego dnia pojawił się jakiś link na stronie z pozdrowieniami i nie był to jakiś shit z youtubera... cdn.. Wracając do tematu turnieju- wiem że pokażesz klase, nie chcę w sumie wiedzieć co tam Św.Mikołaj w worku ma (od początku nie o to mi chodziło) Dlaczego koszulka? Odp:miło by było jakby znowu ktoś ktokolwiek to będzie mógł poczuć sie i napisać podobnie jak Caritas pare lat temu... Druid życzę tobie udanych przygotowań i zakupów ( ) Pozdro.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/medale600.jpg[/img] is not a valid Image.
Magia turniejów rankingowych zaczynana budzić się do życia. Kto czuje jej zew, niech będzie czujny ?
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji )
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/it-2017ver3.jpg[/img] is not a valid Image.
RULES:
PART I – general rules
1. Every participant of the tournament is obligated to play fair.
2. We play on:
- Stable version of BfW, with numbers 1.12.x
- default era (random only)
- official server (if technical problems appear, players can decide how they will finish the match)
2.1 We play with 360 sec timer (initial: 360/ bonus: 360/ reservoir: 300/ action : depending on players – if both players agree to play with diffrent settings, they are obligated to inform about that on game chat, when the game is started. If player did not mention it, the match may not be accepted.
3. After match the winner is obliged to report the game on forum of the tournament, by giving a link to the replay or directly from here http://replay.wesnoth.org/1.12/ - so it will be possible to download it. Report must include: nicknames of players, who is the winner, which group or which phase is it.
4. The tournament is valid Central European Time (UTC + 1) – registration, terms of games .
5. Title of the game played on lobby must include name of the site: wesnoth.com.pl with annotation – tournament (example: Tournament – wesnoth.com.pl – Group A)
6. If one of players disconnects, the second one has to save the game and wait for his opponent at least for 10 minutes. If our opponent doesn't get back we keep our saved game and finish the game later. If the game would not be finished in primary term, the player who get dc loses the game. Obviously, the fact that one of competitors had dc must be mentioned on forum. Unusual situation would be considered individually.
PART II – group phase
7. Players who would like to participate:
- will be divided into two groups – A and B
- will play on random maps.
In groups we play with everybody one on one. From both groups 4 players with the highest amount of points advance to the play-off phase. If in the end of the group phase players have equal numer of points, result of a direct match between them decides about their standings. When this solution does not settle who is supposed to advance ( example: three players have equal number of points and direct matches do not allow to decide who is supposed to get higher rank) decides the amount of points in the Polish Ladder. Link: http://www.rankin...nking.html
7.1 Player, who has not played at least one game in the first week of the tournament will be disqualified.
8. Group phase – scores:
a ) Scores in the primary term (terms of the games agreed between players):
- 3 points for win
- 1 point for lose
b ) Scores in the addtional term ( terms of the games designated by organiser):
- same as in 8a
- matches not played in designated time will be treated as w/o. In such a situation – 3 points for player who showed up, and minus 1 point for player who was absent. Awaiting time for players to show up for additonal term game is 10 minutes, starting from scheduled time. Attention: w/o will not be treated as a ranked games, but only as tournament games.
Organiser or person assigned to this, will oversee the game. Information about that will be included on the tournament forum.
PART III – quarter-finals, semi-finals, finals.
9. Quarterfinals, semi-finals and finals are played on the following maps: Sulla’s Ruins, Howling Ghost Badlands, Silverhead Crossing, Fallenstar Lake, Delta Sablestone – choosen alternatly between players. When the third match has to be played, map must be selected randomly.
9.1 Play-off pairs are created in the following way: A1-B4, B1-A4, A2-B3, B2-A3.
9.2 Juxtapositions in semi-finals are created by the organiser.
10. Quarter-finals, semi-finals and finals are played to 2 wins.
PART IV - terms.
11. Terms: - Registration phase lasts from today until 18:00 on 10 February 2017. (Around 20:00 a tabel of groups will be shown)
- Matches of the group phase should be played in the time interval from 11 February 2017 until 11 March 2017. Note competitors among themselves establish duels in the period until 3 March 2017. (Primary term). In the additional period (4-11 March 2017) time of the match is determined by the organiser. Not appearing in this period has the effect of negative points (see paragraph 8 of the Rules).
- The quarter-finals will be played in the time interval from 12 March 2017 until 2 April 2017 (Basic term: 12-30 March 2017. Additional term: 31 Maech - 2 April 2017.)
- The semi-finals will be played in the time interval from the date 3 April 2017 until 18 Arpril 2017. (Basic term to 3-16 April 2017. Additional term: 17-18 April 2017.)
- Final matches will be played from 19 April 2017 up to 30 April 2017.
12.Terms may be shortened if the tournament passes quickly. Explanation: In the first weeks the players decide the terms of the fights themselves. In the second week will be written out matches that have not been played yet. Still, you will be able to play and arrange among yourselves until the end of the primary term. Completed matches designated to additional term (third week) will be plotted after reporting a finished duel. Only unplayed fights will be scored as described above in paragraph 8b.
PART V - final information.
13. Breaking the rules may result in disqualification of the player. However it may only occur if the player has been warned before and the issue has been discussed on the forum.
14. Organiser of the tournament is allowed to modify all the rules dependand on situations. Information about that would be featured on forum.
15. Organiser has the rights to settle all doubts in the tournament and his decisions are ultimate.
16. Signing up for the tournament is explicit with acceptance of all above-mentioned rules.
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji )
Tak patrzę sobie na listę uczestników ( nieprzesadzone best of the best) i zadaję pytania: a gdzie ten co ,,nigdy więcej ladder z dziaduniem,,? Zaszalał i rodzina jemu się powiększyła czy jak? , no i w końcu gdzie sam dziadunio? Hmm, chyba dziadunio zadecydował sobie, że ze względu na swoje ostatnie ,,sukcesy,, w turniejach - jak już, to stanie sobie cicho na ,,końcu kolejki,, Trochę tego nie rozumiem , bo większego entuzjasty i napaleńca na jeden temat i pomysł świat Wesnoth jeszcze chyba nie widział..Paradoks ..To mój chyba już ostatni post w tym temacie. Dziękuję Tobie Druid za to że dzieliłeś się swoimi pomysłami, prosiłeś o opinie - a nie musiałeś tego robić.. i dlatego z taką lubością tutaj pisałem. Szacun Ps: widzę, że pucharek na org. robi furorę. Ech Ci ,,amatorzy mleka,, Edytowane przez craken1 dnia 01-02-2017 11:24
craken1 napisał(a):
... a gdzie ten co ,,nigdy więcej ladder z dziaduniem,,? ...
No na mnie też się trochę fochnoł, i stwierdził, że ze mną nie będzie grał jak będę miał własne zdanie na pewne tematy. Taki mały „vabank szantaż” zastosował. A, że ja lubię mieć swoje zdanie (mimo całego szacunku dla zadania innych), to niespecjalnie byłem podatny na jego sugestie (zwłaszcza że argumenty w mojej ocenie nie były przekonujące). Resztę sam sobie dopowiedz. Ale spoko u niego foch nie trwa długo, ostatnio to tylko 2 lata z małym okładem było, więc jestem dobrej myśli.
craken1 napisał(a):
...To mój chyba już ostatni post w tym temacie. ...
A Ty co za głupoty wypisujesz ? Lewą noga wstałeś czy co ? Jaki „ostatni w tym temacie” ? Przecież gdyby nie Twój wkład i jeszcze kilku innych osób (tutaj szczególne podziękowanie dla pe_ema ) to turniej, by był o wiele uboższy. Myślę jednak, że na większe podziękowania to jeszcze przyjdzie czas po jego zakończeniu.
Póki co potrzeba 2 chętnych do przetestowani dodatku turniejowego. Jacyś chętni ? Dodatek powstał dzięki zaangażowaniu niezawodnego pe_em - WIELKI SZACUN.
Nazwa dodatku: International Tournament: Polish Edition
Potrzebne testy przed turniejem. Dodatek jest już na serwerze do pobrania. Edytowane przez Druid dnia 01-02-2017 18:33
Dingo napisał:
Hmm. Nie no Druid Ja rozumiem zasługi Peema i doceniam. Jesteś tak zauroczony jego językiem angielskim, że zaraz tu pomnik będzie stał- też rozumiem. Ale dlaczego najpierw prosisz aby coś Tobie przetestować, w coś grać (dodatek), a potem to wywalasz do kosza zastepując kiczem - dojść do tego nie mogę. Szkoda, taki trochę policzek dla mnie. Twoja brocha, ale nie wszystkie mapy w tym sandboxsie były złe. Jestem ciekawy argumentacji. Powodzenia. Ps: Zawsze stałem po Twojej stronie i nie bierz tego do siebie tak za bardzo. ,,Foszek,, crakena to nie foszek Sordana - nie trwa 2 lata.. Edytowane przez craken1 dnia 07-02-2017 12:15
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.
O BOZIU, co za maruda. Nie sądziłem, że tak można ględzić, wypominając jednocześnie.
craken1 napisał(a):
... Jesteś tak zauroczony jego ...
Zazdrosny czy co ? Od razu wyjaśniam, że wolę rusałki, ale ręce precz od pe_ema, bo sporo pomaga i nie płacze, że tyle cennego czasu poświęca, a czasem za to po uszach dostaje (mimo, że to ja powinienem).
craken1 napisał(a):
... Ale dlaczego najpierw prosisz aby coś ...
Czy to podchwytliwe pytanie ? Spokojnie sam będę odpowiadał za "kiczowate" decyzje. Te wspaniałe to oczywiście, ogłaszam wszem i wobec, że to dzięki testom z "niedowartościowanym ?" crakenem. Aż mam wyrzuty sumienia, że ośmieliłem się prosić. Wydaje mi się, że testowanie właśnie po to jest, aby sobie jakieś zdanie wyrobić a, że inne niż Twoje. No to mnie zmartwiłeś.
craken1 napisał(a):
... taki trochę policzek dla mnie. Twoja brocha, ale nie wszystkie mapy w tym sandboxsie były złe. ...
Turniej to nie koncert życzeń, a jak przeczytasz dokładnie moją wypowiedź w sprawie map to może załapiesz o co mi chodzi.
craken1 napisał(a):
... ,,Foszek,, crakena to nie foszek Sordana - nie trwa 2 lata..
To ja już chyba wole "foszek" sordana. Proszę tylko nie pytaj dlaczego. Pomyśl.
Dingo napisał:
A prosiłem żebyś do siebie nic nie brał ..Dobra. Dla sprostowania: mam w poważaniu to czy jestem czy będę ,,doceniany,, ( docenieni i zauważeni powinni zostać Ci co przemykają gdzieś na stronie, a tak naprawdę harują dla gry, poświęcają o niebo więcej czasu na tworzenie-jak My gracze na granie .. Mnie gra i wyniki nagradzają wystarczająco) , 2-ta insynuacja z ,,rusałkami,, była Druid poniżej pasa , 3- ocena map nie jest Moim tylko subiektywnym zdaniem ( ad. jednej z tych map masz świeży głos od Caritasa ) Żeś powyrywał zdania z kontekstu, a całości nie zrozumiał ( czyt. intencji, które zawsze miałem dobre, mało razy dawałem temu dowód?! Pozdrawiam i życzę i ciągle trzymam kciuki.
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.
craken1 napisał(a):
A prosiłem żebyś do siebie nic nie brał ...
To też i nie wziąłem. Po prostu lubię jasne sytuacje i nie widzę powodów udawania kogoś kim nie jestem, czy akceptowania czegoś z czym się nie do końca zgadzam. Co do „pomagania”, wyjaśniam: w moim odczuciu, nie chce nie pomaga, chce to pomagam, ale wtedy nigdy nie wypominam w stylu „Ale dlaczego najpierw prosisz aby coś Tobie przetestować, w coś grać (dodatek), a potem to wywalasz do kosza zastępując kiczem”. Chyba to jest ta subtelna różnica w pojmowaniu Twoim i moim. Uważam, że każdy ma prawo mieć własne zdanie np. dla ciebie to „kicz”, ok Twoje zdanie, ale już to „taki policzek dla mnie” nie rozumiem. Policzek ? Bo co, bo ja nie mogę mieć własnego odmiennego zdania ? Hym, w moim przypadku to chyba nie przejdzie. Jak już tak „prostujemy” to po kolei
craken1 napisał(a):
... mam w poważaniu to czy jestem czy będę ,,doceniany,, ...
Pozwolisz, że nie będę sprawdzał gdzie, co Ty tam masz i będę się trzymał jedynie naszego „prostowania” związanego z wcześniejszymi wypowiedziami. W innym przypadku temat mógł by się nieco rozmyć.
craken1 napisał(a):
... Mnie gra i wyniki nagradzają wystarczająco) ...
No muszę przyznać, że po wcześniejszej wypowiedzi mi to gdzieś mogło umknąć.
craken1 napisał(a):
... 2-ta insynuacja z ,,rusałkami,, była Druid poniżej pasa ...
Sorrki, nie zawsze to co piszę jest odbierane tak jakby chciał. No cóż, każdy ocenia wedle swoich przeżyć. Dla mnie to był jasny i zabawny sposób przekazania pewnych informacji, ale skoro dla Ciebie to „poniżej pasa” – to przepraszam. Nie jestem doskonały
craken1 napisał(a):
... a całości nie zrozumiał ...
I jak widać nie dość inteligentny, żeby to zrozumieć. Wybacz.
craken1 napisał(a):
... 3- ocena map nie jest Moim tylko subiektywnym zdaniem ...
to już chyba próbowałem wyjaśnić jw. "każdy ma prawo mieć własne zdanie"
Wiem znowu powyrywane, ale cały kontekst powyżej więc w mojej ocenie nie do końca „powyrywane z kontekstu”, bo to ma miejsce gdy nie widzi się całości wypowiedzi (ale to tylko moje zdanie ). Lubię polemizować, jak pewnie zauważyłeś i z chęcią jeszcze coś powyjaśniam jak będzie taka potrzeba.
Również pozdrawiam i teraz już wiedząc co jest dla Ciebie nagrodą, życzę dobrych wyników w turnieju bo widzę zgłoszenie.
Dingo napisał:
Powoli przymierzam się do kolejnego turnieju i podobnie jak wcześniej proszę Was o opinię, co poprawić w
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/banery/baner-smoki-400.jpg[/img] is not a valid Image.
Tym razem na początek, pozwoliłem sobie zrobić coś więcej niż tylko napis. Mam też kilka pomysłów na pewne zmiany dotyczące tak „polubionej selekcji”, ale po kolei. Na początek banerek. Edytowane przez Druid dnia 29-09-2017 00:54
Dingo napisał:
Dzięki Jarom za opinię, może Sulik do czegoś się przyczepi, - wyjaśniam, ja lubię krytykę, która prowadzi do ulepszenia czegoś. Co do pytania
Jarom napisał(a):
..., ale dlaczego "dragon"? Ma to jakieś znaczenie, czy to tylko kolejna nazwa?
to tak i nie. Tzn. tak ma znaczenie dla osób, które będą musiały się do Smoczego Turnieju kwalifikować (a to będzie miało miejsce gdy zgłoszeń będzie więcej niż 20). Nie ma znaczenia dla tej elity która zostanie zakwalifikowana za dotychczasowy dorobek (na chwilę obecną są to gracze z TOP 10 z każdego ze znanych mi rankingów) . Dodam, że będzie się działo, a kwalifikacje będą smoczo - surwiwalowe.
Dingo napisał:
Motyw ze smokami fajny, ale szkoda, że tylko jeden banerek wrzuciłeś, przy kilku byłoby z czego wybierać (tak jak to było rok temu, choć i ten baner pewnie się zmieni znając życie ) i może tym razem dla smoków nie wyrośnie broda tak jak dla ,,ustalonej,, rybki z banerka z poprzedniego turnieju. Nic tylko teraz czekać aż odsłonisz Druid więcej kart. ,,Selekcja,, brzmi znów intrygująco. Będzie o czym pisać. Jeżeli o mnie chodzi to czekam na więcej.
craken1 napisał(a):
..., ale szkoda, że tylko jeden banerek wrzuciłeś, przy kilku byłoby z czego wybierać (tak jak to było rok temu, ... Nic tylko teraz czekać aż odsłonisz Druid więcej kart ....
Oj marudzisz i czekasz, zamiast złapać za kredki i były by już 2 banerki. Z innej beczki, muszę jeszcze popracować nad zapisami dotyczącymi selekcji.
Dingo napisał:
No to mnie zmotywowałeś, do pracy nad nim - dziękuję za opinię.
Dingo napisał:
Moim zdaniem jest za bardzo pocieniowany. Zachowałbym normalną kolorystykę w logu Wesnoth, a resztę pozostawił, jak jest. Jeśli jednak chodzi o smoki, są źle przycięte. Widać "schody" na ich szyjach. Nie wiem, jak to lepiej określić. Nie jest to płaska linia, a takie wycinki.
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara
@Deidara wiem o co tobie chodziło, no i niestety ,,za dużo pikseli nie da się wrzucić tutaj na stronę,, , są ograniczenia. Ja też chciałbym, aby banerek tutaj wyglądał chociaż w połowie tak jak u mnie na pulpicie w HD, ale to jest awykonalne. @Druid wyślij dla mnie na PW adres strony która ciebie zainspirowała, poszperam tam i jak znajdę coś jeszcze, to wyślę tobie coś na maila. Aha, motyw ze smokami (może po małym tuningu) i ,,smocza,, nazwa turnieju mogłyby zostać już na stałe, to naprawdę świetny pomysł. Btw:,,Sordek,, jakby wpadł i napisałby coś w stylu: ,,zgłaszam się i TYM razem postaram się grać do upadłego,, mnie by przekonało do tego, żeby dać jemu szansę na grę, no chyba, że wpadnie i napisze coś w stylu: ,,cześć, zapisz mnie,,- to drugie chyba by chyba nie przeszło. A tak szczerze, to ucieszyłbym się gdyby się pojawił, bo pomógł by dla mnie podnieść średnią wieku graczy na turnieju... Druid czekam na ,,selekcję,, i na jakieś daty w końcu. Pozdro.
Czyli będzie ciepławo tej zimy, jak te jaszczury trochę namącą. Ale zaraz, zaraz o ile mnie pamięć nie myli ktoś na sb już mącił, że turniej będzie dopiero w nowym roku. Co to za dywersant, tak kolegów w błąd chciał wprowadzić ? Co do banerka to rozumiem, że turniej będzie przy naszym rankingu, zamieścił bym jakieś info z tym związane. A płomienie na banerku są zeje... eee – bardzo fajne. Pozdrawiam.
Deidara napisał(a):
... za bardzo pocieniowany. Zachowałbym normalną kolorystykę w logu Wesnoth, ... Jeśli jednak chodzi o smoki, są źle przycięte. Widać "schody" na ich szyjach. ...
„Proście a będzie Wam dane”. Przy Adrisie woda sodowa nie szybko mi uderzy do głowy.
@craken1 Zainspirowała ? To nie strona internetowa mnie zainspirowała.
@Ariu Coś się z tym da zrobić.
Dzięki za wszystkie wpisy i opinie.
To banerek po waszych sugestiach w mojej interpretacji.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/banery/baner2-smoki-400.jpg[/img] is not a valid Image.